Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2020 15:15

2020, ερχόμαστε, GREENPEACE Ελλάδας

Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

greenpeace8To 2019 ήταν μία δύσκολη χρονιά για το κλίμα και το περιβάλλον: είχαμε συμφωνίες για επικίνδυνα σχέδια εξορύξεων υδρογονανθράκων στην Ελλάδα, πλημμύρες, καταστροφικές πυρκαγιές στον Αμαζόνιο κι όχι μόνο, και η χρονιά μας άφησε με εικόνες από τις ανεξέλεγκτες δασικές πυρκαγιές σε όλη την Αυστραλία.

Όμως, το 2019 ήταν η χρονιά της διαμαρτυρίας: μαζί πετύχαμε πολλά. Βγήκαμε στους δρόμους, κάναμε δυναμικές ειρηνικές δράσεις, προσφύγαμε στη δικαιοσύνη, απαιτήσαμε να γίνει σεβαστό το δικαίωμά μας σε έναν βιώσιμο πλανήτη.

Μαζί είμαστε η αλλαγή. Αυτή την καινούργια χρονιά, δεν ξεχνάμε το πιο σημαντικό: ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ! Εσένα που μας εμπιστεύτηκες για πολλά ή λιγότερα χρόνια. Εσένα που μας έδωσες τη δυνατότητα να δουλεύουμε εδώ και 25 χρόνια - όταν κανείς δεν μιλούσε για κλιματική αλλαγή, απανθρακοποίηση, εξοικονόμηση και καθαρή ενέργεια - να ενημερώνουμε, να πιέζουμε, να προωθούμε λύσεις. Εσένα που αμφισβήτησες το “εθνικό αφήγημα της πλούσιας σε πετρέλαια Ελλάδας”. Εσένα που με τα σχόλια, την κριτική και τις ερωτήσεις σου μας βελτιώνεις συνέχεια. 

Μαζί, θα κάνουμε το 2020 τη χρονιά της ελπίδας, τη χρονιά της αλλαγής. Σηκώνουμε μανίκια και συνεχίζουμε.

Σε ευχαριστούμε

Νίκος Χαραλαμπίδης
γενικός διευθυντής
ελληνικού γραφείου Greenpeace

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2020 15:20

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση