Τρίτη, 02 Ιουνίου 2020 18:27

Avaaz:Υπόγραψε την ανοιχτή επιστολή ενάντια στον ρατσισμό και την αστυνομική βία

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

floyd 4Τώρα ο καθένας και η καθεμία από εμάς καλείται να επιλέξει: Ή που θα αφήσουμε να ξεχαστεί ως μια ακόμη δολοφονία στα χέρια των αστυνομικών των ΗΠΑ ή που θα διεκδικήσουμε την αλλαγή.

Η Avaaz είναι ένα παγκόσμιο κίνημα 60 εκατομμυρίων ανθρώπων -- όταν συσπειρωνόμαστε, η φωνή μας είναι εκκωφαντική. Ας ενώσουμε λοιπόν τις φωνές μας με όλες και όλους εκείνους που ζητούν να σταματήσουν αυτές οι ρατσιστικές δολοφονίες, κι ας πιέσουμε αυτούς που είναι σε θέσεις εξουσίας να λάβουν μέτρα.

Υπόγραψε μ’ ένα πάτημα την ανοιχτή επιστολή -- όταν η φωνή μας αποκτήσει δυναμική θα την δημοσιεύσουμε σε μεγάλες εφημερίδες των ΗΠΑ και ιστοσελίδες ανά τον κόσμο. Ας γίνει η φωνή μας ένας ύμνος για να σταματήσουν οι δολοφονίες και να τιμήσουμε όλους εκείνους που έχουν χαθεί.

Ως άνθρωποι απ’ όλο τον κόσμο θρηνούμε για τον άδικο χαμό μιας ακόμα ζωής στα χέρια της αμερικανικής αστυνομίας.

Είμαστε στο πλευρό όσων υποφέρουν.

Αυτές οι βάρβαρες δολοφονίες πρέπει να σταματήσουν. Κάθε θάνατος είναι μια πληγή στην καρδιά της ανθρωπότητας και ένας ντροπιαστικός λεκές στη σημαία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Ο ρατσισμός φουντώνει στη σιωπή -- γι αυτό κι εμείς δε θα σωπάσουμε. Ο ρατσισμός είναι ένα πρόβλημα που ανήκει σε όλες και σε όλους μας. Είναι ο αγώνας μας.

Αλλά δε θα αφήσουμε το μίσος να μολύνει αυτόν τον αγώνα. Γιατί αυτό δε θα μας έκανε καλύτερους από εκείνους των οποίων τις καρδιές επιδιώκουμε να αλλάξουμε. Όπως είπε ο Δρ. Μάρτιν Λούθερ Κινγκ: «Το σκοτάδι δε μπορεί να διώξει το σκοτάδι. Μόνο το φως μπορεί να το κάνει αυτό. Το μίσος δε μπορεί να διώξει το μίσος. Μόνο η αγάπη μπορεί να το κάνει αυτό.»

Σε αυτό το πνεύμα, καλούμε όσους βρίσκονται σε θέσεις εξουσίας να αναλάβουν ευθύνες ΤΩΡΑ, και απαιτούμε από τον Πρόεδρο Τραμπ, το κράτος και τις τοπικές κυβερνήσεις των ΗΠΑ:

  • Να εγγυηθούν ότι όλοι οι αστυνομικοί που εμπλέκονται στη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη,
  • Να απολύσουν και να διώξουν ποινικά όσους αστυνομικούς άσκησαν έστω και μια φορά υπέρμετρη βία ή έμειναν αδρανείς σε περιπτώσεις υπέρμετρης βίας,
  • Να εγγυηθούν ότι κάθε δολοφονία που τελέστηκε από αστυνομικό θα διερευνηθεί με διαφάνεια από ανεξάρτητα όργανα.

Από μεριάς μας δεσμευόμαστε να απαντάμε στον φόβο, τον θυμό και την άγνοια του ρατσισμού με ελπίδα, αγάπη και ανθρωπιά.

Αναπαύσου εν Ειρήνη, Τζορτζ Φλόιντ.
Ο θάνατός σου δε θα είναι μάταιος. 

Μέχρι τώρα ( 2.6, στις 6.30μ.μ) έχουν υπογράψει 1.076.832 γήινοι, πρώτος στόχος είναι το 1.500.000 υπογραφές.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 02 Ιουνίου 2020 18:38
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση