Τετάρτη, 05 Αυγούστου 2020 17:49

Η τελευταία εμφάνιση του νεορεμπέτη Αγάθωνα σε μια εκπομπή αφιερωμένη στο ακορντεόν

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

agathonas1Όποτε μπορώ παρακολουθώ την μουσική εκπομπή του Λάμπρου Λιάβα " Το αλάτι της γης". Η δίωρη αυτή εκπομπή έχει στο κέντρο της το δημοτικό και το λαϊκό τραγούδι, όπως και διάφορα αφιερώματα σε ξεχωριστούς Έλληνες συνθέτες και τραγουδιστές. Προβάλλεται χρόνια στην ΕΡΤ κάθε Κυριακή μεσημέρι 1-3 κι αρκετές φορές με έχει κερδίσει ώστε να την παρακολουθώ από την αρχή μέχρι το τέλος, παρόλο που αποπνέει μια χροιά μαθήματος. Πριν κορωνοϊού εκτός από τους πάντα καλούς μουσικούς στο πάλκο, υπήρχε και ένα κοινό στα γύρω τραπέζια και απ'αυτόν το κόσμο αρκετοί σηκωνόντουσαν και χόρευαν. Όλα ήταν τακτοποιημένα, συμπαθητικά κι ωραία.

Την Κυριακή 2 Αυγούστου η εκπομπή ήταν αφιερωμένη στο ακορντεόν και στο μπαντεόν, με τον Δήμο Βουγιούκα, έναν από τους σημαντικότερους δεξιοτέχνες στην εποχή μας στο ακορντεόν, να είναι το τιμώμενο πρόσωπο. 

Ο Δήμος Βουγιούκας μας ταξίδεψε από Κων/πολη, Σμύρνη, Πειραιά, σε κάποιες Βαλκανικές πόλεις, μετά μέσω Λισσαβώνας μας πήγε στα τανγκό της Αργεντινής και στο τέλος επέστρεψε στα ελαφρά τραγούδια της Αθήνας.

Ανάμεσα στο συγκρότημα που συνόδεψε τον Βουγιούκα σ'αυτήν την μουσική περιπλάνηση ήταν και ο γνωστός καλός τραγουδιστής ρεμπέτικων τραγουδιών Αγάθωνας Ιακωβίδης.  Η δυσάρεστη είδηση είναι πως ο αγαπητός Αγάθωνας πέθανε σήμερα στον ύπνο του σε ηλικία 65 ετών από ανακοπή.  Εδώ  κάποιες πληροφορίες για τη ζωή του και το έργο του. Καλό ταξίδι Αγάθωνα, και φιλιά σε όλους τους δικούς μας. 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 05 Αυγούστου 2020 18:52
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση