Σάββατο, 30 Μαΐου 2020 18:56

9 πόλεις του κόσμου τις ημέρες της καραντίνας όπως τις φαντάστηκε ο εικονογράφος P.Rovero

Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

roveroΤο Ιmagine του John Lennon ήταν το τραγούδι που ενέπνευσε τον Ιταλό εικονογράφο Pierpaolo Rovero να ζωγραφίσει τις πόλεις του κόσμου όπως τις φαντάστηκε στον καιρό της καραντίνας. Το έργο του μέχρι σήμερα και λόγω των συνθηκών εμφανίστηκε μόνο στο instagram, αλλά έγινε viral καθώς χιλιάδες άνθρωποι γοητεύτηκαν από την εικονογράφηση των πόλεων με τους κατοίκους να είναι πιο χαρούμενοι από όσο στην πραγματικότητα και ένα ελπιδοφόρο μήνυμα να ξεπηδά μέσα από τα ζωηρά χρώματά του. Αν αναρωτηθεί κάποιος γιατί αυτά τα σχέδια έγιναν viral η απάντηση βρίσκεται στο ότι κατά κάποιο τρόπο μας αντιπροσωπεύουν όλους.

 

 «Έπαιζα με τους δύο γιους μου, ηλικίας 3 και 5 ετών, και ακούγαμε το τραγούδι Imagine του Lennon. Μου ζήτησαν να το ακούσουμε ξανά και ξανά και μετά το βάλαμε στο YouTube και είδα και την εικόνα: Ο Τζον Λένον και η Γιόκο Όνο βρίσκονται σε ένα πολύ μεγάλο δωμάτιο αυτός παίζει πιάνο και ανοίγει το παράθυρο. Είναι μια πολύ απλή δράση και πολύ δυνατή, γιατί εκφράζει κάτι πολύ βαθύ. Έτσι, είπα στα παιδιά μου; Γιατί να μη φανταστούμε αυτό που συμβαίνει στην άλλη πλευρά πίσω από τα παράθυρα;», είπε ο ίδιος στο ισπανικό περιοδικό Traveler.

Με τις εικόνες του μας καλεί να ταξιδέψουμε με τη φαντασία μέσα στη ζεστασιά των σπιτιών των κατοίκων όλου του κόσμου που βιώνει πρωτόγνωρες συνθήκες σε περιοχές εντελώς διαφορετικές από την Ελλάδα ή το Ισραήλ, την Υεμένη ή την Ισπανία και την πατρίδα του, την Ιταλία.

Πατώντας  elculture.gr  θα σας εμφανιστεί το άρθρο με 9 πόλεις του κόσμου ζωγραφισμένες όπως τις φαντάστηκε ο Rovero

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 31 Μαΐου 2020 16:54

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση