Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020 21:39

Trigonometry: Η σειρά της Αθηνάς Τσαγγάρη στο BBC είναι ακριβώς ό,τι θα έπρεπε να έχει η ελληνική τηλεόραση

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

trigo1Βρεθήκαμε με τους συντελεστές της σειράς στο Φεστιβάλ Βερολίνου και τα είπαμε όλα, αναλυτικά

Η εμπειρία είναι γνωστή και βασανιστικά οικεία σε λίγο-πολύ όλους τους νέους ανθρώπους που προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους σε μια σύγχρονη μεγαλούπολη. Τα σπίτια είναι λίγα, τα ενοίκια είναι ακριβά, η ζωή είναι πιεστική, οι σχέσεις είναι πολύπλοκες, η ηδονή και η κατάθλιψη περιμένουν ανά πάσα στιγμή στη γωνία. Λονδίνο, Άμστερνταμ, Βερολίνο, Αθήνα. Τα ίδια σκατά. Ενδιαφέροντα, αβίωτα, συναρπαστικά, απάνθρωπα – όλα την ίδια στιγμή.

Βρισκόμαστε, λοιπόν, στην 70ή Berlinale. Όπως είπαμε ξανά, πρόκειται για ένα φεστιβάλ που είναι εν γένει ανοιχτό προς τις τηλεοπτικές σειρές, δίνοντάς τους χώρο να απλωθούν και να εκτιμηθούν στη μεγάλη οθόνη πριν κατευθυνθούν προς τη μικρή. Μια απ’ αυτές που είδαμε φέτος εδώ είναι και το Trigonometry, συμπαραγωγή του BBC και του HBO που πρόκειται να προβληθεί μέσα στη χρονιά στα δύο τηλεοπτικά δίκτυα. Ανάμεσα στα ονόματα των συντελεστών ξεχωρίζει φυσικά η Αθηνά Τσαγγάρη, η σκηνοθέτρια των Attenberg και Chevalier, που έχει γυρίσει τα πρώτα πέντε επεισόδια της σειράς (από τα 8 συνολικά). Παράλληλα, στον κεντρικό ρόλο βρίσκουμε την Ariane Labed (πρωταγωνίστρια του Attenberg, σκηνοθέτιδα του Olla και σύζυγο του Γιώργου Λάνθιμου), δίπλα στον Gary Carr του The Deuce και του Modern Love και την Thalissa Teixeira. 

Το Trigonometry, του οποίου τα πρώτα 3 (χε) επεισόδια είδαμε στο Βερολίνο, είναι μια σειρά βαθιά μέσα στην εποχή της. Αφηγούμενοι την ιστορία ενός ανθρώπινου τριγώνου στο σημερινό Λονδίνο που μπλέκεται μεταξύ του σε μια polyamorous κατάσταση, οι σεναριογράφοι Duncan Macmillan και Effie Woods (των The Crown και Brexit αντίστοιχα) κατάφεραν να μεταδώσουν με μπόλικη αυθεντικότητα, ειλικρίνεια και τρυφερότητα την κοινωνική, ψυχολογική και σεξουαλική εμπειρία των 30ρηδων που την παλεύουν και δεν την παλεύουν στις σημερινές μητροπόλεις. Εκεί που το θέμα θα μπορούσε σίγουρα να γίνει αντικείμενο ενός πατροναριστικού χειρισμού, το Trigonometry καταφέρνει να μιλήσει με ευθύτητα για τα ζητήματα τάξης, φύλου, εθνικότητας χωρίς να κάνει εκπτώσεις στο δράμα των χαρακτήρων για χάρη του κοινωνικού σχολιασμού. Καλή ισορροπία, πάντα ευπρόσδεκτη.

Πατώντας  luben.tv  θα σας εμφανιστεί ολόκληρο το άρθρο που διαβάζεται σε 5' και περιλαμβάνει και 3 συντεντεύξεις του Αλέξανδρου Παπαγεωργίου με την Αθηνά Τσαγγάρη και με τους 2 εκ των 3 πρωταγωνιστών της σειράς, Ariane Labed και Gary Carr.

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση