Πέμπτη, 30 Απριλίου 2020 20:56

Υφασμάτινες μάσκες κατασκευάζει και μοιράζει στους πολίτες ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

paketoΤα γενικά από το μέτωπο της μάσκας.

Ότι οι μάσκες θα πρέπει να διατίθενται δωρεάν από το κράτος, όπως γίνεται σε Βέλγιο, Λουξεμβούργο και Ισπανία, τουλάχιστον σε ορισμένους χώρους (ΜΜΜ, νοσοκομεία), είναι για μία χώρα σαν τη δική μας μ'αυτά που έχει περάσει, τουλάχιστον αυτονόητη επιλογή. Και η άλλη αυτονόητη είναι να υπάρξει διατίμηση για τις μάσκες. Ας ελπίσουμε ότι η κυβέρνηση είναι σε φάση που να μπορεί να κατανοεί τα αυτονόητα αιτήματα του κόσμου και να τα ικανοποιεί. 

Και τα ειδικά 

Όπως ένα άλλο, αυτοδιοικητικό σχεδόν αυτονόητο, έκανε ο δήμος Νίκαιας Ρέντη που με την ομάδα του καρναβαλιού του ως βάση και με τη συνδρομή εθελοντών οι οποίοι εξακολουθούν να προσφέρουν γι’αυτό τον σκοπό, προχώρησε μέχρι σήμερα στην παραγωγή 7.500 μασκών. Η επόμενη κίνηση που έκανε ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης, ήταν να προχωρήσει σε μια πιο συντονισμένη και ολοκληρωμένη δράση για την παραγωγή πάνινων μασκών.


 Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης υπογράμμισε τα εξής: 

«Η ανάγκη για προσφορά και η μεγάλη ζήτηση μας οδήγησε στην απόφαση να μετατρέψουμε το εργαστήρι καρναβαλιού σε εργαστήρι κατασκευής πάνινων μασκών. Με αφορμή το γεγονός ότι πλέον η χρήση προστατευτικής μάσκας γίνεται πλέον υποχρεωτική σε κλειστούς χώρους και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ξεκινάμε την παραγωγή μασκών προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των δημοτών μας. Η νέα κατάσταση απαιτεί αλλαγές και η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν μπορεί παρά να προσαρμόζεται σ’αυτές και να είναι ευέλικτη προς όφελος του κοινωνικού συνόλου».Έως σήμερα έχουν κατασκευαστει 7.500 μάσκες και στο επόμενο δίμηνο ο αριθμός θα διπλασιαστεί. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μάσκες κατασκευάζονται με όλους τους κανόνες ασφάλειας και θα μοιραστούν στους δημότες. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τις προμηθεύονται από τη ΔΗ.Κ.Ε.ΝΙ.Ρ (Κύπρου 7, ώρες 9.00π.μ-18.00).

Και συνέχισε λέγοντας «Δεν είναι η πρώτη φορά που εθελοντές ανταποκρίνονται σε μια κοινωνική δράση αλλά είναι η πρώτη φορά που λειτουργούν τόσο παρεμβατικά για να προασπίσουν το υπέρτατο αγαθό: την ζωή. Αυτή η ανιδιοτελής προσφορά με επίκεντρο τον άνθρωπο αποτελεί παράδειγμα κοινωνικής αλληλεγγύης χωρίς να παραμένει σε ένα θεωρητικό πλαίσιο αλλά περνά άμεσα στην πράξη.

Ένα μεγάλο ‘ευχαριστώ’ σε όσους συμμετείχαν σ’αυτή τη δράση αλτρουισμού ενάντια όχι μόνο στον ιο αλλά και στην κοινωνική απομόνωση».

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 01 Μαΐου 2020 10:45
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση