Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020 16:20

Δελτίο Τύπου, σχετικά με την σύσκεψη φορέων Κερατσινίου Δραπετσώνας στις 24.2,της Δημ.Αρχής και της "Αλλάζουμε"

Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

skupidia5Περισσότεροι από 30 φορείς και σύλλογοι της πόλης ανταποκρίθηκαν χθες βράδυ στο κάλεσμα του δημάρχου Χρήστου Βρεττάκου, για συζήτηση σχετικά με τις «ανοιχτές πληγές» της πόλης και την ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλιών δράσης.

Από τον διάλογο που πραγματοποιήθηκε φάνηκε ξεκάθαρα η διάθεση των εκπροσώπων των φορέων και των συλλόγων, να συμβαδίζουν με το Δημοτικό Συμβούλιο και να απαιτήσουν:

Σχετικά με τα απορρίμματα: 

 -Δημόσιος χαρακτήρας της διαχείρισης των απορριμμάτων χωρίς τη συμμετοχή ιδιωτών μέσω ΣΔΙΤ

- Όχι στην καύση απορριμμάτων

-Καμία μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων με οποιαδήποτε μορφή στο Σχιστό.

Σχετικά με τα σχέδια της Cosco στο λιμάνι:

 -Όχι στο master plan της Cosco που αλλάζει με τρομακτικό τρόπο τη φυσιογνωμία της πόλης, χειροτερεύει την ποιότητα ζωής των ανθρώπων, δημιουργεί σοβαρότατα περιβαλλοντικά και κυκλοφοριακά ζητήματα και απομειώνει την περιουσία των δημοτών.

-Δεν θα επιτρέψουμε το μπάζωμα της θάλασσάς μας στον Αϊ-Γιώργη στην περιοχή του Σκλαβενίτη και τη δημιουργία χώρου εμπορευματοκιβωτίων. Αυτή η δραστηριότητα θα γίνεται μέσα στον οικιστικό ιστό 24 ώρες το 24ωρο, δημιουργώντας αφόρητες συνθήκες ηχορύπανσης και φωτορύπανσης, που θα διώξουν στο τέλος τους ανθρώπους από τα σπίτια τους.

-Όχι στη δημιουργία car Terminal μπροστά από τη ΔΕΗ, γιατί θα συρρικνώσει κι άλλο τον χώρο της ναυπηγοεπισκευής και ταυτόχρονα θα δημιουργήσει τεράστια κυκλοφοριακά προβλήματα, μιας και θα διακινούνται από εκεί πάνω από 1.000.000 αυτοκίνητα τον χρόνο.

Σχετικά με τη λειτουργία ρυπογόνων βιομηχανιών στην περιοχή:

-Άμεση μετεγκατάσταση των Oil One και Lafarge, απομάκρυνση των δεξαμενών των ΕΛΠΕ.

-Απαλλοτρίωση και απόδοση των 640 στρεμμάτων στους κατοίκους για δημιουργία υποδομών παιδείας, υγείας, πολιτισμού, αναψυχής και πρασίνου.

Σχετικά με το νεκροταφείο της Ανάστασης:

-Άμεση απόδοση στην πόλη των χώρων που γίνονταν οι τριετείς ταφές.

-Διατήρηση μνημείων που θα καθορίσει το υπουργείο Πολιτισμού.

-Μεταφορά των ενεργών οικογενειακών τάφων στο νέο νεκροταφείο του Σχιστού.

-Παύση λειτουργίας και μετατροπή όλου του χώρου σε χώρο πρασίνου.

Σε αυτό το πλαίσιο θα αναπτυχθούν δράσεις αντίστασης και κινητοποιήσεις.

Δελτίο Τύπου του Συνδυασμού Κερατσίνι – Δραπετσώνα #ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ για τη Σύσκεψη φορέων της πόλης στις 24/02/2020

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 24/02/2020, στο Δημαρχείο του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας, η σύσκεψη φορέων που συγκάλεσε η Δημοτική Αρχή για τα μεγάλα ζητήματα της πόλης μας. Ο Συνδυασμός μας προφανώς και συμμετείχε. Εξάλλου το πλαίσιο το οποίο κατατέθηκε είναι αυτό που ΕΜΕΙΣ, εισηγηθήκαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η πόλη μας πρέπει να πει τέσσερα μεγάλα ΌΧΙ. Όχι στην Επεξεργασία Απορριμμάτων στο Σχιστό. ΟΧΙ στην αδηφάγα επέκταση της COSCO.  ΌΧΙ στη λειτουργία του Νεκροταφείου της Ανάστασης. ΟΧΙ, στη λειτουργία Βιομηχανικών Εγκαταστάσεων, δίπλα στον οικιστικό ιστό.

Χαιρετίζουμε το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των φορέων,  συντάσσεται με το αυτονόητο αίτημα, για σεβασμό στην ποιότητα της ζωής μας, για σεβασμό στην ιστορία μας, για σεβασμό των πολιτών που κατοικούν σε αυτή  την πόλη και δεν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Χαιρετίζουμε την απόφαση για συγκρότηση επιτροπής αγώνα με συμμετοχή των φορέων αλλά και των παρατάξεων που είναι έτοιμες να αγωνιστούν για την  πόλη μας και την προοπτική της.
Στηλιτεύουμε το γεγονός  ότι η Δημοτική Παράταξη που αναδείχθηκε δεύτερη δύναμη στις εκλογές, δεν θεώρησε υποχρέωσή της να παρευρίσκεται. Αποδεικνύει την έλλειψη Δημοκρατικής Ευαισθησίας  από την οποία διακατέχεται. Στην πολιτική πρέπει να διαλέγεσαι με τους πολίτες, ακόμα και όταν έχεις άλλη άποψη.
Μας ικανοποίησε το κείμενο της Δημοτικής Αρχής, μολονότι ακόμα και σήμερα πιστεύουμε ότι στόχος είναι η εκτόνωση και όχι ο αγώνας. Το καταγράφουμε με την ελπίδα ότι θα διαψευστούμε. Θα είμαστε παρόντες ώστε να μη ζήσει η πόλη ένα ανάλογο έργο με αυτό που έζησε η χώρα το 2015, όταν η κατάργηση των Μνημονίων, έγινε  "σκληρή διαπραγμάτευση", και εν συνεχεία " έντιμος συμβιβασμός". Στην προοπτική ζωής του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας, δεν χωράνε έντιμοι συμβιβασμοί. ούτε διαπραγματεύσεις. Η καταστροφή μας δεν είναι διαπραγματεύσιμη.
Ο Συνδυασμός Κερατσίνι- Δραπετσώνα : ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ, θα καταστρώσει σχέδιο δράσης για να στηρίξει τις κινητοποιήσεις του Λαού μας και  για να ενημερώσει τους πολίτες. Θα συγκληθεί ανοιχτή συνέλευση του Συνδυασμού, μέσα στην επόμενη εβδομάδα, ώστε να εξειδικεύσουμε τις δράσεις και τις παρεμβάσεις μας.
Στην πόλη έχουν μείνει τρία πράγματα να κάνει ΑΓΩΝΑ- ΑΓΩΝΑ- ΑΓΩΝΑ

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020 16:55

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση