Δευτέρα, 01 Ιουνίου 2020 20:19

Καιρός να δημιουργηθεί μία επιτροπή αγώνα για την απομάκρυνση των εργοστασίων, του δημ.συμβούλου Γ.Τσιρίδη

Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
epitropiΟ Μάνος Γλαμπεδάκης, χθες στη Σταγόνα ( εδώ ) , σχολιάζει την πρόσφατη εκπομπή του ΜΕΓΚΑ σχετικά με τον Όιλ Ουάν, στην οποία παραβρέθηκε και μίλησε ο δήμαρχος.
Ο σχολιασμός επαρκής και διεισδυτικός. Εκείνο που έχει σημασία, λέει ο σχολιαστής, είναι ότι ειπώθηκε η αλήθεια πως τα κατάλοιπα της επεξεργασίας πηγαίνουν στην ΕΥΔΑΠ, δηλαδή φτάνουν στις αποχετεύσεις των σπιτιών. 
Λέει συγκεκριμένα:
«Τα κατάλοιπα, απ’ όπου προέρχονται οι επικίνδυνες οσμές που κατακλύζουν τον Δήμο μας (και όχι μόνο τον δήμο μας, το ίδιο πρόβλημα αναλόγως των ανέμων έχει και ολόκληρη η Πειραϊκή και το Ικόνιο) διοχετεύονται στο δίκτυο της ΕΥΔΑΠ. Δεν είμαστε τρελοί όταν λέμε ότι η βρώμα πρωτοεμφανίστηκε μετά την λειτουργία της oilone και πολλές φορές προερχόταν από τους αγωγούς ομβρίων της ΕΥΔΑΠ κάτι που έκανε τους αρμόδιους να ανασηκώνουν το φρύδι (ενώ θα έπρεπε να κλείνουν το μάτι με νόημα όπως φαίνεται). Δεν είμαστε τρελοί όταν συνδέαμε το τεράστιο έργο της ΕΥΔΑΠ το 2014 που δεν πήγαινε πουθενά, αλλά εξαφανιζόταν στην κατεύθυνση της μονάδας διύλισης με την βρώμα.»
 Ο Μανώλης Γλαμπεδάκης λέει τις σκέψεις του για το πώς πρέπει να προχωρήσει η πόλη στην αντιμετώπιση του προβλήματος. Από το σκεπτικό του απομονώνω μια παράγραφο:
«Με όποια έννοια και αν αντιλαμβάνεται ο καθένας το «μαζικό κίνημα αντίδρασης», όλα ξεκινούν από την γνώση του αντικειμένου. Όσα ωραία λόγια κι αν ακούμε –οι ενδιαφερόμενοι, οι ψυλλιασμένοι- από τους θεσμικά υπεύθυνους, χωρίς μαζική ενημέρωση δεν θα γίνουμε ποτέ η «κρίσιμη μάζα» που θα συμβάλλει ή θα οδηγήσει στην ανατροπή της παρούσας κατάστασης. »
 Για να δημιουργηθεί αυτή η «κρίσιμη μάζα», συμπληρώνω τώρα εγώ, χρειάζεται μια ομάδα που θέλει και μπορεί να ενημερώνει τους δημότες. Όχι μόνο η δημοτική αρχή, ούτε καν μόνο οι επικεφαλής.. Καλά είναι αυτά και πάρα πολύ χρήσιμα, αλλά, θα ήταν καλύτερα αν υπήρχε μια "ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ", όπως ήταν παλιότερα η "ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ" ή η «ΠΑΜΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ" που έδωσαν έργο κι υπάρχουν απτά δείγματα της χρησιμότητάς τους.
  • Το σχέδιο Περιβαλλοντικής και Οικονομικής Ανασυγκρότησης υπηρετήθηκε την δεκαετία του '90 από την Επιτροπή Ανάπλασης.
  • Η αποτροπή δυσμενών εξελίξεων (συντελεστής δόμησης, δρόμος στο λιμανάκι Φωρών και η διατύπωση της νέας πρότασης πολεοδομική ανάπλασης υπηρετήθηκαν από την Παμπειραϊκή Επιτροπή την δεκαετία του '00.
  • Η Επιτροπή Αγώνα, με συμμετοχή συλλογικοτήτων και προσώπων που θέλουν και μπορούν να βοηθήσουν, θα μπορούσε να αποτελέσει σπουδαίο βοήθημα του Δήμου, όλου του δήμου, και της δημοτικής αρχής και όλων των παρατάξεων και κομμάτων.
Ίσως είναι ώρα να το δούμε και αυτό.
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 01 Ιουνίου 2020 20:38

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση