Κυριακή, 09 Φεβρουαρίου 2020 16:44

Avaaz: Πες στο YouTube να σταματήσει τα ψέματα για το φαινόμενο του θερμοκηπίου

Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
youtube1Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Το Avaaz μόλις ξεσκέπασε ένα σκάνδαλο μεγατόνων: Καθώς ο πλανήτης μας καίγεται, το YouTube διαδίδει fake news που αρνούνται την υπερθέρμανση του πλανήτη σε εκατομμύρια ανθρώπους!
 
Και το χειρότερο: βγάζει λεφτά απ’ αυτό…

Μόλις δημοσιεύσαμε ευρήματα της έρευνά μας, και το YouTube ήδη δέχεται πίεση απ’ τα μέσα ενημέρωσης. Είναι η κατάλληλη ευκαιρία να τους δείξουμε ότι κινδυνεύει η δημόσια εικόνα τους!
 
 Βοήθησε να πλημμυρίσουμε το YouTube και τους διαφημιστές του με τα ευρήματα που φέραμε στο φως, και στη συνέχεια να πιέσουμε ΟΛΑ τα μεγάλα κοινωνικά δίκτυα και τις αρχές, μέχρι να σταματήσουν να διαδίδουν ψέματα!

Πες στο YouTube να σταματήσει τα ψέματα!

Κάνοντας αναζήτηση για «υπερθέρμανση του πλανήτη» και «κλιματική αλλαγή», οι ερευνητές του Avaaz ανακάλυψαν ότι ο αλγόριθμος του YouTube τους πρότεινε βίντεο με παραπληροφόρηση. Τα βίντεο αυτά, που έχουν μάλιστα πολλά εκατομμύρια προβολές, υποστηρίζουν ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι «απάτη», ότι οι επιστήμονες κάνουν λάθος και το ότι ευθύνεται ο άνθρωπος είναι «ψέμα»

Και δεν είναι μόνο το YouTube. Οι αλγόριθμοι των περισσότερων κοινωνικών δικτύων είναι προγραμματισμένοι ώστε να μεγιστοποιούν το χρόνο παραμονής του χρήστη στην πλατφόρμα τους, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι εκατομμύρια άνθρωποι εκτίθενται σε βίντεο με τρελές θεωρίες συνομωσίας και σκέτη παραπληροφόρηση.

Guardian, TIME, κι άλλα διεθνή μέσα, έκαναν ρεπορτάζ για τα ευρήματα της έρευνάς μας – αν όμως εγκαταλείψουμε τώρα τη μάχη, η είδηση μπορεί να ξεφουσκώσει και το σκάνδαλο να ξεχαστεί.

Γι’ αυτό βοήθησε να εντείνουμε τώρα την πίεση για να δείξουμε στο YouTube και στους άλλους κολοσσούς των κοινωνικών δικτύων ότι εκατομμύρια κόσμος απαιτεί να λάβουν επείγοντα μέτρα. Και στη συνέχεια να πάρουμε με το μέρος μας τους διαφημιστές και τους υπαλλήλους τους ώστε να τους κάνουμε να αλλάξουν πορεία. Υπόγραψε σήμερα, διάβασε την έρευνα και μοιράσου το με φίλους:

Πες στο YouTube να σταματήσει τα ψέματα!

Το Avaaz αποτελείται από εκατομμύρια πολίτες που ονειρευόμαστε και πολεμάμε για έναν καλύτερο κόσμο. Η έρευνά μας για την κλιματική παραπληροφόρηση χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου απο μικροδωρεές μελών του Avaaz απ’ όλο τον κόσμο. Και μαζί καταφέραμε να την κάνουμε είδηση και να δημιουργήσουμε μια τόσο σημαντική ευκαιρία για αλλαγή. Είμαστε μία απ’ τις πιο δυνατές φωνές υπεράσπισης της αλήθειας παγκοσμίως. Είτε πρόκειται για την κλιματική αλλαγή, τη δημόσια υγεία ή το μέλλον της ίδιας της δημοκρατίας, χρειαζόμαστε αλήθειες και στοιχεία ώστε να βρούμε τις λύσεις που θα σώσουν τον πλανήτη και εμάς τους ίδιους.

Με σεβασμό κι ευγνωμοσύνη,

Flora, Alaphia, Christoph, Anneke, Muriel, Nataliya, Fadi κι η υπόλοιπη ομάδα του Avaaz
Στις 5μ.μ της 9.2.20 οι πολίτες που έχουν υπογράψει έφτασαν τις 358.824. Πρώτος στόχος είναι να γίνουν 500χιλ. 
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 09 Φεβρουαρίου 2020 17:01

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση