Σάββατο, 06 Ιουνίου 2020 09:31

Δυναμική και μαζική κινητοποίηση στο Κερατσίνι στις 5.6 ενάντια στο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ker e1Δυναμική και μαζική κινητοποίηση στο Κερατσίνι ενάντια στο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 5 Ιουνίου στο Κερατσίνι με πρωτοβουλία της Ενότητας Αντίστασης Ανατροπής και άλλων συλλογικοτήτων.

Διπλό το αίτημα: Να αποσυρθεί το πολυνομοσχέδιο Κεραμέως και η τροπολογία για την εξ αποστάσεως «εκπαίδευση» και τη ζωντανή αναμετάδοση.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Κύπρου (Δημαρχείο), Κερατσίνι. Συμμετείχαν και μίλησαν εκπρόσωποι από τα παρακάτω σχήματα και παρατάξεις: Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών Πειραιά, Αγωνιστική Παρέμβαση Πειραιά, Ανυπότακτος Κορυδαλλός, "Ανυπόταχτος Μαθητής" Πειραιά, ΑΡΕΝ Πειραιά, Αριστερή Ανατρεπτική Παρέμβαση σε Κερατσίνι Δραπετσώνα, Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής ΕΛΜΕ Πειραιά, Εργατική Λέσχη Κερατσινίου Δραπετσώνας "Εκτός Πλαισίου", Λαϊκή Αντίσταση Πειραιά  

Κοινός τόπος των τοποθετήσεων η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Επισημάνθηκε ότι από όλες τις κυβερνήσεις με κορμό ΝΔ/ΠΑΣΟΚ/ΣΥΡΙΖΑ, ρυθμιστές και ακόλουθους στις γενικότερες κατευθύνσεις του κεφαλαίου και του διεθνούς ιμπεριαλισμού, είχαμε πολιτικές με σκληρό και αιματηρό τίμημα για τους εργαζόμενους και τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα. Έρχονται νέα «μνημόνια» και σκληρά αντιλαϊκά μέτρα για τα οποία ήδη έχουν θέσει τις βάσεις με την καταβαράθρωση των εργασιακών δικαιωμάτων το τελευταίο τρίμηνο, με δεκάδες χιλιάδες απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα και ελαστικοποίηση σχέσεων εργασίας.

Πρόσφατα ψήφισαν νόμο που επιτρέπει την λεηλασία της φύσης και την καταστροφή του περιβάλλοντος, στο όνομα της «ανάπτυξης» και των επενδύσεων. Ξεπουλούν τη ΔΕΗ. Θέλουν να ιδιωτικοποιήσουν το 80% των νερών και των εγκαταστάσεων της δημόσιας ΕΥΔΑΠ. Διαλύθηκε το δημόσιο σύστημα ασφάλισης και η ιδιωτικοποίηση είναι προ των πυλών.

Το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο έρχεται  να σαρώσει τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, αλλά και τα εργασιακά των εκπαιδευτικών και είναι ένα ακόμα σοβαρό βήμα στην αλυσίδα των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων των πολιτικών των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ/ ΠΑΣΟΚ/ΣΥΡΙΖA

  • Εντείνει και πολλαπλασιάζει τους ταξικούς φραγμούς. Μετατρέπει το Γυμνάσιο και το Λύκειο σε εξεταστικά κέντρα-κάτεργα. Με την επαναφορά της τράπεζας θεμάτων σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, με την αύξηση των εξεταζόμενων μαθημάτων σε Γυμνάσια και Λύκεια, με την επιβολή της βάσης του 10 για την προαγωγή και απόλυση.
  • Ενισχύει τη διαφοροποίηση των σχολικών μονάδων με την αύξηση και ενίσχυση των προτύπων σε βάρος των πειραματικών προβάλλοντας το ιδεολόγημα της «αριστείας» και την ταξική κατηγοριοποίηση μαθητών, εκπαιδευτικών και  σχολείων.
  • Θεσπίζει την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας, σαν συνέχεια του Νόμου 4547/19, «εσωτερική και εξωτερική», με «άξονες και σχέδια δράσης», με προγραμματισμούς και αποτιμήσεις, ανάρτηση συνεχών ποσοτικών στοιχείων, από την επόμενη σχολική χρονιά. Στόχος είναι η δημιουργία σχολείων πολλών ταχυτήτων, η κατηγοριοποίηση, η σύνδεση της χρηματοδότησης με την αξιολόγηση, όπως θεσμοθετήθηκε για τα ΑΕΙ, το σπάσιμο του ενιαίου του αναλυτικού προγράμματος, το κλείσιμο σχολείων και η αποτροπή της μαζικής εκπαίδευσης.
  • Εισάγει την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού με ΠΔ από το Σεπτέμβρη του ΄20, με εφαρμογή σε όλα τα σχολεία ένα χρόνο μετά. Η αξιολόγηση αποδίδει στους εκπαιδευτικούς τις ευθύνες για τα αποτελέσματα της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής όλων των κυβερνήσεων, Ε.Ε, ΔΝΤ, ΟΟΣΑ, τους πολυδιασπάει, διαλύει τη συλλογικότητα, υπόσχεται ανέλιξη στους πρόθυμους, επιδιώκει την υποταγή, οδηγεί στη μισθολογική εξατομίκευση, αλλά και στις απολύσεις.
  • Η ανήκουστη τροπολογία και Υ.Α. Κεραμέως, που μονιμοποιεί τη σύγχρονη «εξ αποστάσεως εκπαίδευση» και θεσμοθετεί τη ζωντανή μετάδοση μαθήματος μέσα από τη σχολική τάξη και το συνδυασμό τους, έρχεται να δείξει το αποκρουστικό πρόσωπο του πανοπτικού ελέγχου και των αξιολογήσεων της πολιτικής κυβέρνησης και ΥΠΑΙΘ και όχι μόνο για «ειδικές συνθήκες».
  • Στόχος τους η αντικατάσταση μέρους της ζωντανής εργασίας από την τηλεργασία σε όλη την κοινωνία, η εξοικονόμηση προσωπικού, το σπάσιμο των μαζικών εργασιακών όρων και του 8ωρου, η εξατομίκευση της εργασίας, το χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων, η μερική ή ολική ανεργία και γενικότερα η μείωση του κόστους εργασίας. Η «νέα κανονικότητα» παγκόσμια σαρώνει μισθούς, θέσεις εργασίας, δικαιώματα
  • Μαχητικός, παρατεταμένος και ανυποχώρητος πανεκπαιδευτικός αγώνας για να μην περάσει, να μην ψηφιστεί και να μη εφαρμοστεί το σαρωτικό αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο!

Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης. Ακούστηκαν μεταξύ των άλλων τα παρακάτω συνθήματα

 Όχι παιδεία για λίγους κι εκλεκτούς

Αγώνας ενάντια στους ταξικούς φραγμούς

 Μαθητές σπουδαστές εκπαιδευτικοί

Το πολυνομοσχέδιο να αποσυρθεί

 Αυτό αυτό αυτό είναι σωστό

Μόρφωση – δουλειά για όλο το λαό

 Κάμερeς big brtother και ψευτοαριστεία

Αυτό είναι το όραμα της υπουργού παιδείας

 Όχι στο σχολείο των καμερών

Όχι στην παιδεία των ταξικών φραγμών!

 Η τηλε(ε)κπαίδευση είναι μια απάτη

Ρίχνει τα βάρη στου λαού την πλάτη!

 ΕΜΠΡΟΣ ΛΑΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΕΙΣ

ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ

 ΓΚΡΕΜΙΖΟΥΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΑΙΩΝΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ – ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

 ΕΜΠΡΟΣ ΛΑΕ ΜΗ ΣΚΥΒΕΙΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ

Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΗ

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 06 Ιουνίου 2020 09:40

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση