Τρίτη, 17 Μαρτίου 2020 17:32

Ευκαιρία τώρα που το Δημοτικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει στις 20.3 κεκλεισμένων των θυρών, να καθιερωθεί η live streaming μετάδοσή του.

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
DSC01708Η ζωή συνεχίζεται!  Η 5η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας, η οποία θα γίνει την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020 και ώρα 19:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο Κερατσινίου είναι "ιστορική". 
Είναι η πρώτη συνεδρίαση η οποία θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών λόγω εκτάκτων συνθηκών (κορωνοϊού COVID-19).
Βέβαια θα ληφθούν όλα τα κατάλληλα μέτρα! Αποστάσεις μεταξύ των δημοτικών συμβούλων, οι οποίοι θα είναι διάσπαρτοι στην αίθουσα, ανοιχτά παράθυρα, απολυμαντικά παντού, ιατρικές μάσκες ίσως, γενικώς θα είναι μία συνεδρίαση εκτάκτου ανάγκης και ειδικών συνθηκών!
Από εκεί και πέρα και επειδή η δημοκρατία είναι και για τα δύσκολα! Είναι ευκαιρία αυτή η "ιστορική" συνεδρίαση να μεταδοθεί από το κανάλι του δήμου στο youtube η από κάποια εταιρεία που έχει την τεχνογνωσία και μεταδίδει συνεδριάσεις δημοτικών συμβουλίων σε πραγματικό χρόνο μέσω live streaming. 
Με αυτό τον τρόπο η δημοτική αρχή θα διασφαλίσει το θέμα της δημόσιας συνεδρίασης, της διαφάνειας και τη δυνατότητα κάθε πολίτη να ενημερώνεται άμεσα για όσα συμβαίνουν στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, ειδικά τώρα που λόγοι ανωτέρας βίας δεν επιτρέπουν την παρουσία στη συνεδρίαση.
Σίγουρα, μακροπρόθεσμα, η δημόσια προβολή της συνεδρίασης, της κάθε συνεδρίασης, θα έχει και άλλα κέρδη! Η παρουσία όσων συμμετέχουν σε πραγματικό χρόνο στις οθόνες του κάθε ενδιαφερομένου θα είναι μια πρόκληση για ποιοτικότερες παρεμβάσεις και θα δώσει στον θεσμό το κύρος και τη βαρύτητα που του αναλογεί. Επιπλέον, η κίνηση αυτή θα καταγραφεί και ως  προσπάθεια να γεφυρωθεί η σχέση δημότη με τον δήμο και ίσως προκαλέσει το ενδιαφέρον των νεότερων δημοτών για τα κοινά!  Οι νεότεροι έχουν πολύ καλή σχέση με το διαδίκτυο.
Πολλοί δήμοι αυτό το απλό σχέδιο το έχουν εφαρμόσει προ πολλού. Κάποιοι άλλοι παρέχουν στις ιστοσελίδες τους εκτός από τη δυνατότητα παρακολούθησης σε πραγματικό χρόνο των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και αρχείο παλαιότερων συνεδριάσεων. Ευκαιρία να δοκιμαστεί το εγχείρημα  και στον δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας!
Πατώντας  drapetsini.blogspot.com  θα σας εμφανιστεί ολόκληρο το άρθρο του Νίκου Χάνου που αναρτήθηκε στις 16.3 με τον τίτλο "Συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών με θέματα που θα συζητηθούν!"
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2020 09:02

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση