Κυριακή, 24 Μαΐου 2020 20:57

Βασίλη, για μια ακόμα φορά, μαζί σου, της Filothei Varsami, από το fb

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
dimakisΟ κρατούμενος Βασίλης Δημάκης κατεβαίνει για πολλοστή φορά (και έχοντας επιβαρύνει σοβαρά την υγεία του) σε απεργία πείνας και δίψας. Ζητάει αξιοπρεπή μεταχείριση, τήρηση των δικαιωμάτων του, πρόσβαση στην παιδεία που δικαιούται. Μιλάμε για τον άνθρωπο που έδωσε πανελλήνιες ενώ ήταν φυλακή, πέρασε στο Πολιτικό της Νομικής και σπουδάζει με επαίνους από τους καθηγητές του και με υποτροφία από το ΙΚΥ.
Θυμάμαι ότι όταν διεκδικούσε το δικαίωμά του για φοίτηση με βραχιολάκι είχα γράψει κάτι εδώ για τον αγώνα του. Μέσα μου σκεφτόμουν τι κράξιμο θα τρώγαμε όσοι συμπαραστεκόμασταν στα αιτήματά του, έτσι και το έσκαγε ή εγκληματούσε ξανά. Πάταγα το κουμπί *δημοσίευση* και έλεγα μέσα μου «μη μας αδειάσεις».
 Πριν λίγο καιρό διεκδίκησε μαζί με άλλους κρατούμενους στον Κορυδαλλό συνθήκες προστασίας και υγιεινής λόγω της πανδημίας. Αποτέλεσμα: αιφνίδια και τιμωρητική (εκδικητική για την ακρίβεια) μεταγωγή του στα Γρεβενά. Από τα οποία δεν μπορεί να διαβάζει και να παρακολουθεί μαθήματα στη σχολή του. Αναγκάστηκε να ζωστεί ξανά τα *εκρηκτικά* του: απεργία πείνας και απεργία δίψας. Έγραψε ένα κείμενο για την απεργία του αυτή που έλεγε «δε θα επιτρέψω να με ξανακάνετε αυτό που ήμουν»· το διάβασα και ένιωθα μια άγρια χαρά: *δε μας άδειασε· δε θα μας αδειάσει*.
Ο Βασίλης κατάφερε να επιστρέψει από τα Γρεβενά στον Κορυδαλλό. Τον έβαλαν σε υποτιθέμενη καραντίνα, αλλά όταν πέρασαν οι 14 μέρες δεν τον άφησαν να πάει στο κελί του. Έμεινε στην *καραντίνα* δλδ στην απομόνωση. Γιατί; Γιατί μπορούν. Ξεκίνησε και πάλι απεργία πείνας και δίψας. Έχει κουραστει να τον κακομεταχειρίζονται και να τον εμπαίζουν. Δεν είναι ένα τίποτα που θα του σπάσουν με τσαμπουκά το ηθικό. Είναι ο κρατούμενος πολίτης Βασίλης Δημάκης. Τους διδάσκει χρόνια τι σημαίνει αυτό· ακόμα να το μάθουν.
Ελπίζω στο υπουργείο να σοβαρευτούν και να κόψουν τις βεντέτες. Οι κρατούμενοι έχουν όλα τα δικαιώματα του πολίτη πλην αυτών που στερήθηκαν με την ποινή τους. Ο βασίλης πρέπει να επιστρέψει στο κελί του, στα μαθήματά του, στον αγώνα του. Είναι αδιανόητο να τιμωρείται εκδικητικά ένας κρατούμενος (από τους ελάχιστους, θα έλεγα) που αυτο-σωφρονίζεται με τις σπουδές του μέσα στη φυλακή του.
Όποιος κάνει ότι δεν καταλαβαίνει τι σημαίνουν όλα αυτά, να ξέρει ότι ο Βασιλης δε μιλάει, αλλά θα γίνουμε η φωνή του. Δεν αντιδρά, αλλά θα γίνουμε η ασπίδα του. Δεν κινείται, αλλά θα γίνουμε η υψωμένη γροθιά του. Θα τον πάμε ως το πτυχίο. Και ως το αποφυλακιστήριο. Και ως την καινούργια ζωή που με τόσο πάθος διεκδικεί, ακόμα και με τη ζωή του.
Βασίλη, για μια ακόμα φορά, μαζί σου.
 
"Δήλωση Βασίλη Δημάκη, 23/05/2020
Σήμερα 23/05/2020 διανύω την 29 ημέρα καραντίνας, 14 στα Γρεβενά και 15 στα υπόγεια των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού και όχι στο κελί μου όπως θα έπρεπε και υποσχέθηκε, η θλιβερή Σοφία Νικολάου.
 Κοροϊδεύοντας πρώτα απ’ όλα εμένα κι έπειτα όσους-ες στήριξαν τον αγώνα μου για ισότιμη εκπαίδευση κατά την κράτηση.
 Όπως είναι γνωστό σε καμία καραντίνα δεν ήμουν σε αυτές τις 15 μέρες , όπως ακριβώς συμβαίνει με την ανοχή της εδώ διευθύντριας του Κ2 αφού έχει καταγγελθεί πλέον επίσημα και στην κ. Νικολάου αλλά και στην επόπτρια του συγκροτήματος Κορυδαλλού Κα. Νταγιάντα εγγράφως, όπως ακριβώς συμβαίνει, συνεχίζω, και στις γυναικείες φυλακές ακριβώς από πάνω μας αφού σε ένα κελί καραντίνας τοποθετούνται καθημερινά νέες κρατούμενες στον ίδιο χώρο με τις ήδη υπάρχουσες.
 Με λίγα λόγια στοιβάζονται σε ένα χώρο χωρίς την τήρηση των γνωστών σε όλους μας πια υγειονομικών πρωτοκόλλων. Οπότε Κύριε Τσιόδρα, τι έχετε να πείτε για τα παραπάνω;
 Που έχετε πετσοκόψει τον ήδη εξουθενωμένο λαό στα πρόστιμα των 150 ευρώ; Η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι ίδια, δεν διαφοροποιείται εκ της ιδιότητας που έκαστος φέρει.
 Όλα τα παραπάνω, με μια επίσκεψη ενός άμεμπτου εισαγγελέα, είναι άμεσα διαπιστώσιμα.
Επειδή από πάντα ένα κι ένα ίσον δύο ή μας δουλεύετε όλους τους πολίτες ψιλό γαζί ή η αξία της ζωής των κρατουμένων δεν εξισώνεται επ’ ουδενί με των υπολοίπων πολιτών.
 Τα παραπάνω θεωρήστε τα ως «κύκνειο άσμα» από τον γράφοντα…
 Όλη αυτή η ταλαιπωρία δίχως τέλος που περνώ από τις 16/04/2020, ο εκδικητικός βασανισμός μου μέχρι κι ετούτη τη στιγμή που γράφω τη δήλωση αποχής μου απ’ τα πάντα, ο εμπαιγμός και η κοροϊδία μου από την Γ.Γ Εγκληματικής πολιτικής με οδήγησαν εκεί που απευχόμουν να οδηγηθώ, στην πλήρη αποθάρρυνση μου από την εκπαιδευτική διαδικασία και απ’ όλα από όσα μόχθησα μέχρι τώρα με τον μηδενισμό της στήριξης τόσων ανθρώπων, πολιτών, φορέων, ανθρωπιστικών οργανώσεων, καθηγητών, συμφοιτητών, καλλιτεχνών και άλλων από την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της κατάπτυστης Νικολάου με τους στοχευμένους και πονηρούς χειρισμούς της.
Αρνούμαι ως βαθιά Δημοκράτης να γίνω μέρος των σαδιστικών της σχεδίων.
Ο άνθρωπος, κυρία Νικολάου, πεθαίνει μια φορά και όχι δύο-τρείς-τέσσερις και δεν ξέρω πόσες φορές ακόμα εσείς σχεδιάζετε. Δεν θα σας δώσω τη χαρά. Με τις φασιστικές σας
Γκεμπελικού περιεχομένου μεθόδους εκτελέσατε οτιδήποτε δημοκρατικό ζούσε μέσα μου, κι όπως σας έχω πει και παλαιότερα για κανένα λόγο δεν θα με μετατρέψετε - και ειδικά εσείς που δεν σας υπολήπτομαι - σε κάτι που εσείς θα θέλατε προς επίρρωση των κατάπτυστων προηγούμενων και ενίοτε ανορθόγραφων δελτίων τύπου του Υ.Π.Π. σίγουρα δεν είμαι ο άνθρωπος που η Σοφία Νικολάου (ή πινόκιο) θα βγάλει όλα τα απωθημένα και τα ψυχικά τραύματα της επάνω μου, είμαι πολύ λεύτερος παρά την μακρόν κράτηση μου για να δεχτώ και δη μάλιστα σε δημόσια θέα κάτι τέτοιο, είμαι φύσει ελεύθερο ον και τηρώ το δικαίωμα μου στην αυτοδιάθεση. Από τα προρρηθέντα συμφραζόμενα, παραιτούμαι από την εκπαιδευτική διαδικασία γιατί κουράστηκα, απηύδησα και απογοητεύτηκα παντελώς. Σοφία Νικολάου είσαι ένας παλιάνθρωπος!
Θέλω να ευχαριστήσω τον καλύτερο υπερασπιστή που θα μπορούσα ποτέ να έχω, τον κύριο Θ. Καμπαγιάννη που έκανε τα πάντα αλλά ο φασισμός με όρους βιολογίας είναι καρκίνος και δεν νικιέται εύκολα. Τον Κύριο Πέτρο Δαμιανό, πρώτο μου δάσκαλο και υπέροχο άνθρωπο και να τους ζητήσω συγνώμη που δεν μπορώ να ακολουθήσω όσα τότε στη συνάντηση μας εδώ εκατέρωθεν συμφωνήσαμε, αλλά ειλικρινά με ξεπερνάει όλο αυτό που συμβαίνει εδώ και κοντά 40 μέρες…
Έλενα μου εσένα για τα πάντα!
Όπως επίσης κάθε έναν ξεχωριστά για την στήριξη του!
Εύχομαι με την ίδια θέρμη να στηρίξετε την κοινωνία να απαλλαγει από τους φασίστες και τα ορφανά του Γκέμπελς που κατατρώγουν σα σαράκι τον θεσμικό κορμό του κράτους αποδομώντας κάθε θεσμικό πυλώνα στήριξης της Δημοκρατίας.
 Από σήμερα θα αρνηθώ τροφή νερό κι οποιαδήποτε επικοινωνία με τον οποιονδήποτε χωρίς να διεκδικώ τίποτα παρά μόνο δημοκρατία «ο πιο φθοροποιός αγώνας είναι αυτός για τ’ αυτονόητο.»
 Σας ευχαριστώ από καρδιάς όλους!!!
 Υ.Γ.: Άι στο γεροδιάολο κυρά μου! Μπράβο σου, τα κατάφερες…
 Μετά τιμής,
 Δημάκης Βασίλειος.
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 26 Μαΐου 2020 08:20
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση