Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2020 15:14

Συνάντηση αντιπροσωπειών του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας και ΚΙΝΑΛ για τις ρυπογόνες βιομηχανίες της πόλης

Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

vuli2Σ.Δ: Όλοι όσοι ενδιαφέρονται για το θέμα της μελισσανιδίλας γνωρίζουν πως το μέλος του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης, υπουργός Περιβάλλοντος στην κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου, ήταν ο αποφασιστικός παράγοντας που άναψε πράσινο φως στην εγκατάσταση της Οil Οne στη Δραπετσώνα. Τώρα στη συνάντηση αντιπροσωπείας του δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας, το ΚΙΝΑΛ υιοθέτησε την τροπολογία του δήμου για την μετεγκατάσταση ειδικά αυτής της μονάδας ως λίαν επικίνδυνη για την υγεία των κατοίκων. Ας ελπίσουμε ότι η πρωτοβουλία αυτή του δήμου θα τύχει της υποστήριξης όλων των κομμάτων της Βουλής - εκτός του ΚΚΕ που κατέθεσε δικιά του πρόταση.

Ακολουθούν τα δελτία τύπου του Δήμου και του Συνδυασμού Κερατσίνι- Δραπετσώνα#ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ

Δελτίο Τύπου του ΔΗΜΟΥ: Συνάντηση είχε σήμερα 27.7 το μεσημέρι αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου Κερατσινίου- Δραπετσώνας, αποτελούμενη από τον δήμαρχο Χρήστο Βρεττάκο, τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ελεύθερη Κίνηση Δημοτών» Π. Διαλινάκη, τον επικεφαλής της παράταξης «Μαζί μπορούμε» Φ. Καμπούρη και τον επικεφαλής της παράταξης «Κερατσίνι- Δραπετσώνα Αλλάζουμε» Π. Καμά, με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φ. Γεννηματά και πολυμελή αντιπροσωπεία του κόμματος αποτελούμενη από τους Χρ. Πρωτόπαπα, Π. Βλάχο, Γ. Αρβανιτίδη, Χ. Δούκα και Γ. Αποστολόπουλο, για την τροπολογία σχετικά με τη μετεγκατάσταση των ρυπογόνων βιομηχανιών από την πόλη μας.

Μετά τις συναντήσεις με τις Κ.Ο. της ΝΔ, του ΜέΡΑ25 και του ΚΚΕ, η αντιπροσωπεία του Δήμου μετέφερε σήμερα και στην πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ. την απόφαση της πόλης για την άμεση μετεγκατάσταση των ρυπογόνων βιομηχανιών μέσα από τον οικιστικό ιστό. Παράλληλα ζήτησε τη σαφή θέση του κόμματός της για το ζήτημα, καθώς και την υιοθέτηση της σχετικής τροπολογίας του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Η συζήτηση που ακολούθησε πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα. Από την πλευρά της η Φ. Γεννηματά δήλωσε ότι θα στηρίξει την τροπολογία του Δημοτικού Συμβουλίου για τη μετεγκατάσταση των ρυπογόνων βιομηχανιών από την περιοχή. Επίσης, πρόσθεσε ότι ενδεχομένως και η ίδια προσωπικά να κάνει παρέμβαση στη Βουλή για το ζήτημα. Τέλος, όπως ανέφερε «το ΚΙΝΑΛ προτίθεται να πάρει από τον Σεπτέμβριο πρωτοβουλίες για το σοβαρό θέμα της πόλης, με εκδηλώσεις και δράσεις για τη δική του πρόταση σχετικά με την ανάπλαση της περιοχής των Λιπασμάτων», ζητώντας σε αυτό και τη συνδρομή του Δήμου.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ελ. Βενιζέλου 200, 187.56, Κερατσίνι

ΤΗΛ.: 213 2074 752

Email: epikoinonia.k Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  

Και το Δελτίο Τύπου της παράταξης Κερατσίνι Δραπετσώνα Αλλάζουμε - Παντελή Καμά.

ΙΣΧΥΡΉ ΣΤΉΡΙΞΗ ΣΤΟ ΛΑΌ ΤΗΣ ΔΡΑΠΕΤΣΏΝΑΣ, ΑΠΌ ΤΗ ΦΏΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΆ

 Σήμερα 27/07/2020, αντιπροσωπεία του Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας, με Επικεφαλής τον Δήμαρχο Χρήστο Βρεττάκο, και τους Επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων, Ελεύθερη Κίνηση Δημοτών, Παναγιώτη Διαλινάκη, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ, Φίλιππο Καμπούρη, Κερατσίνι- Δραπετσώνα #ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ, Παντελή Καμά, συναντήθηκε με  την Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, και τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής, Χρήστο Πρωτόπαππα, Παναγιώτη Βλάχο, Χάρη Δούκα και Γιώργο Αποστολόπουλο, και τον Βουλευτή Β Θεσσαλονίκη, Γιώργο Αρβανιτίδη. Η αντιπροσωπεία του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας, εξέθεσε στην Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, τη θεσμική πρωτοβουλία του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας,  για την κατάθεση τροπολογίας απομάκρυνσης Βιομηχανιών εγκαταστάσεων, εντός δύο ετών. Η  Φώφη Γεννηματά,  δεσμεύτηκε στη στήριξη της επίμαχης τροπολογίας. Περαιτέρω όμως , δεσμεύτηκε στην παρουσίαση των θέσεων του Κινήματος Αλλαγής το Φθινόπωρο, για την περιοχή των Λιπασμάτων σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Η στάση της Φώφης Γεννηματά, κατά τη δικής μας εκτίμηση,  αναβαθμίζει τις πρωτοβουλίες του Δήμου μας και των κατοίκων της περιοχής μας. Η πρωτοβουλία της, να συναντηθεί Η ΙΔΙΑ, με αντιπροσωπεία του Δήμου μας, να πάρει η ίδια πάνω της όχι μόνο την  τροπολογία του Δήμου, αλλά και να πάρει πρωτοβουλίες, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, για την ανάπλαση των Λιπασμάτων δίνει ώθηση τον αγώνα των κατοίκων της περιοχής μας, και στην  προσπάθεια για ένα καλύτερο μέλλον. Σημειώνουμε ότι ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ των Επικεφαλής των Παρατάξεων εξήρε τη στάση της Φώφης Γεννηματά.
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2020 16:45

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση