Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020 15:46

"Όχι ευθύνη μου", το βίντεο της Μπίλλι Άιλις που πετάει το γάντι στους ρηχούς

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

eilish«Κάνουμε υποθέσεις για τους ανθρώπους πάνω στο μέγεθος του σώματός τους και αποφασίζουμε ποιοι είναι και τι αξίζουν» αναφέρει η Billie Eilish στο βίντεο

Κείμενο: ελc team

Στο επίσημο κανάλι της στο YouTube ανέβασε η Μπίλλι Άιλις ( Λός Άντζελες, 2001) ένα βίντεο 3,5 λεπτών με τίτλο “Not My Responsibility”, το οποίο αποτελεί δήλωση ενάντια στο body-shaming, την κριτική δηλαδή που ασκείται όσον αφορά διαφορετικούς σωματότυπους. Το βίντεο είχε ήδη προκαλέσει αίσθηση από την τελευταία παγκόσμια περιοδεία της “Where Do We Go?”, όπου είχε προβληθεί για πρώτη φορά.


Στο βίντεο, παραγωγής Billie Eilish, η τραγουδίστρια εμφανίζεται μόνη της στο σκοτάδι με σκούρα ρούχα, τα οποία αφαιρεί, όσο βυθίζεται στο νερό. Παράλληλα, ακούγεται η ίδια να μιλάει ενάντια στους επικριτές για το σώμα της: «Με γνωρίζετε; Με γνωρίζετε στην πραγματικότητα; Έχετε απόψεις για τις απόψεις μου, για τη μουσική μου, για τα ρούχα μου, για το σώμα μου. […] Θα με θέλατε μικρότερη; Πιο αδύναμη; Πιο ήπιων τόνων; Πιο ψηλή; Θα με θέλατε σιωπηλή; Οι ώμοι μου σας προκαλούν; Το στήθος μου; Είμαι το στομάχι μου; Οι γοφοί μου; Δεν είναι το σώμα με το οποίο γεννήθηκα αυτό που θέλατε;»

Και προχωρώντας τον λόγο της στην κοινωνική διάσταση του body-shaming, ακούγεται να λέει: «Κάνουμε υποθέσεις για τους ανθρώπους πάνω στο μέγεθος του σώματός τους και αποφασίζουμε ποιοι είναι και τι αξίζουν. […] Είναι η αξία μου βασισμένη μόνο στην υπόθεσή σας; Ή μήπως η γνώμη σας για μένα δεν είναι ευθύνη μου;»

 Πριν το βίντεο, πέντε τραγούδια της Μπίλλι Άιλις με εκατομμύρια επισκέπτες

Mahogany Session     all the good girls go to hell     bad guy    bury a friend    when the party's over  

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020 18:57

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση