Πέμπτη, 25 Απριλίου 2013 15:21

Καλημέρα...

Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

 

Ο φίλος μου ο Ηλίας έτυχε σε έλεγχο εισιτηρίων στο λεωφορείο, ο εισπράκτορας τον τσέκαρε από μακριά, τον ρώτησε δίχως να μιλήσει, με νεύμα, απάντησε αρνητικά ο Ηλίας δίχως να μιλήσει, με νεύμα, και τον προσπέρασε ο εισπράκτορας.
Παρακάτω δε βρέθηκε μία κυρία χωρίς εισιτήριο και ακολούθησε η κανονική διαδικασία, κόπηκε πρόστιμο κλπ. Μου είπε επίσης ότι δεν είναι η πρώτη φορά που του έχει συμβεί.
Υπάρχει κάτι.. Αυτός που συμμετέχει (κάνει τη βρωμοδουλειά του συστήματος) έχει μόνο ένα προσόν, εκπαιδευμένη όσφρηση. Μπορεί να μυρίσει από χιλιόμετρα μακριά αυτόν που φοβάται. Ε, μόνο σʼ αυτόν επιτίθεται. Εκεί που τον παίρνει.
Ο άφοβος νικάει σήμερα, σε όλα τα μέτωπα.
Και για να μην το αφήσω λειψό να πω και πώς γίνεται κάποιος άφοβος. Άφοβος γίνεσαι αν τους πολεμάς.


Αφήνομαι & Πίστη

Η Μάρω οδηγεί το αμάξι του πεθαμένου αντρός της, δεν πληρώνει τέλη, ασφάλεια, κλπ.
Η φίλη μας η Κυριακή λέει ότι έχουν σφίξει τα πράγματα, τελευταίως πολύ κυνηγάνε και είναι παρακινδυνευμένο που το κυκλοφορεί.

Το πρώτο που πρέπει να αναφέρω είναι ότι η Μάρω ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΗΣ.
Σε περίπτωση δηλαδή που έρθει αντιμέτωπη, έχει την δύναμη (την προερχόμενη από γνώση) να τους πει «να πάτε να βρείτε τον άντρα μου για να του κόψετε το πρόστιμο, ο τάφος του έχει αριθμό ----, βρίσκεται στην σειρά ----, στο νεκροταφείο Περιστερίου. Αυτοί για τους οποίους δουλεύετε είναι οι δολοφόνοι του. Μου χρωστάνε οι κύριοι, δεν τους χρωστάω τίποτα».

Το βασικό λοιπόν είναι να ξέρεις το δίκιο σου και λόγω αυτού να μπορείς να υπερασπιστείς την στάση σου (άρνηση συμμετοχής στην παράνομη διακυβέρνηση).

Είναι όμως και βαθύτερο το θέμα..
Η Μάρω έχει μια δουλειά να φέρει εις πέρας, όπως όλοι όσοι αγωνίζονται για την αλλαγή. Άρα το σύμπαν την χρειάζεται. Λες να της τύχει γκαντεμιά; «Κατά λάθος» δηλαδή να βρεθεί στη φυλακή από πρόστιμο; Και ποιον θα έχει μετά να κάνει τον αγώνα;
1. Όλους τους αγωνιστές τους προστατεύει το σύμπαν γιατί τους χρειάζεται.
2. Στην περίπτωση που κάτι συμβεί το οποίο σε κάνει να σταματήσεις τον αγώνα, αυτό θα σημαίνει ότι τελείωσε αυτό που έπρεπε να κάνεις.

(Εμπιστεύσου, θα στα στρώσει. Κι αν σου τύχει «γκαντεμιά» σκέψου μήπως έχεις καταλάβει λάθος και κάνεις άλλο από αυτό που έχεις να κάνεις. «Κατά λάθος» πράγματα δεν παίζουν στο σύμπαν.)

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 03 Μαΐου 2013 20:10

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση