Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2020 11:13

Μία απάντηση του δημ. σύμβουλου Γ.Τσιρίδη στην νομική σύμβουλο του δήμου Χρ. Μυργιαλή και στο δήμαρχο Χρ.Βρεττάκο

Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
tsiridisΤι σού είναι η ζωή: Απορείς με την νομική σύμβουλο και καταλήγεις να ρωτάς τον δήμαρχο!
Πριν μερικές ώρες ανέβηκε στο Φ/Μ ένα κείμενο της Χρύσας Μυργιαλή, νομικής συμβούλου του δήμου, με το οποίο προσπαθεί να υποβαθμίσει την ύπαρξη του άρθρου που προανέφερα (ο Ραγκούσης το αποκάλυψε).
Παραθέτει βασικά τις διατάξεις νόμων που δεν λένε τίποτε διαφορετικό μαζί με σχόλια του τύπου ότι όσοι το θίξαμε ( μόνον εγώ το έκανα) αναδεικνύουμε επιχειρήματα των βιομηχανιών και δεν θέλουμε να φύγουν κτλ.
 Φυσικά πήρε την οφειλόμενη απάντηση.
Απάντηση πήρε βεβαίως και ο δήμαρχος, ο οποίος προφανώς κρύβεται πίσω από αυτή την ανάρτηση της Χρύσας (αν δεν είναι έτσι ας το διαψεύσει).
Παραθέτω την απάντησή μου σε αυτή την ανάρτηση. Την δημοσίευσα και στο Φ/Μ. Είναι η εξής:
Χρύσα,
ανάρτησες το παραπάνω κείμενο σαν σχόλιο σε δική μου ανάρτηση όπου έγραφα φράσεις σαν κι αυτές που παραθέτεις με εισαγωγικά.
Που θα πει πως μού αποδίδεις κατηγορίες όπως:
Α) « Είναι λογικό και κατανοητό ως ένα σημείο, να υπάρχουν κ αυτοί που επιθυμούν την παραμονή των βιομηχανιών. Αυτό που δεν είναι αποδεκτό κ σίγουρα δεν είναι έντιμο, είναι να σχολιάζουν “με ανησυχία” διατάξεις που δεν γνωρίζουμε τάχα,»
(δηλαδή επιθυμώ την παραμονή των βιομηχανιών για την απομάκρυνση των οποίων δίνω δημόσιους και πασίγνωστους αγώνες από το 1982 τουλάχιστον)
ή
Β) «κάποιοι διατυπώνουν “ερωτήματα” και μάλιστα “με ανησυχία” για διατάξεις κ νομικούς ισχυρισμούς, για τις οποίες “ευτυχώς πληροφορηθήκαμε από βουλευτή της περιφέρειας μας”..»
( δηλαδή τα ερωτήματα κι οι ανησυχίες μου θέλουν εισαγωγικά, είναι προφάσεις και κάπου πιο κάτω χαρακτηρίζονται και ανέντιμα).
Δηλαδή, αντί των εξηγήσεων για το "πώς" και το "γιατί" μείναμε στο σκοτάδι και νιώσαμε κορόιδα, έρχεται κι η κατηγορία πως όταν ρωτάμε ή μιλάμε βοηθάμε τις βιομηχανίες!
Φοβερό!
Πάμε τώρα στα ερωτήματα που προκαλεί αυτή η ανάρτηση:
*************************
ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΧΡΥΣΑ:
Επειδή εγώ μόνο τα έγραψα αυτά, με εντάσσειςκι εμένα σε εκείνους που επιθυμούν την παραμονή των βιομηχανιών; Εσύ, εμένα;
Πάραυτα, κάνε διόρθωση, διευκρίνιση, κάνε ό,τι θέλεις αλλά ξεκαθάρισέ το: Ποιους εννοείς; Και πότε αυτοί που εννοείς «δεν σας ρώτησαν -πάλι πρώτο πληθυντικό- κι ανησυχούν» κτλ.;
Πότε θα ρωτούσα δηλαδή. Από τις 9.30 μμ που έριξε την βόμβα ο Ραγκούσης ως τις 10 μμ που έγινε η ανάρτηση μέσα από την αίθουσα του ΔΣ, έπρεπε να έρθω στην νομική υπηρεσία να κάνω ερώτημα; Ή μήπως να άφηνα χωρίς ενημέρωση τον κόσμο που υποφέρει για να πέσει το πράγμα στα μαλακά;
Και τι ακριβώς να ρωτούσα; Να ρωτούσα αν το ήξερες ή να ρωτούσα αν το είχες πει στον δήμαρχο; Ποια από τις δύο ερωτήσεις να έκανα; Και ποια απάντηση θα έπαιρνα;
ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ κ.ΒΡΕΤΤΑΚΟ
Το παραπάνω κείμενο, δήμαρχε, σε φωτογραφίζει εκεί που λέει ότι αυτή η απάντηση "μας ζητήθηκε". Ποιος άλλος μπορεί να ζητήσει ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ (πρώτο πληθυντικό) από τους νομικούς συμβούλους του δήμου να απαντήσουν;.
Γιατί, λοιπόν, δήμαρχε, ζήτησες να απαντήσει η νομική υπηρεσία, δηλαδή η Χρύσα;
Για την ακρίβεια περνάω απ' ευθείας στο ερώτημα που ΔΕΝ ΘΑ ΕΒΑΖΑ δημόσια πριν μιλήσω μαζί σου αν δεν έβγαινε αυτό το δημοσίευμα:
Γνώριζες, δήμαρχε, την ύπαρξη αυτής της διάταξης;
Αν δεν την γνώριζες, πρόκειται για φοβερή άγνοια κρίσιμου στοιχείου.
Αν την γνώριζες, γιατί την απέκρυψες όλα αυτά τα χρόνια, κι εννοώ όχι από εμένα, αλλά, από όλους τους δημότες (δημότης ήμουν από το 2017 ως το 2019 όταν συζητιόταν το άρθρο 70) και φυσικά κι από το δημοτικό συμβούλιο;
Δεν θεωρώ ότι αποκρύπτεις πράγματα ή ότι δεν έχεις έντιμη στάση και δεν θα το ρωτούσα αυτό αν δεν με υποχρέωναν η ίδια η ανάρτηση κι οι υπαινιγμοί της.
Το να υποβαθμίζεται η ύπαρξη της διάταξης ΔΗΜΟΣΙΑ, με άρθρο της Νομικής Συμβούλου, η οποία λέει «μας ζητήθηκε» συνοδευόμενη από υπαινιγμούς ότι όποιος την αναφέρει θέλει την παραμονή των βιομηχανιών (κι εδώ ξεπερνά κάθε εκσκαμμένο) είναι ... ας μην το χαρακτηρίσω.
Λυπάμαι, δήμαρχε, που αναγκάζομαι να θέσω αυτά τα ερωτήματα δημόσια πριν τα συζητήσω μαζί σου πρόσωπο με πρόσωπο, όπως πολλές φορές ικανοποιητικά έχουμε κάνει, αλλά με υποχρεώνει η ανάρτηση που "τους ζητήθηκε" και οι -πέραν κάθε φαντασίας-υπαινιγμοί που διατυπώνονται εκεί μέσα.
Δυστυχώς, τα ερωτήματα τα θέτω πλέον δημόσια:
Α.
Γνώριζες αυτήν τη διάταξη από το 2018;
Νομίζω πως όχι και μπορείς να το παραδεχτείς.
Β.
Αν, όμως, την γνώριζες, τότε μπαίνει το ερώτημα γιατί ποτέ δεν αναφέρθηκες σε αυτήν; Την έκρυβες, από τον κόσμο που οφείλεις να υπερασπίζεσαι;
Γιατί άφησες εκτεθειμένο τον ΣΥΡΙΖΑ που σε στήριξε το 2015 και 2019 κρύβοντας ότι το άρθρο 70 ήταν παρονυχιδα μπροστά στο προϋπάρχον άρθρο του 2005;
Νομίζω πως η άγνοια ήταν βαρύ πλημμέλημα, αλλά η γνώση (και επομένως απόκρυψη) ήταν κακούργημα. Και, δυστυχώς, μετά από την ανάρτηση της Χρύσας, έχεις να διαλέξεις ανάμεσα στα δύο.
Κι εδώ Μυργιαλή: “Κάποιοι εκλεγμένοι, επιθυμούν την παραμονή των βιομηχανιών”
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2020 14:04

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση