Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2020 18:43

Καλοκαιρινά ταξίδια σε 10 άγνωστα κι όμορφα μέρη της Ελλάδας

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

lifo28Πριν 25 περίπου χρόνια, την εποχή που μου άρεσαν τα ταξίδια και οι εκδρομές, είχα σαν βίβλο τους οδηγούς που είχε γράψει για διάφορες περιοχές της Ελλάδας ο συστηματικός ταξιδευτής Στέφανος Ψημένος (Αθήνα, 1963) με τη βοήθεια του Α.Ιορδάνογλου, στη σειρά "Ανεξερεύνητη....." των εκδόσεων On the Road. Μου είχαν κάνει μεγάλη εντύπωση, τόση, ώστε αν ήμουν υπουργός Παιδείας θα τα πρότεινα ως το βασικό εγχειρίδιο για ένα μάθημα Τοπικής Γεωγραφίας - Ιστορίας και Πολιτισμού. Ήμουν απόλυτα βέβαιος ότι θα τα αγαπούσαν οι περισσότεροι γυμνασιόπαιδες και θα ήταν ένα ισχυρό έναυσμα για να αγαπήσουν τον τόπο τους, τον εαυτό τους και τους ανθρώπους γύρω τους. Με την προϋπόθεση φυσικά, ότι θα τα δίδασκαν επαρκείς καθηγητές που θα νιαζόντουσαν για όλους τους μαθητές και θα είχαν φτιαχτεί απ'αυτά τα βιβλία. 

Προχθές έπεσα πάνω σε ένα περσινό άρθρο του Ψημένου με το οποίο μας συστήνει 10 ταξίδια στην πιο σπάνια και απομονωμένη Ελλάδα, εκεί που όπως λέει, αν πας δεν θα σε βρει κανείς. Οι προτάσεις του ίσως διεγείρουν και εκείνους που στις διακοπές τους ακολουθούν τις τυπικές διαδρομές για να δοκιμάσουν κάτι που είναι έξω από τις συνήθειές τους, πιθανόν όμως όχι και έξω από τον εαυτό τους.   

Τα μέρη αυτά είναι, στην Τήλο, Όρμος Πλανήτης, Ερημονήσι Κυρά Παναγιά, στη Σαμοθράκη, στη Σύμη, στη Σάμο, στο Κεδρόδασος Κρήτης, στα Κύθηρα, στα Αντίψαρα, στην Κίμωλο η παραλία Σούφι και στη Σαρία κοντά στην Κάρπαθο.  

Πατώντας  lifo.gr  θα σας εμφανιστεί το άρθρο. 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2020 20:05
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση