Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013 17:06

Δεν ξέρω γιατί πάω, θα το καταλάβω όταν φτάσω εκεί;

Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η ξαδέλφη μου ετοιμάζεται για ταξίδι, λέει:

Δεν ξέρω για τι πάω, θα το καταλάβω αφού φτάσω εκεί.
Έχω μια ευχάριστη αγωνία να μάθω τον καινούριο μου ρόλο.
Το κλειδί είναι η ικανότητα στον αυτοσχεδιασμό.

Με αφορμή τη σκέψη της

Ο δυσκολότερος γρίφος της ζωής είναι να γίνει κατανοητό ποιο μέρος της είναι επιλογή και ποιο μοιραίο.

Υπάρχει ένας λογικός τρόπος να εξετάζεις το καθετί και υπάρχει κι ένας ουσιαστικός. Ας πούμε, αν τρακάρω και το εξετάσω λογικά θα δω το τρακάρισμα ως μια δυσάρεστη κατάσταση. Αν το δω ουσιαστικά ΙΣΩΣ βρω τον λόγο για τον οποίο συνέβη (ο λόγος δίνει στο όποιο πρόβλημα την θετική του όψη).

Στην ζωή τα πάντα μπορείς να επιλέξεις, ακόμα και το να μην έχεις προβλήματα. Πώς; Πολύ απλά φεύγεις από το πρόβλημα (δεν μου κάνεις, άντε γεια, παίρνω άλλον/η/ο).....
Και αισθάνομαι πολύ μάγκας που τα έχω όλα του χεριού μου, ένας μικρός θεός…
Και σε αφήνει το σύμπαν να χαίρεσαι.. ΓΙΑ ΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΤΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΣ!!!! Όταν σε χρειαστεί θα στα διαλύσει όλα, με τέτοια ευκολία που θα σε αφήσει μαλάκα. Σαν να ήταν σκόνη το φρούριό σου. Ένα απλό φου θα χρειαστεί να στα κάνει όλα στάχτη και μπούλμπερη.

Τώρα, πού είναι η επιλογή;
Κοιτώντας τις καταστάσεις με τον ουσιαστικό τρόπο, μπορεί να δεις τον ρόλο σου. Ακόμα όμως κι αν δεις τι θέλει από σένα, το σενάριο δεν το παίρνεις ολοκληρωμένο, ούτε καν βήμα προς βήμα, είναι γριφοειδές. Για να καταφέρεις να σου γίνεται όλο και πιο ευκολοκατανόητο χρειάζεται: 1. Να εστιάζεις σ’ αυτό που δεν φαίνεται -τον λόγο πίσω από τις καταστάσεις 2. Να ΘΕΣ να τον παίξεις -ακόμα κι αν είναι ο "κακός" ρόλος.

Το κλειδί (που εμπεριέχει και την επιλογή) βρίσκεται στον αυτοσχεδιασμό..
(Αν ζεις υπό αυτή την προοπτική, εκτός του ότι είσαι έτοιμος για το καθετί, εκτός του ότι κάνεις αυτό που ήρθες να κάνεις επιθυμώντας το -αντί του να σε σέρνει, έρμαιο-, ΕΙΣΑΙ ΕΚΕΙ, η ζωή σου δεν κινείται έξω από σένα, χωρίς εσένα.)

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 01 Μαΐου 2013 10:51

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση