Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2019 15:50

Ίαν Γκόλντιν, βίντεο ( 6:55) "μια περιήγηση στο παγκόσμιο μέλλον"

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

goldinΚαθώς η παγκοσμιοποίηση και οι τεχνολογικές εξελίξεις ξεχύνονται σε ένα νέο ενιαίο μέλλον, ο Ίαν Γκόλντιν προειδοποιεί ότι τα οφέλη δεν θα είναι ίσα για όλους. Υποστηρίζει, ωστόσο, ότι αν αναγνωρίσουμε τον κίνδυνο, ίσως μπορέσουμε να συνειδητοποιήσουμε ότι υπάρχει δυνατότητα βελτίωσης της ζωής όλων μας.

Ο Ian Goldin είναι διευθυντής της Σχολής του Oxford Martin. Μέσα από το πρόγραμμα έρευνας, συνεργασίας και εκπαίδευσης του σχολείου, ενεργοποιεί μια νέα, διεπιστημονική σκέψη για παγκόσμια προβλήματα από το εγγύς και μακρινό μέλλον.

Η σχολή της Οξφόρδης Martin είναι μια μονάδα έρευνας και πολιτικής που εδρεύει στο τμήμα Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2005 ως το σχολείο James Martin 21st Century. Ονομάστηκε από τον ευεργέτη του James Martin, συγγραφέα των βιβλίων Η ενσύρματη κοινωνία και η έννοια του 21ου αιώνα. Ο διευθυντής του είναι ο Charles Godfray, ο οποίος ανέλαβε τη θέση τον Φεβρουάριο του 2018. Ιδρυτικός διευθυντής της Σχολής ήταν ο Ian Goldin που κατείχε τη θέση από τον Σεπτέμβριο του 2006 έως τον Σεπτέμβριο του 2016.

«Η εξεύρεση λύσεων για τα πιο επείγοντα προβλήματα του κόσμου» είναι η δηλωμένη αποστολή της Σχολής του Oxford Martin.

 Λίγα λόγια για το βιβλίο των Ιαν Γκόλντιν, Κάμερον Τζέφρι και Μπαλαρατζάν Μίρα από τις Πανεπιστημιακές εκδόσεις Κρήτης  Αυτοί δεν είναι σαν κι εμάς  - Το παρελθόν και το μέλλον της μετανάστευσης. Και μία συνέντευξη του Γκόλντιν στην Χριστίνα Σανούδου "Οι μετανάστες να «μοιράζονται» ισότιμα στην Ε.Ε.  "

Ίαν Γκόλντιν, βίντεο ( 6:55) "Μια περιήγηση στο παγκόσμιο μέλλον"

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2019 16:09

Σχόλια   

0 # Γ.Τ. 21-12-2019 16:30
Ελπίζω να αντέξει η ανθρωπότητα ως το 2120 για να δικαιώσει τις προβλέψεις που κάναμε κάποιοι άνθρωποι το 1970 για 150 χρόνια ζωής του ανθρώπου στον πλανήτη.
Φοβάμαι πως θα αποδειχθούμε πολύ αισιόδοξοι.
Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση