Σάββατο, 08 Φεβρουαρίου 2020 14:37

Γιατί υπέβαλλε ξαφνικά την παραίτησή του ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά Νίκος Διαμαντής;

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

diamantis-2Σ.Δ: Μόνο καλά λόγια ακούγαμε αυτά τα πέντε χρόνια για τον Νίκο Διαμαντή. Οι επιλογές του είχαν ένα άνοιγμα όχι μόνο στους καλούς θεατράνθρωπους της χώρας αλλά και σε καλλιτέχνες όλων των πεδίων, όπως και στις καλλιτεχνικές ερασιτεχνικές δυνάμεις της πόλης του Πειραιά και των πέριξ, δίνοντάς τους βήμα για να παρουσιάσουν έργα τους. Όπως επίσης με μέτρο ευνόησε μια διασπορά της θεατρικών δρώμενων και σε άλλους χώρους έξω από το Δημοτικό θέατρο. Με λίγα λόγια, κατά την γνώμη μας ο κ.Διαμαντής παρήγαγε ένα σπουδαίο έργο και τον συγχαίρουμε.

Μακάρι ο νέος διευθυντής να προχωρήσει το έργο του Δημοτικού Θεάτρου από το υψηλό σημείο που το ανέβασε ο Νίκος Διαμαντής. Το αν ανεβάζει τον πήχη του πολιτισμού στον Πειραιά οι λόγοι της αιφνίδιας παραίτησης του Νίκου Διαμαντή εξαρτάται από τους λόγους αυτούς. Πάντα όμως θεωρούμε ότι καλό είναι να γίνονται γνωστοί αυτοί οι λόγοι αφού είναι αναπόφευκτο ότι θα προκαλέσουν και μία δημόσια συζήτηση που η ποιότητά της είναι συνυφασμένη με τους συμμετέχοντες.  

 Ρεπορτάζ: Ο κ. Διαμαντής είχε αναλάβει τη διεύθυνση του Δημοτικού Θεάτρου το 2015. Η παραίτησή του έγινε αποδεκτή από τον πρόεδρο του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Πειραιά, Ιωσήφ Βουράκη.   Σε δήλωσή του, ο κ. Διαμαντής ευχαρίστησε τη δημοτική αρχή, τους συνεργάτες του και τους εργαζόμενους του θεάτρου.

«Μετά από πέντε χρόνια γόνιμης πορείας στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το οποίο βρέθηκε στην πρώτη θέση της πολιτιστικής ζωής της Αθήνας και όχι μόνο, ευχαριστώ τη Δημοτική αρχή, και ιδιαίτερα τον δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη, για τη συνεργασία μας. Όλους τους θεσμικούς φορείς, τους συνεργάτες, και τους εργαζόμενους του θεάτρου, για όσα πετύχαμε μαζί. Το τέλος κάθε διαδρομής επιστεγάζει, επικυρώνει και υπερασπίζεται όσα κατακτήθηκαν τον χρόνο που προηγήθηκε», ανέφερε ο Νίκος Διαμαντής. 

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης ευχαρίστησε τον απερχόμενο καλλιτεχνικό διευθυντή για την πενταετή συνεργασία τους. «Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, με την ιστορική του αξία και τη σημασία του για τους δημότες και την πόλη, είναι πέρα και πάνω από πρόσωπα», συμπλήρωσε ο κ. Μώραλης. 

Στη δήλωσή του, επεσήμανε ότι το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά αποτελεί σημείο αναφοράς για τα πολιτιστικά δρώμενα όχι μόνο της πόλης αλλά και της χώρας. Σημειώνοντας ότι μέσα σε ένα εξαιρετικά δύσκολο οικονομικό περιβάλλον τα προηγούμενα πέντε χρόνια εξασφαλίστηκε ετήσια χρηματοδότηση για την απρόσκοπτη λειτουργία του Θεάτρου- μέσω συμβάσεων με το υπουργείο Πολιτισμού, την Περιφέρεια Αττικής και τον δήμο Πειραιά- ανέφερε ακόμη μεταξύ άλλων:  

 «Παράλληλα, δώσαμε από την πρώτη μέρα και καθ'όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του αυτά τα πέντε χρόνια, την απαιτούμενη ελευθερία και χώρο στη διοίκηση του θεάτρου, προκειμένου απερίσπαστα να διαχειριστεί το καλλιτεχνικό πρόγραμμα και την εν γένει καλλιτεχνική δημιουργία.  

Η επιλογή της νέας διοίκησης θα υπηρετεί τις ίδιες αρχές και την ίδια φιλοσοφία την οποία η Δημοτική Αρχή καθορίζει. Είμαστε υπερήφανοι για την πορεία του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά και θα συνεχίσουμε με το ίδιο πάθος να στηρίζουμε τον Πολιτισμό στην πόλη μας».

«Πειραιάς για Όλους»: Αναπάντητα ερωτήματα αφήνει πίσω της η ξαφνική παραίτηση του διευθυντή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 09 Φεβρουαρίου 2020 18:54
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση