Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020 12:10

Διονύσης Σαββόπουλος:Γιατί δεν είναι ενωμένοι οι δημιουργοί μουσικής και τραγουδιών στην Ελλάδα;

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

savvopoulosΑπό αδιαφορία; Από προκατάληψη; Από ναρκισσισμό; Δεν θέλω να το πιστεύω. Μερικοί λένε «λογικό δεν είναι να χωρίζονται οι συνθέτες εφόσον διαφωνούν;» Λογικό μπορεί να είναι, δεν θα ήταν όμως λογικότερο να ενωθούν, τη στιγμή που η αγορά καταπατά και προσβάλλει το πνευματικό τους δικαίωμα, με το άλλοθι ότι δεν ξέρει τι πρέπει να πληρώσει και σε ποιον;

Τα συνδικαλιστικά δεν είναι η ειδικότητα μου. Με αποσυντονίζει επίσης η βοή και η οχλαγωγία τους. Όμως είναι ολοφάνερο πια, πως μέρα με την μέρα το κακό εξαπλώνεται, η πλειοψηφία των συναδέλφων έχει περιέλθει σε δεινή θέση και όλοι μας βέβαια ταλαιπωρούμαστε εδώ και καιρό, εξαιτίας και του δικού μας διχασμού.
Αυτή η ανωμαλία πρέπει να σταματήσει.
Οι δημιουργοί οφείλουν πια να βρουν την κοινή τους φωνή στην διεκδίκηση του πνευματικού τους δικαιώματος.
Με αυτή την προϋπόθεση, θα μπορούσε στο μέλλον ο Οργανισμός των ενωμένων πια δημιουργών να διερευνήσει την προοπτική μιας συνέργειας με τον αντίστοιχο Οργανισμό των «συγγενών» τραγουδιστών, μουσικών και παραγωγών, ώστε να γίνει κάποτε, αυτό που πολλοί από εμάς ευχηθήκαμε στο παρελθόν: ένας εισπράκτορας για όλα τα δικαιώματα της μουσικής στην χώρας μας.
Τώρα όμως, απαιτείται αυτό που οι περισσότεροι ομότεχνοι σκέπτονται αλλά διστάζουν να το διατυπώσουν για να μην θεωρηθούν ίσως «συμβιβασμένοι»: Την λειτουργία επιτέλους ενός και μόνον αυτοδιαχειριζόμενου οργανισμού για τους εντός και εκτός Ελλάδος δημιουργούς .
Απευθύνομαι στους δυο οργανισμούς, την ΕΔΕΜ και την ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ: Βρείτε τα. Είναι μονόδρομος.
Αλλιώς ας διαλέξει ο καθένας τη δική του καταστροφή.
Επικαλούμαι το πνεύμα της ενότητας και της συνέχειας στον χώρο μας, στον οποίο δεν υπάρχουμε μόνο εμείς αλλά και οι κληρονόμοι των νεκρών δασκάλων μας και οι δικοί μας, επίσης, συνεχιστές και κληρονόμοι.

Διονύσης Σαββόπουλος.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020 16:11
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση