Τρίτη, 10 Μαρτίου 2020 18:48

Δήλωση του δημάρχου Κερατσινίου - Δραπετσώνας Χ. Βρεττάκου: ΌΤΑΝ Ο ΠΑΝΙΚΟΣ, Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΓΝΩΣΗ

Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

panikosΑγαπητοί γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί, συνδημότες,
Ο Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας πήρε από την πρώτη μέρα, σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και τους αρμόδιους επιστημονικούς φορείς, όλα τα προτεινόμενα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.
Παράλληλα, δόθηκε έμφαση στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των δημοτών, με στόχο να γίνει κατανοητό ότι τα μέτρα ατομικής υγιεινής αποτελούν το πρώτο σημαντικό ανάχωμα στην εξάπλωση του ιού.
Ταυτόχρονα, εφοδιάστηκαν τα δημοτικά κτήρια και οι σχολικές μονάδες με όλα τα μέσα που προτείνει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας για την καθαριότητα και την απολύμανση των χώρων.

Ο Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας, με βάση τις σχετικές οδηγίες του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ δεν προχώρησε σε απολύμανση δημοσίων χώρων, γιατί όπως διατείνονται οι αρμόδιοι επιστήμονες, αυτή δεν έχει κανέναν ουσιαστικό αποτέλεσμα. Λειτουργεί μόνο στην περίπτωση που υπάρχει κάποιο επιβεβαιωμένο κρούσμα, χωρίς να εξασφαλίζει όμως πως την επόμενη ημέρα στον ίδιο χώρο δεν θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα. 

Επειδή στην πόλη δημιουργείται ένα κλίμα πανικού και σύγχυσης που δεν βοηθάει στην αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού ζητήματος, η Δημοτική Αρχή αποφάσισε να προχωρήσει από το μεσημέρι της ερχόμενης Παρασκευής -13 Μαρτίου- σε απολύμανση των σχολικών μονάδων της περιοχής.
Προχωράμε σε αυτή την κίνηση για δύο λόγους:
Ο πρώτος: Γιατί θέλουμε ως πόλη να επικεντρωθούμε στα σοβαρά μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό, οπότε οτιδήποτε μας αποσπάει από τον στόχο μας, πρέπει να παραμερίζεται.

Ο δεύτερος: Για να δηλώσουμε ότι από τη Δευτέρα το πρωί, γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί, οφείλουμε να εφαρμόσουμε τα ουσιαστικά μέτρα προστασίας που έχουν προταθεί από τους ειδικούς επιστήμονες, για να μπορέσουμε να βγούμε όσο γίνεται αλώβητοι από αυτή την περιπέτεια. 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 

ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ελ. Βενιζέλου 200, 187.56, Κερατσίνι

ΤΗΛ.: 213 2074 752

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 10 Μαρτίου 2020 18:56

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση