Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2020 16:51

Μπιλ Γκέιτς: Η οικονομία μπορεί να ανακάμψει, οι άνθρωποι δεν γυρίζουν στη ζωή

Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

gatesκαι τόνισε ότι χρειάζεται «λουκέτο» 6-10 εβδομάδων λέγοντας «Όχι» στο άνοιγμα επιχειρήσεων που θέλει ο Τραμπ. Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε πρόθυμος να ανοίξει ξανά την αμερικανική οικονομία γύρω στις 12 Απριλίου, παρότι αυξάνονται τα κρούσματα και οι νεκροί στις ΗΠΑ. «Ο κόσμος θέλει να επιστρέψει στις δουλειές του», ανέφερε μάλιστα σε ανάρτησή του, σημειώνοντας ότι «η θεραπεία δεν μπορεί να είναι χειρότερη από το πρόβλημα».  

Όμως, ο Μπιλ Γκέιτς εξέφρασε διαφορετική άποψη. Δήλωσε ότι οι ΗΠΑ έχασαν την ευκαιρία να αποφύγουν το κλείσιμο επιχειρήσεων, κυρίως επειδή η κυβέρνηση δεν ενήργησε γρήγορα στο θέμα της διενέργειας ελέγχων και της καλύτερης οργάνωσής τους. Χρειάζεται απομόνωση 6-10 εβδομάδων, τόνισε, επισημαίνοντας ότι αυτή είναι η μόνη βιώσιμη επιλογή για την ελαχιστοποίηση της απώλειας ζωών και της οικονομικής ζημιάς. Και υπογράμμισε ότι το ζήτημα που επείγει είναι να οργανωθούν καλύτερα οι έλεγχοι.

«Οι ΗΠΑ έχασαν την ευκαιρία τους να ελέγξουν τον κορωνοϊό χωρίς κλείσιμο. Δεν ενεργήσαμε αρκετά γρήγορα για να έχουμε τη δυνατότητα να αποφύγουμε το κλείσιμο. Τον Ιανουάριο έπρεπε να είχαν προειδοποιηθεί όλοι», ανέφερε ο συνιδρυτής της Microsoft. Ο Γκέιτς αναγνώρισε ότι πρόκειται για κάτι καταστροφικό για την οικονομία, αλλά σημείωσε με νόημα ότι η οικονομία μπορεί να αναστραφεί, αλλά οι άνθρωποι δεν μπορούν να επιστρέψουν τη ζωή.    

Τόνισε ακόμη ότι όσο πιο γρήγορα επιβάλλεται η απομόνωση με σκληρό τρόπο, τόσο πιο γρήγορα μπορεί να αρθεί και να επιστρέψει ο κόσμος στην κανονικότητα. Σε ό,τι αφορά εκείνους που μιλούν για τις σφοδρές συνέπειες στην οικονομία, υποστηρίζοντας το άνοιγμα επιχειρήσεων, τόνισε:  

«Είναι πολύ σκληρό να πεις σε ανθρώπους συνεχίζετε να πηγαίνετε σε εστιατόρια, να αγοράζετε σπίτια, αγνοήστε αυτή τη στοίβα με σορούς στη γωνιά, θέλουμε να συνεχίσετε να ξοδεύετε γιατί κάποιοι πολιτικοί πιστεύουν ότι η αύξηση του ΑΕΠ είναι αυτό που μετρά. Είναι πολύ σκληρό να πεις στους ανθρώπους κατά τη διάρκεια μιας επιδημίας ότι πρέπει να πάνε να ψωνίσουν γνωρίζοντας ότι η δραστηριότητά τους εξαπλώνει αυτή την ασθένεια.”

Ο Γκέιτς πρόσθεσε την Τρίτη ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να αυξήσουν τα τεστ COVID-19 και να βελτιωθεί η έρευνα για ποιοι πρέπει να εξεταστούν. Δηλαδή στην ουσία να αυξηθεί η «δεξαμενή καταγραφής»

″Όσον αφορά τις δοκιμές, πρέπει να ανοιχτούμε σε άτομα που έχουν ανάγκη”, δήλωσε ο Γκέιτς. ″Το θέμα των τεστ πρέπει να οργανωθεί, πρέπει να δοθεί προτεραιότητα. Αυτό είναι εξαιρετικό, εξαιρετικά επείγον.

Σ.Δ: Λογικό είναι να μας ενδιαφέρει οτιδήποτε σημαντικό γίνεται σε χώρες που πλήττονται από τον κορωνοϊό και πολύ περισσότερο όταν η χώρα αυτή είναι οι Η.Π.Α. που όπως προβλέπει ο ΠΟΥ θα βρεθεί στο μάτι του κορωνοϊού το επόμενο διάστημα. 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2020 09:37

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση