Τρίτη, 19 Μαΐου 2020 04:19

Μια τρύπα στο νερό η τηλεδιάσκεψη των επικεφαλής των παρατάξεων του δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας με τον γ.γ του υπουργείου Περιβάλλοντος;

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

anaplasi11Σ.Δ: Φαίνεται πως τελικά δεν προέκυψε κάτι ουσιαστικό και ελπιδοφόρο για την πόλη από την τηλεδιάσκεψη της αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κας. Αντωνάκου, των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και του δημάρχου Κερατσινίου Δραπετσώνας Χρ.Βρεττάκου με τον γ.γ του υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος . Αναμενόμενο ως ένα βαθμό το αποτέλεσμα μιας και όσο η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται το ίδιο και η κακή. Τι εννοούμε; Πως όταν η επιδίωξη του Δημοτικού Συμβουλίου και του Δημάρχου ήταν μία συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό Χατζηδάκη, ώστε να παίζει η πιθανότητα μιας ουσιαστικής συμφωνίας πάνω στο θέμα του ρύπου της μελισσανιδίλας και αντί αυτού προκύπτει τηλεδιάσκεψη με τον γ.γ του υπουργείου, τότε είναι φανερό πως η όποια δέσμευση δεν θα μπορούσε να είναι σημαντική.

Ο οποίος, απ'ότι πληροφορηθήκαμε, κινήθηκε αυστηρά στα πλαίσια του ρόλου του και το μόνο που υποσχέθηκε ήταν η επιβολή προστίμων και η συνέχιση πιέσεων για βελτιώσεις(;) αναμένοντας στα τέλη καλοκαιριού τις μετρήσεις του Δημόκριτου και την επεξεργασία τους.  Σ'αυτό το σημείο πάντως η κα. Αντωνάκου ανέφερε ότι έχει στείλει στο υπουργείο τέσσερις παραδοτέες αυτών των μετρήσεων και καμία απάντηση δεν έχει λάβει.

Το καλό για την πόλη, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε, είναι πως ο δήμαρχος και όλοι οι επικεφαλής των παρατάξεων θέσανε με έμφαση στον γ.γ το ζήτημα της απομάκρυνσης της Oil One από την περιοχή της ανάπλασης στη Δραπετσώνα. 

Όμως το πενιχρό αποτέλεσμα αυτής της συζήτησης, ελπίζουμε ότι, για το καλό όλων μας, θα αναγκάσει τους δημοτικούς παράγοντες να σκεφτούν, να συζητήσουν και να σχεδιάσουν τα επόμενα συγκεκριμένα βήματα του δήμου. Και που για να υπάρχουν πιθανότητες να μας προκύψει η λύση του προβλήματος της μελισσανιδίλας θα πρέπει κατά την γνώμη μας να διαμορφωθεί μια νέα οπτική για τη λύση του προβλήματος και να σκιαγραφηθεί  ένας νέος δρόμος, παράλληλα με την καλλιέργεια ενός ενωτικού κλίματος με στόχο την ανάληψη πρωτοβουλιών για την προσέγγιση του κόσμου και την μαζική συμμετοχή του.

Αν παραμείνουμε στα ίδια, τότε δυστυχώς αυτό που θα συμβαίνει τα επόμενα χρόνια θα είναι η ανέξοδη καταγγελία της κυβέρνησης για την άρνησή της να πάρει δραστικά μέτρα για το πρόβλημα της μελισσανιδίλας, η οποία πάντα παρούσα στον αέρα θα εξακολουθεί να κάνει κακό στην υγεία των ανθρώπων που κατοικούν και εργάζονται στις περιοχές Δραπετσώνας, Κερατσινίου, Περάματος και Δ.Πειραιά. Κι αυτό διότι, το ξεκάθαρο μήνυμα της προηγούμενης κυβέρνησης και της τωρινής είναι πως, παρόλο που ήταν και είναι ενήμερες για το θέμα της ανυπόφορης δυσοσμίας, με δικιά τους πρωτοβουλία δεν πρόκειται να λύσουν ποτέ το πρόβλημά μας. Θα πρέπει λοιπόν να εξαναγκάσουμε τους κυβερνητικούς υπεύθυνους (Χατζηδάκη, κ.ά) να σταματήσουν όσο πιο σύντομα γίνεται αυτήν την αργή δολοφονία μας. 

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου του συνδυασμού "Κερατσίνι Δραπετσώνα # Αλλάζουμε", του οποίου ο επικεφαλής Π.Καμάς ήταν παρών στην τηλεδιάσκεψη.

Στη σημερινή συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, το σύνολο των Δημοτικών Παρατάξεων της πόλης, έθεσαν ομόφωνα το ζήτημα της απομάκρυνσης των Βιομηχανικών Εγκαταστάσεων που βρίσκονται δίπλα από τον οικιστικό ιστό της πόλης.

Το σύνολο των Δημοτικών Παρατάξεων ανέδειξε το ζήτημα που έχει προκύψει  τις τελευταίες ημέρες στο Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα, ζητώντας από τη συντεταγμένη Πολιτεία να πάρει μέτρα που να προστατεύουν τη ζωή και την υγεία των πολιτών.

Προφανώς το γεγονός ότι στη συνάντηση με το Δήμαρχο Κερατσινίου – Δραπετσώνας τους Επικεφαλής  των Δημοτικών Παρατάξεων, και την Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κυρία Αντωνάκου, δεν παρέστη ο Αρμόδιος Υπουργός, σημαίνει ότι δεν πήραμε σαφή απάντηση στο αίτημα μας, για απομάκρυνση των Βιομηχανιών, το οποίο απαιτεί αντίστοιχη πολιτική βούληση.

Εμείς, και από τη δική μας πλευρά, καλούμε τα κόμματα που συνέβαλλαν με αλλεπάλληλες νομοθετικές παρεμβάσεις από το 2015 μέχρι και σήμερα στην υποβάθμιση της πόλης μας, τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, και το ΣΥΡΙΖΑ, να αναλάβουν την νομοθετική πρωτοβουλία που θα λυτρώνει την πόλη μας.

Κερατσίνι, 18.5.2020

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 19 Μαΐου 2020 09:18
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση