Κυριακή, 24 Μαΐου 2020 16:31

Το υπό κατασκευή Κέντρο Υγείας Κερατσινίου επισκέφτηκαν ο Περιφερειάρχης Γ.Πατούλης και ο Δήμαρχος Χρ.Βρεττάκος

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
dimker86Το υπό ανέγερση Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου Κερατσινίου επισκέφτηκε ο  περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης. 
Έτσι γίνεται συνήθως. Οι αρμόδιοι επισκέπτονται, αρκετές φορές μέχρι να κοπεί η κορδέλα των εγκαινίων, τα υπό κατασκευή δημόσια έργα  για να ενημερωθούν για την κατασκευή τους και ο φωτογραφικός φακός να καταγράψει τη στιγμή! Έτσι γίνεται, αιώνες τώρα!
 Βέβαια από την επίσκεψη αυτή, ενδιαφέρον έχουν οι ανακοινώσεις που ακολούθησαν. Στις ανακοινώσεις των φιλοκυβερνητικών δεν γίνεται καμία αναφορά στην προηγούμενη Περιφερειάρχη κ. Δούρου, η οποία ενέταξε το έργο στο ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 συνολικής δημόσιας δαπάνης 5 εκατ. ευρώ, ενώ σε άλλη ανάρτηση γίνεται αναφορά  μόνο στις ενέργειες  του πρώην  δημάρχου  Κερατσινίου Φ. Μελά.
Σε κάθε περίπτωση η πιο δίκαιη καταγραφή των γεγονότων είναι κάπως διαφορετική και βέβαια η διοίκηση έχει συνέχεια. Από την εποχή του δημάρχου Σαράφογλου, το 2003, γεννήθηκε η ιδέα και ξεκίνησαν οι προσπάθειες, οι οποίες συνεχίστηκαν επί δημαρχίας Φ. Μελά και Λ. Τζανή και στην εποχή του τωρινού δημάρχου ξεκίνησε επιτέλους το έργο. Η τελική απόφαση για ένταξη και χρηματοδότηση ήταν της προηγούμενης διοίκησης της περιφέρειας, της κ. Δούρου. Αλλά..., όπως είναι γνωστό την ιστορία γράφουν οι "νικητές"! 
...
Τα τελευταία χρόνια με συνεχείς ανακοινώσεις έχουμε παρακολουθήσει την ανέγερση του Κέντρου Υγείας τούβλο-τούβλο! Έχουμε καταλάβει ότι κάτι καλό γίνεται στην περιοχή μας, τουλάχιστον ως προς το κτίσμα!  Όμως οι πολιτικοί ας είναι πιο γενναιόδωροι. Όλοι βάλανε ένα λιθαράκι, μικρό ή μεγάλο, άλλωστε αυτός είναι ο ρόλος τους, η προσφορά στην πόλη! 

Η ανακοίνωση της περιφέρειας:
Γ. Πατούλης: «Η Περιφέρεια Αττικής συμβάλλει έμπρακτα και με συγκεκριμένα έργα στη θωράκιση της υγείας των πολιτών - Στόχος μας το νέο Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου Κερατσινίου να αποτελέσει πρότυπο λειτουργίας»

        Στην επίσκεψη, τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη συνόδευε η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σ. Αντωνάκου και ο Προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΕΥ∆ΕΠ) της Περιφέρειας Αττικής Δ. Δρόσης, ενώ παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Κερατσινίου Χ. Βρεττάκος, ο Διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ)Χ. Ροϊλός και εκπρόσωποι της κατασκευάστριας εταιρείας.
Ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης επίσης επισήμανε:
«Η Περιφέρεια Αττικής συμβάλλει έμπρακτα και με συγκεκριμένα έργα στη θωράκιση της υγείας των πολιτών. Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε καθήκοντα στην Περιφέρεια ξεκινήσαμε την υλοποίηση ενός σημαντικού στόχου που αφορά στον προσυμπτωματικό έλεγχο των πολιτών. Γιατί η πρόληψη είναι η καλύτερη ασπίδα προστασίας της υγείας μας. Το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου με την κατάλληλη στελέχωση και τον ανάλογο εξοπλισμό θα παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας προς του πολίτες και θα αποτελέσει πρότυπο λειτουργίας».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος κ. Βρεττάκος ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για το επίπεδο συνεργασίας και ανέφερε ότι πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, όχι μόνο για τους δημότες Κερατσινίου, αλλά συνολικά της περιοχής.
Ο Χρ. Βρεττάκος τόνισε επίσης, ότι «για περίπου 20 χρόνια, κάτοικοι και δημοτικές αρχές, πάλευαν για την ανέγερσή του. Αυτό, πήρε σάρκα και οστά, χάρη στην εξαιρετική συνεργασία της Δημοτικής Αρχής με την πρώην περιφερειάρχη κ. Δούρου, τον αντιπεριφερειάρχη Γ. Γαβρίλη και τον υπουργό Υγείας της προηγούμενης κυβέρνησης. Αυτή η συνεργασία συνεχίζεται και σήμερα με τη νέα Περιφερειακή Αρχή, με στόχο την αποπεράτωση του έργου και την κατάλληλη στελέχωσή του. Στόχος είναι η όσο το δυνατόν πιο γρήγορη ολοκλήρωσή του, με σκοπό η νέα δομή να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας προς τους πολίτες» 
 
 Ο Διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ)Χ. Ροϊλός τόνισε ότι στόχος είναι να εξασφαλιστεί τα ταχύτερο δυνατό η λειτουργία του Κέντρου Υγείας και τόνισε ότι η στελέχωσή του με το αναγκαίο επιστημονικό, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό θα συμβάλει στην παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας.

Το Κέντρο Υγείας
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρμοδίων το Κέντρο Υγείας θα είναι έτοιμο σε ένα μεγάλο ποσοστό μέχρι το φθινόπωρο. Μάλιστα μέχρι τέλος του έτους θα μπορεί να έχει τεθεί σε λειτουργία.
Να σημειωθεί ότι το Κέντρο Υγείας θα παρέχει υπηρεσίες με 14 εξεταστήρια γενικής Ιατρικής και παθολογίας (συμπεριλαμβανομένων γυναικολογικού και παιδιατρικού), οδοντιατρείο, μικροβιολογικό εργαστήριο, αίθουσα ακτίνων, αίθουσα υπερήχων, αίθουσα μικροεπεμβάσεων, ανάνηψης.
Επίσης θα περιλαμβάνει αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, τα γραφεία των ιατρών και της Διοίκησης και τους προβλεπόμενους από την εγκεκριμένη μελέτη συνοδούς χώρους.>

Ο πρώην αντιδήμαρχος Κερατσινίου και εντεταλμένος σύμβουλος της περιφέρειας Στ. Μελάς έγραψε: Ως προς την ιστορία, αισθάνομαι την υποχρέωση στους συνδημότες μου, της ευρύτερης Περιφέρειας του Πειραιά, σαν Αντιδήμαρχος Κερατσινίου εκείνης της περιόδου να υπενθυμίσω τα εξής :
Με τις ενέργειες του Δημάρχου Κερατσινιου κ. Φώτη Μελά και την απόφαση 24 του ΔΣ του ΟΛΠ στην συνεδρίαση της 30ης Ιανουαρίου του 2009 , παραχωρήθηκαν 4 στρέμματα εντός της χερσαίας λιμενικής ζώνης για την δημιουργία Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου. Ακολούθησε η ΚΥΑ 8322.3/03/09/31.03.2009 που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ. Αφού ο Δήμος εξασφάλισε το οικόπεδο προχώρησε στην σύνταξη της σχετικής μελέτης και το έργο εντάχτηκε στο ΕΣΠΑ. Μετα τις εκλογές του 2010 και ενώ το έργο ήταν ώριμο καθυστέρησε επι 10 έτη και ξεκίνησε από την σημερινή διοίκηση και θα ολοκληρωθεί εντός του έτους από την #Περιφέρεια_Αττικής και τον #Περιφερειάρχη κ. Γιώργος Πατούλης. Ετσι ένα όραμα του Φώτης Μελάς γίνεται πραγματικότητα και σύντομα θα παραδοθεί στην κοινωνία του Κερατσινίου.
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020 09:24

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση