Σάββατο, 16 Μαΐου 2020 17:25

Έτσι κι ο Σκέρτσος και οι όμοιοί του, βδελύσσονται και υποτιμούν βαθιά οτιδήποτε λαϊκό, του Spyros Yannaras, από το fb

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
fb14Δεν μπορώ να πάψω να σκέφτομαι την βαθιά προσβλητική, και ανατριχιαστικά αντιδημοκρατική παρέμβαση στη δίκη Τοπαλούδη, του έως τότε ανώνυμου κι αδιάφορου, παροδικού πολιτικάντη, ενός κάποιου κύριου Σκέρτσου, απ' αυτούς που εδώ και δεκαετίες περνούν από περίοπτους πολιτικούς θώκους και χάνονται, χωρίς να αφήσουν πίσω τους το παραμικρό ίχνος. Όταν δεν αφήνουν ελλείμματα.
Όπως ο Σημίτης που περιφρονούσε βαθιά τα πολύβουα λαϊκά καφενεία, τα οποία δεν μπορούν να συγκριθούν με τα περιώνυμα της εσπερίας, έτσι κι ο Σκέρτσος και οι όμοιοί του, βδελύσσονται και υποτιμούν βαθιά οτιδήποτε λαϊκό, οτιδήποτε πηγάζει ή (σπανιότατα) εκφράζει στην πλειοψηφία του αυτόν τον διαιρεμένο λαό, θεωρώντας τον δεδομένα ανόητο, απερίσκεπτο, αν όχι επικίνδυνο.
 Γιατί γι' αυτούς ο λαός είναι όχλος και συρφετός, κι αντιμετωπίζεται αναλόγως. Παρεμβαίνοντας σατραπικά ανά πάσα στιγμή, και καταλύοντας στην πράξη κάθε προϋπόθεση δημοκρατίας, όπως είναι η ισονομία, η ανεξάρτητη δικαιοσύνη κλπ.
Ο άκυρος αυτός κύριος, με το κύρος της δωρισμένης θέσης του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, (από εκείνους που δεν προσφέρουν κανένα κύρος στο αξίωμα που αξιώνονται ν' ασκήσουν, εξ ου και συνήθως το ασκούν αναξιοπρεπώς), κατόρθωσε με μια και μόνη παρέμβαση να αναδείξει τη βαθιά περιφρόνηση που οι άνθρωποι του φυράματος του κρύβουν μέσα τους για το λαό και το λαϊκό αίσθημα.
Και για μια δικαστική λειτουργό που όχι απλώς τίμησε το λειτούργημα της, υψώνοντας ανάστημα απέναντι στη παρασκηνιακή εξουσία που βυσσοδομούσε αχρείως προκειμένου να εξασφαλίσει την απαλλαγή των φρικτών εγκληματιών, αλλά απέναντι και σε μια γυναίκα που κατάφερε να εκφράσει την ντροπιαστική κι ενίοτε τραγική θέση της γυναίκας στην ελληνική κοινωνία.
Γιατί οι βορβορόθυμοι βάρβαροι της Ρόδου δεν συγκαταλέγονται στη θλιβερή μερίδα των ανθρώπων που έχουν απωλέσει, λόγω ακραίας ψυχικής νόσου, κάθε έλεγχο επί του εαυτού τους, σε εκείνους που έχουν το ακαταλόγιστο του κατεστραμμένου λογισμού.
Είναι αρσενικά που πορεύονται στον ίδιο ολέθριο δρόμο με όλους εκείνους τους κανακάρηδες που ανδρώθηκαν χωρίς ποτέ να γίνουν άνδρες, χωρίς να μάθουν να βάζουν χαλινό στην επιθυμία και στη βία τους, θεωρώντας ότι ο κόσμος πλάστηκε για να ικανοποιεί την στιγμιαία ηδονή και την απόλαυσή τους. Με θύματα τους πιο αδύναμους και ευάλωτους. Με πρώτα πάντα θύματα τις γυναίκες, τα απρόσωπα δοχεία της ηδονής και τα θύματα της βίας τους.
Δυνάστες με μοναδική γλώσσα τη δύναμη και όλο το εκφραστικό φάσμα της επιβολής, την οποία καλλιεργούν και εκγυμνάζουν απ’ τα γεννοφάσκια τους προκειμένου να κατισχύσουν όλων των άλλων, σε μια ζωή αφιερωμένη στην ικανοποίηση του πιο ακραίου εγωισμού.
Πώς μπορεί κανείς να εμπιστευτεί το παρόν και το μέλλον του, δηλαδή τη ζωή του, στα χέρια τόσο ακραία διαβρωμένων από τον κυνισμό και την εξουσία ανθρώπων, όπως ο εκάστοτε κύριος Σκέρτσος, που είναι πλέον ανίκανοι να αισθανθούν το παραμικρό αίσθημα θλίψης και συμπόνοιας για τον εφιαλτικό, τον φρικώδη βιασμό και θάνατο αυτής της γενναίας κοπέλας;
Που δεν πανικοβάλλονται βλέποντας τι τέρατα έχει φτάσει να γεννά, αυτή η βαθιά άνιση και ρατσιστική κοινωνία του νοσηρού ανδρισμού;
Αλλά ένα πολιτικό κόμμα ή ένα ολόκληρο πολιτικό φάσμα που κάνει τα στραβά μάτια και παρασιωπεί μέχρι παραγραφής τις αρρωστημένες ορέξεις και τις πράξεις ενός κατ’ εξακολούθηση παιδόφιλου, πώς να συγκλονιστεί από την ακραία βαρβαρότητα που σοβεί στον μυχό αυτής της διαλυμένης κοινωνίας;
Πώς να νοιαστεί για τον Βαγγέλη, τον Ζακ και την Ελένη, τα θύματα της συλλογικής μας τύφλωσης;
Γι’ αυτό και ενοχλήθηκαν τόσο πολύ από την συγκλονιστική αγόρευση της εισαγγελέως Αριστοτελείας Δόγκα, τόσο ο άκυρος Σκέρτσος, όσο και ο λογοδαίδαλος δικηγόρος που απαίτησε την παραδειγματική της τιμωρία.
Γιατί τα λόγια της δεν αποκάλυψαν απλώς το βάθος της τερατωδίας, αλλά την αρρώστια που κατατρώει ολόκληρη τη χώρα· το μίασμα που τη μολύνει επί ποινή θανάτου, αντίστοιχο με εκείνο που αποκάλυψε κάποτε στον Κολωνό, ο τυφλός Οιδίποδας.
Αυτό που τους ενόχλησε περισσότερο είναι που η τυφλή ελληνική δικαιοσύνη της αδικίας και της αδικοπραγίας, άνοιξε ξαφνικά τα μάτια αποκαλύπτοντας ένα βαθιά ανθρώπινο πρόσωπο, υπενθυμίζοντάς μας το ύψιστο αρχαίο τραγικό μάθημα, πως απάνθρωπο δίκαιο δεν είναι δίκαιο, αλλά εφιάλτης.
Η φωτό του άρθρου είναι η τελευταία που ανάρτησε η εισαγγγελέας κα. Αριστοτελεία Δόγκα στην σελίδα της στο fb.
Σ.Δ: Και η ανάρτηση του κ. Σκέρτσου που την έκανε την Πέμπτη 14.5 στο fb
Akis Skertsos
 14 Μαΐου στις 10:55 π.μ. · 
Τα δικαστήρια δεν είναι «λαϊκή απογευματινή». Άλλο η ενσυναίσθηση, αναγκαίο στοιχείο για μια ισορροπημένη δικαστική κρίση, και άλλο η ταύτιση.
 Η εμπιστοσύνη στο κράτος δικαίου προϋποθέτει δικαστικούς λειτουργούς που αποφεύγουν τις συναισθηματικές ταυτίσεις ακόμη και με τα θύματα των πιο ειδεχθών εγκλημάτων. Ακριβώς διότι δεν πρέπει να αφήνουν καμία χαραμάδα αμφιβολίας ότι κρίνουν με βάση προσωπικές απόψεις και ευαισθησίες ή με το κατά που δείχνει το «κοινό περί δικαίου αίσθημα». Κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε άλλωστε σημαντική ανασφάλεια δικαίου.  
Τον δικαστικό λειτουργό τον θελουμε ψυχρό και αμερόληπτο πάνω στην έδρα διότι οφείλει να κρίνει ΚΑΙ κόντρα στις προσωπικές του απόψεις, να λαμβάνει ΚΑΙ αντιδημοφιλείς αποφάσεις, πάντα στο πλαίσιο όσων ορίζουν το Σύνταγμα και οι νόμοι. Διαφορετικά ο δρόμος προς τον δικαστικό λαϊκισμό, σε αποφάσεις δηλαδή που χαϊδεύουν την κοινή γνώμη, είναι ορθάνοιχτος και εξαιρετικά ολισθηρός για το κύρος της δικαιοσυνης και τη λειτουργία του πολιτεύματος.
  Εύχομαι από καρδιάς οι γονείς της άτυχης κοπέλας να λάβουν την ηθική δικαίωση που τους οφείλει η δικαιοσύνη και η πολιτεία. Και οι ένοχοι την τιμωρία που τους αξίζει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε πολύ έντονα στην ανάρτηση του κ. Σκέρτσου ζητώντας μάλιστα την αποπομπή του από τη Νέα Δημοκρατία. Παράλληλα, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος εξέφρασε την ανησυχία της «για παρεμβάσεις και δημόσια σχόλια που λαμβάνουν χώρα σε εν εξελίξει δίκες». Το θέμα έφτασε και στη Βουλή, με «πυρά» από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ. Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, υπερασπίστηκε τον κ. Σκέρτσο λέγοντας ότι η ανάρτησή του εξέφραζε απλά μία προσωπική άποψη και όχι παρέμβαση.

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 16 Μαΐου 2020 17:40
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση