Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 01 Δεκεμβρίου 2019 16:01

Η στάση του δημάρχου και οι ανακοινώσεις της "Λαϊκής Συσπείρωσης" και της "Αλλάζουμε" για το θέμα της μη μείωσης των δημοτικών τελών στο δήμο Κερατσινίου Δραπετσώνας

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

dimker55Σ.Δ: Το θέμα των ημερών στα δημοτικά μας πράγματα είναι η άρνηση της Δημ.Αρχής του δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας  να μην συμφωνήσει στο δημοτικό συμβούλιο της 27.11 με την πρόταση σύσσωμης της αντιπολίτευσης για μείωση των δημ.τελών φέτος κατά 20%. Η αντιπολίτευση επεξεργάστηκε τα οικονομικά στοιχεία που παρουσίασε ο δήμος και έκρινε ότι βάσει αυτών θα μπορούσε να προκύψει άνετα φέτος αυτή η μείωση. Ο δήμαρχος Χρ.Βρεττάκος αρνήθηκε αυτήν την επιλογή και το αποτέλεσμα είναι πως τα δημοτικά τέλη θα παραμείνουν ίδια και για το 2020.

Για το 2021 ο δήμαρχος δήλωσε πως ανάλογα των φετινών εσόδων, που αναμένεται βάσει των αλλαγών που έκανε να είναι μεγαλύτερα από το 2019, θα εξετάσει την μείωση των δημοτικών τελών στο τέλος του 2020. Το θέμα είναι αν οι δημότες δικαιούνται ή δεν δικαιούνται να γνωρίζουν βάσει ποιου σκεπτικού ο δήμαρχος δεν προχώρησε σε καμία μείωση, έστω στο ύψος του 10%, όταν απ'ότι φαίνεται αυτό είναι κάτι που μπορούσε να γίνει; Κατά την γνώμη μας, η άρνηση επί του παρόντος του δημάρχου να ενημερώσει το κοινό μέσω μιας επεξήγησης με επιχειρήματα για την στάση του, προφανώς και ρίχνει τον πήχη του διαλόγου όσον αφορά στα δημοτικά πράματα, προφανώς και δεν συνεισφέρει στην χειραφέτηση των δημοτών. Κρίμα. Και λέμε κρίμα, αν και εκ προοιμίου δε θεωρούμε πως το δίκαιο το έχει η αντιπολίτευση που πρότεινε μία μείωση της τάξης του 20%. Όμως έτσι όπως εξελίχθηκε η ιστορία αυτή όπου δεν έχουμε υπόψη μας το σκεπτικό της δημ.αρχής, τείνουμε να συμφωνήσουμε με το αίτημα της μείωσης που κατατέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ακολουθούν οι ανακοινώσεις γι'αυτό το θέμα δύο δημοτικών παρατάξεων Κερατσινίου Δραπετσώνας. Της  Λαϊκής Συσπείρωσης και της ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ. 

Δελτίο Τύπου της "Λαϊκής Συσπείρωσης"  στις 28.11 και στις 26.11  εδώ  

Και η ανακοίνωση της δημοτικής κίνησης "ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ" που κυκλοφόρησε με τον τίτλο ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΧΑΘΗΚΕ

Κατά τη Συνεδρίαση της 27/11/2019, χάθηκε μία ευκαιρία, να μειωθούν τα Δημοτικά Τέλη, για τους Δημότες και τους Επαγγελματίες της πόλης μας. 
Ο Κλεισθένης, δίνει τη δυνατότητα στις Διοικήσεις των Δήμων να αυξάνουν την επιβάρυνση των Επιχειρήσεων που προκαλούν όχληση σε μία πόλη, με τον πολλαπλασιασμό (μέχρι και 10 φορές) του βασικού Συντελεστή επιβάρυνσης των Δημοτικών Τελών που αφορά τα νοικοκυριά.

Η Διοίκηση του Δήμου, κατά τη Συζήτηση του ορισμού του Ανταποδοτικού Τέλους Καθαριότητας πρότεινε την διατήρηση του βασικού συντελεστή, στο ίδιο ύψος και τον πολλαπλασιασμό του, κατά δέκα φορές σε συγκεκριμένες κατηγορίες επιχειρήσεων. 
Οι Συνδυασμοί "Κερατσίνι- Δραπετσώνα # ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ", "Επόμενη Μέρα", "Άλλη Πρόταση", "Η Δική μας Πόλη", προτείναμε τη μείωση του βασικού συντελεστή (δηλαδή στα νοικοκυριά) κατά 20% και το δεκαπλασιασμό του για τις μεγάλες επιχειρήσεις. Η δική μας πρόταση, προέβλεπε να εισπράξει ο Δήμος από ανταποδοτικά τέλη τουλάχιστον 1000000 Ευρώ περισσότερα από ότι το 2019, και να μειώσει την επιβάρυνση νοικοκυριών και επαγγελματιών. 
 
Η πρόταση της Διοίκησης, οδηγεί στην είσπραξη 5000000 Ευρώ περισσότερων από ανταποδοτικά τέλη, χωρίς καμία ελάφρυνση νοικοκυριών και επαγγελματιών.
 Προξενεί εντύπωση το γεγονός ότι και, αν ακόμα η Διοίκηση δεν ήθελε να συζητήσει την ελάφρυνση που εμείς προτείναμε, δεν συζήτησε κανένα σενάριο μείωσης, έστω και με μικρότερο ποσοστό του βασικού συντελεστή των Δημοτικών Τελών. 
Η οριακή επικράτηση της Πρότασης της Δημοτικής Αρχής, (18 ψήφοι έναντι 16), αποτελεί μία πύρρειο νίκη, αφού το σύνολο των παρισταμένων συμβούλων της αντιπολίτευσης ψήφισε την πρόταση που επεξεργαστήκαμε

                   

Αυτό δημιουργεί ήδη μείζον πολιτικό θέμα, εφόσον η Δημοτική Αρχή, επιμείνει χωρίς εκ νέου συζήτηση στην εφαρμογή αυτής της βασικής της επιλογής

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 06 Δεκεμβρίου 2019 02:09
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Τελευταία άρθρα από τον/την Λάκης Ιγνατιάδης

Σχόλια   

0 # Μανόλης Γλαμπεδάκης 02-12-2019 18:30
Αναμενόμενο. Τον δήμαρχο δεν τον ενδιαφέρει ποιος πληρώνει, τον ενδιαφέρει να έχει ταμείο να παίζει το παιχνίδι του.
Πέρασαν τα πρώτα 4 χρόνια της διοίκησης του με το τεράστιο αποθεματικό των 17 εκατομμυρίων που βρήκε από προηγούμενες διοικήσεις. Μετέφερε το κόστος του πράσινου (2 εκατομμύρια τον χρόνο) από την τακτική μισθοδοσία στα ανταποδοτικά που έχει περίσσευμα.
Δυο στοιχεία που δείχνουν ότι είχε τεράστια άνεση να ανακουφίσει τους δημότες με μείωση των τελών και δεν το έκανε, θα το κάνει τώρα που τελειώνουν τα λεφτά; Προτιμά να παίζει τον φιλάνθρωπο ενισχύοντας κατά μόνας αδύναμους, να του έχουν και υποχρέωση.
Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση