Σάββατο, 14 Μαρτίου 2020 16:11

Ποια είναι τα συμπτώματα του κορωνοϊού και τι κάνουμε σε κάθε περίπτωση

Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

kolonoiosΞέρετε γιατί μεταδίδεται με τόση ευκολία ο ιός;
Γιατί τα συμπτώματα στην πλειοψηφία είναι ΗΠΙΑ;

1) Ένα "γδάρσιμο" στο λαιμό, λίγα δέκατα που ίσως να μην καταλάβατε, ίσως λίγος πονοκέφαλος και ίσως ένας ήπιος βήχας. Αυτό θα νοιώσουν οι περισσότεροι. Μπορεί να μην είναι όλα αυτά μαζί. Μπορεί να είναι ένα ή συνδυασμός. #Συμπτώματα_ήπια

2) Πιο σπάνια θα κάνει υψηλότερο πυρετό, έντομο πονόλαιμο και έντονο βήχα. #Συμπτώματα_μέτρια

3) Ακόμα πιο σπάνια θα δώσει δυσκολία στην αναπνοή, ΔΥΣΠΝΟΙΑ δηλαδή εκτός από βήχα, πυρετό, πονόλαιμο, ειδικά αν κάποιος έχει σημαντικές παθήσεις . #Συμπτώματα_σοβαρά
.
•Αν νοιώσετε το 1ο αυτοπεριοριστείτε στο σπίτι. Μπορεί να έχετε κορωνοϊό αλλά ΔΕΝ κινδυνεύετε. Θα κολλήσετε όμως όποιον βρείτε μπροστά σας και του μιλήσετε σε απόσταση μικρότερη του ενός μέτρου χωρίς μάσκα!
.
•Αν νοιώσετε το 2ο κάντε όπως το ένα, πάρτε Ντεπόν και επικοινωνήστε με γιατρό όταν αισθανθείτε όπως το 3ο δηλαδή ΔΥΣΠΝΟΙΑ.
.
•Αν νοιώσετε το 3ο δηλαδή ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΝΟΗ πάρτε άμεσα γιατρό για οδηγίες γιατί μόνο τότε πρέπει να μεταφερθείτε στο νοσοκομείο για νοσηλεία!!!
.
Στο 1ο+2ο ΔΕΝ χρειάζεστε ΤΕΣΤ!

#Δεν_φοβόμαστε
#Μένουμε_σπίτι

Σε ερώτηση αν για ένα απλό "γκουχ" θα πρέπει να μπαίνουμε οικιοθελώς σε καραντίνα η απάντηση είναι:
δυστυχώς ΝΑΙ!
Τα τεστ δεν είναι απεριόριστα και πρέπει να προηγούνται οι ομάδες υψηλού κινδύνου και με σοβαρά συμπτώματα.
Αυτό που ζούμε είναι πρωτόγνωρο οπότε θα πρέπει να παρεκκλίνουμε από αυτά που κάναμε συνήθως ακόμα και για έναν απλό βήχα...
Γι αυτό μπαίνει το θέμα της ατομικής ευθύνης.
Για να γίνει το τεστ χρειάζεται
1)ειδικά διαμορφωμένος χώρος
2) ειδικά εκπαιδευμένος γιατρός
3) ειδική στολή προστασίας
Αυτές οι προϋποθέσεις είναι δύσκολες ακόμα και για τα πιο οργανωμένα συστήματα υγείας όπως της βόρειας Ιταλίας που απέδειξε ότι δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στη μαζικότητα των κρουσμάτων τα οποία εξαπλώθηκαν διότι όσοι είχαν ήπια μέτρια συμπτώματα γυρνούσαν έξω ή έκαναν κατάχρηση των δομών υγείας.

 

Πρέπει πάση θυσία να προστατεύσουμε το ιατρο νοσηλευτικό φαρμακευτικό προσωπικό της χώρας γιατί πάνω του θα πέσει όλο το βάρος της επιδημίας.
Είναι οι μόνοι εκπαιδευμένοι γι αυτό!!!...

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση