Παρασκευή, 24 Μαΐου 2013 10:00

O Γ. Λούκος απαντάει σε 12 ερωτήσεις λίγο πριν ξεκινήσει το φετεινό Φεστιβάλ Αθηνών - Επιδαύρου

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Είμαι ένας από αυτούς που με μια μέτρια συχνότητα κυκλοφορούν σε σινεμάδες, συναυλίες, θέατρα, μουσεία, φεστιβάλ, εκθέσεις και σε άλλα παρεμφερή καλλιτεχνικά δρώμενα. Αλλά στο Φεστιβάλ Αθηνών - Επιδαύρου δεν είχα πάει ποτέ μου.

 

 

Δίχως να το έχω γνωρίσει μια μούχλα μου έβγαζε. Πριν μερικά χρόνια, επί κυβέρνησης Κ.Καραμανλή, διορίστηκε διευθυντής αυτού του φεστιβάλ κάποιος Γιώργος Λούκος, Έλληνας της διασποράς. Και δίχως να το καταλάβω άλλαξα. Στα χρόνια τα δικά του παρακολούθησα καμιά δεκαπενταριά εκδηλώσεις αυτού του Φεστιβάλ. Οι περισσότερες μου άρεσαν.

Αυτά που έμαθα και αντιλήφθηκα είναι πως επί Λούκου τα εισιτήρια του Φεστιβάλ από 40 χιλ. που ήταν έφτασαν τα 200 χιλ. Το κοινό, ενώ πριν ήταν κατά πλειοψηφία της μέσης ηλικίας και ενός τυποποιημένου γούστου, τώρα κατά 70% ήταν νέοι που ψάχνονται. Οι τιμές των εισιτηρίων τις περισσότερες φορές ήταν λογικές και προσιτές στο νεανικό κοινό που γέμιζε τους χώρους. Οι χώροι όπου γινόντουσαν οι εκδηλώσεις αυξήθηκαν και απλώθηκαν. Οι σπουδαίες και πρωτοποριακές παραστάσεις έγιναν κανόνας και μάλιστα όχι μόνο από καθιερωμένους καλλιτέχνες ντόπιους και ξένους, αλλά και από ταλαντούχους νέους.

Πέρσι, που έληξε η θητεία του Λούκου, κανονικά δεν θα έπρεπε η κυβέρνηση αβλεπί να την ανανεώσει; Τελικά το έκανε, αφού έβγαλε και σ'αυτόν και σ'εμάς την ψυχή. Κατάφερε μάλιστα το απίστευτο. Να ανακοινώσει την έγκριση του δυο βδομάδες πριν ξεκινήσει το φεστιβάλ.

Μία συνέντευξή του κ. Λούκου, που δημοσιεύτηκε στη lifo, μπορείτε να την διαβάσετε πατώντας εδώ .

Και πατώντας  εδώ   μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα αυτού του Φεστιβάλ.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 24 Μαΐου 2013 10:58
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση