Κυριακή, 21 Ιουνίου 2020 11:08

Η Σταγόνα τιμάει απλά την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

musikiΚαλή επιλογή που ορίστηκε η Παγκόσμια Ημέρα των Πατεράδων και της Μουσικής το θερινό ηλιοστάσιο,  τη μεγαλύτερη μέρα του χρόνου για τους κατοίκους του βόρειου ημισφαιρίου. Και οι δυο έχουν ανάγκη αυτό το περισσότερο ζεστό φως. Στους πατεράδες ευχόμαστε να ευοδώνονται οι προσπάθειές τους στο να γίνονται καλύτεροι μπαμπάδες. Και στην μουσική, αυτή την άυλη δύναμη που για λίγο μας συμφιλιώνει με τα βαθύτερά μας και μας μεταμορφώνει στις καλύτερες εκδοχές του εαυτού μας από όλες εκείνες που έχουμε φανταστεί, να χαίρει άκρας υγείας και πάθους κι αυτή και οι μουσικοί που την υπηρετούν. 

Να προσθέσουμε τέλος αυτό που είπε ο Σαββόπουλος για το τραγούδι και μας άρεσε. Πως δηλαδή το τραγούδι είναι η συντομοτέρα οδός ανάμεσα σε δύο ανθρώπους.

Για να τιμήσουμε αυτή τη θεά βρήκαμε την ευκαιρία οι 4 σωματοφύλακες της Σταγόνας και διαλέξαμε από ένα τραγούδι ή μια μουσική. Η εκ καρδίας αφιέρωσή μας θέλουμε να πιστεύουμε ότι με τη βοήθεια και των άλλων θεών θα πιάσει σαν ευχή σε όσους τους αρέσουν.  

Του Φάνη: το "  Προς νέο συνθέτη   ", του Λουκιανού Κηλαηδόνη, από το δίσκο "Είμαι Ένας Φτωχός Και Μόνος Κάου Μπόυ" (1978)

Του Οδυσσέα: Στις μέρες και στις νύχτες, στις χαρές και στις λύπες, στη ζωή και στο θάνατο τα λόγια που εκφράζουν απόλυτα το ρόλο που παίζει η μουσική στην διαδρομή μας είναι του Σεφέρη: "Είτε βραδιάζει είτε φέγγει μένει λευκό το γιασεμί", το " Μ-81 ", του Θανάση Παπακωνσταντίνου, από το δίσκο " Βραχνός Προφήτης" ( 2000).

Του Λάκη: " Στην αρχή των τραγουδιών " των Νίκου Ξυδάκη - Κώστα Γουδή, με την Ελευθερία Αρβανιτάκη, από το δίσκο "Μανία" (1985)

Του Σάκη: Ότι και να κάνουμε πάντα θα υπάρχουν εκείνα που δεν τα μπορέσαμε. Μέσα από την μουσική σαν συμπλήρωμα της ανθρώπινης φωνής, το παράπονο για αυτά που χάσαμε, το "  Serenade  " του Φραντς Σούμπερτ (Χίμελπφορτγκρουντ, 1797 - Βιέννη, 1828)

Διαλέξαμε επίσης ένα σχετικό άρθρο του Θανάση Δρίτσα που αναρτήθηκε στις 30.5 με τον τίτλο " Ο βιολογικός ρόλος και η αξία της μουσικής στη ζωή μας" και με σημείωση "Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν ταυτίσει τη μουσική με τη διασκέδαση αλλά φαίνεται ότι δεν αποτελεί η διασκέδαση τον πρωταρχικό βιολογικό προορισμό της μουσικής". Ο Θανάσης Δρίτσας είναι καρδιολόγος αν.διευθυντής στο Ωνάσειο, συνθέτης και συγγραφέας.  Εδώ  για να σας εμφανιστεί το άρθρο. 

Εντοπίσαμε και δύο αφιερώματα που μας έκαναν κλικ. Το ένα είναι του ραδιοφωνικού σταθμού Kosmos 93,6 και 107, που γιορτάζει την ημέρα αυτή με ένα ραδιοφωνικό φεστιβάλ 12μ.μ - 12 π.μ.  Εδώ  όλες οι πληροφορίες για το πρόγραμμα.  

Το άλλο είναι της ΕΡΤ. Την Κυριακή 21 Ιουνίου 2020 από τις  19:00 έως στις 21.00, η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ και το George Kontrafouris Trio θα συμμετάσχουν σε μια μοναδική πολυμεσική παραγωγή που διοργανώνει το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στους εξωτερικούς χώρους του, χωρίς την παρουσία κοινού.  Εδώ  η παρουσίαση και το πρόγραμμα. 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 23 Ιουνίου 2020 05:44
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση