Τετάρτη, 08 Ιουλίου 2020 18:09

Μια ακόμη εκδικητική απόφαση σε βάρος των συνδικάτων και της συνδικαλιστικής δράσης, του Γιώργου Γαβρίλη, στο fb

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
gavrilisΤόσο τα μνημονιακά χρόνια, όσο και οι ημέρες του κορονοϊού, χρησιμοποιήθηκαν ως όχημα, για να κατακρεουργήσουν στον 21ο αιώνα, ότι κατακτήθηκε στον 20ο αιώνα.
Οι αξίες των κοινωνικών εγγυήσεων, του σεβασμού των κατακτήσεων, του δικαιώματος της συνδικαλιστικής δράσης, όλα ρίχνονται στο καλάθι των άχρηστων.
Η εκθεμελίωση όλα των θεσμικών και εργατικών δικαιωμάτων σε συνδυασμό με το θεσμικό υπερεξοπλισμό της εργοδοτικής πλευράς, αποδυνάμωσε τη διαπραγματευτική ικανότητα των συνδικάτων και των εργαζομένων.
 Οι διαδοχικές αποφάσεις των Δικαστηρίων που χαρακτηρίζουν παράνομες και καταχρηστικές το σύνολο των απεργιών, δεν εκθέτουν μόνο τη Δικαιοσύνη με το να εμφανίζεται ως ένα απλό εξάρτημα της εκτελεστικής εξουσίας ,αλλά θέτει σε καθεστώς απαγόρευσης το δικαίωμα της απεργίας.
Οι απαγορεύσεις των συγκεντρώσεων – διαδηλώσεων έρχεται να προστεθεί στην μεγαλύτερη αυταρχικοποίηση ενός θεσμικού πλαισίου, που θέτει σε καθεστώς παρανομίας το δικαίωμα της συνδικαλιστικής δράσης.
Η κυβέρνηση συκοφαντεί τον συνδικαλισμό.
Ο εργοδότης δεν αναγνωρίζει πλέον τα Συνδικάτα ούτε τον θεσμικό ρόλο του συνομιλητή.
Ο πιο επιθετικός νεοφιλελευθερισμός προελαύνει, θέλει να πάρει τη ρεβάνς με όργανό του τη μεγάλη και διαπλεκόμενη Συντεχνία των Μέσων Ενημέρωσης, συκοφαντεί, ότι κινείται, ότι αντιστέκεται, για να περάσουμε στην απόλυτη αυθαιρεσία των εργοδοτών και στη πλήρη αποδυνάμωση των συνδικάτων.
Δεν τους ενοχλεί, ούτε οι υπαρκτές ούτε οι ανύπαρκτες συντεχνίες, ούτε οι διαδηλώσεις, τους ενοχλεί η συνδικαλιστική δράση, τους ενοχλεί το κράτος πρόνοιας, τη δημόσιο σύστημα υγείας, τα δημόσια αγαθά, ΕΝΕΡΓΕΙΑ- ΝΕΡΟ, οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, το 8ωρο.
Τους ενδιαφέρει να μετακυλούν κάθε φορά το κόστος της οικονομικής και υγειονομικής κρίσης στους εργαζόμενους και τις μικρές επιχειρήσεις.
Στόχος τους είναι η μετατροπή της εργατικής τάξης σε μια ασπόνδυλη μάζα, χωρίς καμία διαπραγματευτική δύναμη απέναντι στους εργοδότες και το κράτος.
Η Συλλογική διαπραγμάτευση, η διεκδίκηση χωρίς το δικαίωμα της Απεργίας, το δικαίωμα της Συγκέντρωσης είναι ένα είδος Συλλογικής Ζητιανιάς όπως έχουν πει οι Γερμανοί.
Τα Συνδικάτα πρέπει να σταματήσουν να είναι συνώνυμα με την ήττα, η διασφάλιση των υλικών όρων μιας αξιοπρεπούς διαβίωσης, είναι αδύνατη χωρίς Συνδικάτα και Συνδικαλιστική δράση.
Η ανάγκη επαναθεμελίωσης του συνδικαλιστικού κινήματος, του εργατικού δικαίου και του εκδημοκρατισμού του δημόσιου & κοινωνικού βίου αποκτά επείγοντα χαρακτήρα.
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 08 Ιουλίου 2020 18:19
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση