Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2020 17:24

Η βιντεοσκοπημένη συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής για την μελισσανιδίλα σε Δραπετσώνα - Κερατσίνι

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

perifereiaΠαρακολουθήσαμε την βιντεοσκοπημένη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής που έγινε στις 5.2. Μπήκαμε σ'αυτόν τον κόπο, διότι ένα από τα θέματα ήταν το πρόβλημα με τη δηλητηριώδη δυσοσμία στην περιοχή Δραπετσώνας Κερατσινίου, Περάματος και Πειραιά ( κάθε φορά η δυσοσμία γίνεται αισθητή σε κάποιες απ'αυτές τις περιοχές ανάλογα με τη φορά των ανέμων). 

Για το θέμα αυτό πήραν το λόγο η εισηγήτρια αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Αντωνάκου, ο δήμαρχος Κερατσινίου Δραπετσώνας Χρ. Βρεττάκος, ο εκπρόσωπος της Εργατικής  Λέσχη Κερατσινίου Δραπετσώνας κ. Βογιατζίδης, ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας του Δημόκριτου κ. Μάγγος, η εκπρόσωπος Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής κα. Παρασκευπούλου,

ο περιφερειακός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Αττικής κ. Μπενετάτος ( που ανέφερε κάποια επιπλέον επιβαρυντικά στοιχεία για την Oil One σχετικά με την παραγωγική της δυνατότητα), ο κ. Τζήμερος επικεφαλής της παράταξης "Δημιουργία", ο κ.Τουλγαρίδης επικεφαλής της "Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής Αττικής", η κα. Τσίχλη, επικεφαλής της παράταξης "Ανυπότακτη Αττική" και διάφοροι εκπρόσωποι φορέων, ανάμεσα στους οποίους και ο πρώην δήμαρχος Δραπετσώνας κ. Μπεάζογλου. 

Να τονίσουμε πως από τις δηλώσεις του εκπροσώπου του Δημόκριτου, της αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κα. Αντωνάκου και άλλων ομιλητών εμείς δεν συμπεράναμε αυτά που υποστήριξε στο χθεσινό άρθρο του το ΚΑΝΑΛΙ ΕΝΑ. Δεν μπορέσαμε να καταλάβουμε που στηρίχτηκε ο αρθρογράφος και υποστήριξε ότι αθώα είναι η Oil One για τη δυσοσμία. Είχε ο αρθρογράφος υπόψη του κάποιες επιπλέον πληροφορίες; Από κανέναν ομιλητή δεν ειπώθηκε ότι η τρίτη παραδοτέα έρευνα διαφέρει από τις δύο προηγούμενες, οι οποίες έδειχναν ότι η δυσοσμία οφείλεται σε καύση πετρελαιοειδών, ότι ανάμεσα στους ρύπους ανιχνεύτηκαν και επιβλαβείς για την υγεία των κατοίκων όπως το βενζόλιο και πως η πηγή αυτών βρίσκεται στην παράκτια περιοχή της Ανάπλασης. Με άλλα λόγια, τι κάνει νιάου νιάου στην παραλία των Λιπασμάτων;

Επειδή κάποιοι ομιλητές αμφισβήτησαν την αναγκαιότητα της μελέτης του Δημόκριτου, εμείς θεωρούμε ότι η έρευνα αυτή είναι απαραίτητη στο θεσμικό κομμάτι του αγώνα μας, που θα τον ενισχύσει σημαντικά άμα τα αποτελέσματα που θα προκύψουν δείξουν τον ένοχο. Οπότε αναμένουμε μέχρι τον Σεπτέμβριο του '20, μιας και βάσει της προγραμματικής σύμβασης τότε θα ολοκληρωθεί η έρευνα.

Τέλος, όλο το περιφερειακό συμβούλιο εκτός του κ.Τζήμερου ψήφισε κείμενο συμπαράστασης στο δήμαρχο Χρ.Βρεττάκο για την εναντίον του αγωγή ως φυσικό πρόσωπο της Oil One που εκδικάζεται στις 14.2 στο Πρωτοδικείο του Πειραιά. 

Η συζήτηση για το θέμα της δυσοσμίας ξεκινάει από το 2:28 και τελειώνει στο 4:20

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 09 Φεβρουαρίου 2020 05:33
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση