Τετάρτη, 20 Μαΐου 2020 18:44

Ελάχιστα στατιστικά στοιχεία για τα σχετικά περί κορωνοϊού άρθρα στη σταγόνα

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

lakis daamianos zarifisΤο άρθρο  "ΕΟΔΥ: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον νέο κορωνoϊό -Πώς μεταδίδεται, ποια είναι τα συμπτώματα, μέτρα προφύλαξης" είναι το πρώτο που αναρτήσαμε στη Σταγόνα στις 26 Φεβρουαρίου που είχε ως θέμα του τον κορωνοϊό, και το έχουν επισκεφτεί μέχρι σήμερα 20 Μαΐου, 320 συνάνθρωποί μας. Και το δεύτερο, το "Περί κορωναϊού και άλλων «μικροβίων», ή κακός σύμβουλος ο πανικός, του δημάρχου Νίκαιας Ρέντη Γ.Ιωακειμίδη" οχτώ μέρες μετά, στις 6 Μαρτίου με 213 επισκέψεις.

Εκτός σοβαρού απροόπτου, το τελευταίο το αναρτήσαμε στις 17 Μαΐου και είναι ένα άρθρο με τρεις συνεντεύξεις, οι δύο φαίνονται στον τίτλο του "Οι θυμωμένοι Αριάν Μνουσκίν και Άι Γουέι Γουέι σηκώνουν μπαϊράκι στους διαχειριστές της πανδημίας" και το άνοιξαν μέχρι στιγμής 101 επισκέπτες μας. 

Συνολικά αναρτήσαμε 116 άρθρα, συνεντεύξεις, τραγούδια, βίντεο και ενημερωτικές ανακοινώσεις που είχαν στο κέντρο τους την ιστορία με τον Covid-19, ποσοστό 38,5% στο σύνολο των άρθρων που αναρτήσαμε σε ογδόντα μέρες, από 26.2 έως 17.5. Μέχρι σήμερα ο μέσος όρος επισκεπτών ανά κορωνοϊκό άρθρο είναι 221.

Ελπίζουμε κάτι καλό να προσφέραμε ως Σταγόνα στους φίλους μας σ'αυτή τη δύσκολη φάση που μπλέξαμε. Εννοείται, στα όρια μιας σταγόνας ανάμεσα στον ωκεανό κειμένων, ρεπορτάζ, βίντεο, ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και δελτίων ειδήσεων που κατέκλυσαν τα ΜΜΕ και τα κοινωνικά δίχτυα. 

Ανάμεσα σ'αυτά τα 116 άρθρα κ.λπ, υπήρξαν κάποια που τα βρήκα εξαιρετικά και το ένιωσα ότι μου έκαναν καλό, είτε σε γνωστικό επίπεδο, σε ένα θέμα που είχα μαύρα μεσάνυχτα, είτε στην τόνωση της ποιητικής της ύπαρξης που ξαφνικά βρέθηκε να βολοδέρνει στα αχαρτογράφητα νερά των πρωτόγνωρων κρατικών καταναγκασμών για την υιοθέτηση ατομικών μέτρων αυτοπειθαρχίας με στόχο την προστασία της ζωής του καθενός. Αυτά τα ανέλπιστα όμορφα δώρα, αγνώστων στην ουσία συνανθρώπων μας, μου μετέδωσαν τις αλήθειες τους που αναδείκνυαν φανερές και κρυφές πλευρές του βίου στην κατάσταση της πανδημίας, γεννώντας έτσι μια δύναμη απ'αυτές που σου φτιάχνουν την μέρα και σου ανεβάζουν το ηθικό. Τους ευχαριστώ εκ καρδίας. Από τα έξι εφτά δικά μου κορυφαία, τρία βρίσκονται ανάμεσα στα 16 πρώτα ως προς την επισκεψιμότητα τους. 

Το ένα είναι το άρθρο της Πολωνέζας Όλγκας Τοκάρτσουκ που με μία αβίαστη λυρικότητα γυρίζει τούμπα όλο το σκηνικό της καραντίνας θεωρώντας το ως παράδειγμα ενός πιο φυσιολογικού βίου. Το άλλο είναι το "Ιδού 9 καλοί λόγοι για να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας στο θέμα του κορωνοϊού" που με βοήθησε στην αρχή να δω από μία απόσταση και με τον λιγότερο δυνατό φόβο την όλη φάση. Και το τρίτο είναι το "Κύριε Μόσιαλε, πόσο κοντά είμαστε στην παρασκευή του εμβολίου γι' αυτόν τον κορωνοϊό;" (η μία από τις δύο συνεντεύξεις στο τοπ 15, ανάμεσα στις πολλές που αναρτήσαμε - η άλλη είναι του Στ.Ράμφου) που μου εμφύτεψε την ελπίδα ότι τα πράματα μπορούν να πάνε αρκετά καλά αρκεί ο καθένας από τη θέση του να αναλάβει προσωπικά την ευθύνη που του αναλογεί και ιδιαίτερα οι αρμόδιοι για την αναβάθμιση του ΕΣΥ. 

Να σημειώσουμε επίσης πως στα 16 άρθρα βρίσκονται με 2 άρθρα ο καθένας από τους σταγονανθρώπους Λάκης και Οδυσσέας. 

Ακολουθούν τα 16 πρώτα άρθρα κ.λπ ως προς την επισκεψιμότητά του

Τα κρούσματα σε Κερατσίνι Δραπετσώνα, το αναρτήσαμε στις 5 Απριλίου και έχει δεχτεί 1252 επισκέψεις και 17 κοινοποιήσεις στο fb κατ'ευθείαν από τη σταγόνα. 

Στείλαμε το SMS αρμοδίως και τραβήξαμε για το σούπερ μάρκετ, του Στέλιου Ανδριώτη, από το fb, το αναρτήσαμε στις 28 Μαρτίου και έχει δεχτεί 659 επισκέψεις και 58 κοινοποιήσεις στο fb κατ'ευθείαν από τη σταγόνα.

Πάμε Χαράλαμπε ή είμαστε ακόμα όντως ζωντανοί;, το αναρτήσαμε στις 4 Απριλίου και έχει δεχτεί 601 επισκέψεις.

Κανείς δεν μας είπε χέστηδες, το αναρτήσαμε στις 3 Μαΐου κι έχει δεχτεί 598 επισκέψεις και 11 κοινοποιήσεις στο fb κατ'ευθείαν από τη σταγόνα

Τα πολύ μικρά αστεράκια μου στο μαύρο ουρανό μας, το αναρτήσαμε στις 26 Απριλίου και έχει δεχτεί 538 επισκέψεις και 20 κοινοποιήσεις στο fb κατ'ευθείαν από τη σταγόνα 

Ιδού 9 καλοί λόγοι για να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας στο θέμα του κορωνοϊού, το αναρτήσαμε στις 3 Μαρτίου και έχει δεχτεί 464 επισκέψεις και 5 κοινοποιήσεις στο fb κατ'ευθείαν από τη σταγόνα 

Όλγκα Τοκάρτσουκ: «Μήπως αυτός είναι τελικά ο φυσιολογικός ρυθμός της ζωής;», το αναρτήσαμε στις 10 Απριλίου και έχει δεχτεί 461 επισκέπτες και 32 κοινοποιήσεις στο fb κατ'ευθείαν από τη σταγόνα 

Από το "Που βαδίζομεν κύριοι" στο "Ο νοών κορωνοείτο" γι'αυτό "Θα κάτσω σπίτι", τραγούδι, το αναρτήσαμε στις 13 Μαρτίου και έχει δεχτεί 455 επισκέπτες. 

Εσείς, οι ζωντανοί. Μια selfie από τον Στάθη Τσαγκαρουσιάνο, συν μια ντουζίνα κι άλλων της lifo από τα σπίτια τους, το αναρτήσαμε στις 24 Μαρτίου και έχει δεχτεί 451 επισκέπτες.

Ο νους μας είναι αληταριό κι όλο θα δραπετεύει, το αναρτήσαμε στις 13 Απριλίου και έχει δεχτεί 438 επισκέψεις. 

Ο δήμος Κερατσινίου Δραπετσώνας κλείνει το σαββατοκύριακο (21-22.3) τα τρία πάρκα της πόλης, το αναρτήσαμε στις 19 Μαρτίου και έχει δεχτεί 396 επισκέπτες. 

Το βίντεο που ο ψυχίατρος Δημ. Παπαδημητριάδης εξηγεί τα του κορωνοϊού έτσι ώστε να τον καταλάβουμε όλοι, το αναρτησαμε στις 16 Μαρτίου και έχει δεχτεί 377 επισκέππτες  και 2 κοινοποιήσεις στο fb κατ'ευθείαν από τη σταγόνα .  

Κύριε Μόσιαλε, πόσο κοντά είμαστε στην παρασκευή του εμβολίου γι' αυτόν τον κορωνοϊό; που το αναρτήσαμε στις 22 Μαρτίου και έχει δεχτεί 370 επισκέπτες και 8 κοινοποιήσεις στο fb κατ'ευθείαν από τη σταγόνα 

Ποια είναι τα συμπτώματα του κορωνοϊού και τι κάνουμε σε κάθε περίπτωση, το αναρτήσαμε στις14 Μαρτίου και έχει δεχτεί 347 επισκέψεις.

Σ. Ράμφος: Για πρώτη φορά το κράτος δεν θέλησε να εξυπηρετήσει τους πολίτες για ψηφοθηρικούς λόγους, το αναρτήσαμε στις 19 Μαρτίου και έχει δεχτεί 344 επισκέψεις και 1 κοινοποίηση στο fb κατ'ευθείαν από τη σταγόνα 

Μαθήματα επιβίωσης για τις μέρες του Κορωνοϊού: Αγάπη μόνο, της Λίζας Σούμπερτ, το αναρτήσαμε στις 14 Μαρτίου και έχει δεχτεί 334 επισκέψεις και 36 κοινοποιήσεις στο fb κατ'ευθείαν από τη σταγόνα 

Η φωτό είναι ένα έργο του Δαμιανού Ζαρίφη.  

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 24 Μαΐου 2020 16:20
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση