Κυριακή, 10 Μαΐου 2020 04:04

Ο δήμαρχος Πειραιά καλεί σε κοινή συνέντευξη τύπου τον δήμαρχο Κερατσινίου Δραπετσώνας για τον ΣΜΑ στο Σχιστό

Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

dimker80 Απόστολος Καραμπερόπουλος και Κώστας Παναγιωτάκης στην Κοινωνική. 

Όλες οι επιστολές της αντιπαράθεσης των δημάρχων Πειραιά, Κερατσινίου Δραπετσώνας και Περάματος

Καιρό λέγαμε ότι οι σχέσεις μεταξύ των Δήμων του ευρύτερου Πειραιά, βρίσκονται σε «τεντωμένο σχοινί». 

Η ενότητα και οι κοινές διεκδικήσεις που πολλές φορές «υμνούνται» σε ανακοινώσεις και συναντήσεις, σταματούν στο σημείο που κάποιος θα μπει στα… «οικόπεδα» του άλλου.

Γεγονός είναι ότι τα τελευταία χρόνια, εξω-αυτοδιοικητικοί παράγοντες έχουν προσπαθήσει να καρπωθούν δικαιώματα των Δήμων του ευρύτερου Πειραιά. Γι' αυτό πολλές φορές χρειάστηκε να υπάρξει ένα κοινό διεκδικητικό «μέτωπο».

ΟΛΠ-COSCO, Αρχαιολογία-ΚΑΣ, επενδύσεις, περιβαλλοντικές μελέτες, Ψυττάλεια και αναπλάσεις «στα όρια» των Δήμων βρέθηκαν στο επίκεντρο.

 Η τακτική ως τώρα ήταν… «κοντά και αγαπημένοι». Κοινά ψηφίσματα, κοινές παρουσίες στην Αντιπεριφέρεια και στα Υπουργεία..

Όλα όμως έδειχναν, ότι αρκούσε μια «σπίθα» για να ανάψει η φωτιά.

Τα «κάρβουνα» είχαν μπει καιρό τώρα και ήταν… κομματικής προέλευσης.

Καθώς, όπως είναι λογικό, δημοτικές Αρχές που στηρίζονταν από τον ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε «λόγω συνθηκών» να βγουν στην κόντρα με την κυβέρνηση και τις αποφάσεις της, ακόμη και αν αυτό προϋπέθετε να χαλάσει η «πάστα» με τους γείτονες.

Στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ γνωρίζαμε καιρό ότι οι σχέσεις του Δημάρχου Κερατσινίου – Δραπετσώνας Χρ. Βρεττάκου με τη δημοτική Αρχή Πειραιά του Γ. Μώραλη, δεν διένυαν και τις καλύτερες μέρες τους.

Η υπόθεση του νεκροταφείου της «ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ» ήταν η αρχή.

Για ΟΛΠ-COSCO, κρατήθηκαν ισορροπίες.

Αλλά το ν/σ του υπ. Περιβάλλοντος με το ΣΜΑ στο Σχιστό, ήρθε να «ξεδιπλώσει» όλο το παρασκήνιο της αντιπαράθεσης.

Πόσο μάλλον όταν στο συγκεκριμένο θέμα, εμπλέκεται και ο Δήμος Περάματος, με τον δήμαρχο Γ. Λαγουδάκη να δυναμιτίζει ακόμη περισσότερο το κλίμα.

Όλα αυτά συνετέλεσαν σε έναν «εμφύλιο πόλεμο» στον ευρύτερο Πειραιά, με «μπαράζ» ανακοινώσεων και επιχειρημάτων από τους παραπάνω δημάρχους, ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί, πλέον στις σχέσεις τους. Με τελευταία κίνηση του δημάρχου Πειραιά να πετάει το γάντι στον δήμαρχο Κερατσινίου Δραπετσώνας για κοινή συνέντευξη τύπου - τον καλώ σε κοινή συνέντευξη τύπου με θέμα το ΣΜΑ, ώστε και ο τελευταίος δύσπιστος δημότης και των δυο Δήμων να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ παραθέτει με τη σειρά, το χρονικό και ΟΛΕΣ τις ανακοινώσεις των τελευταίων ημερών.

Πατώντας  koinoniki.gr  θα σας εμφανιστεί ολόκληρο το άρθρο των Απόστολου Καραμπερόπουλου και Κώστα Παναγιωτάκη που περιλαμβάνει όλες τις επιστολές που αντάλαξαν από τις 3.5 οι δημάρχοι  Πειραιά Γ. Μώραλης, Κερατσινίου Δραπετσώνας Χρ. Βρεττάκος και Περάματος Γ. Λαγουδάκης.

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 10 Μαΐου 2020 05:09

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση