Τρίτη, 05 Νοεμβρίου 2019 06:54

Αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης Αττικής ένταξης θέματος στην ημερήσια διάταξη της 23ης συνεδρίασης, σχετικά με τις εξελίξεις στον χώρο των Λιπασμάτων και της Oil One.

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

laiki1Για όποιον παρακολουθεί τα τεκταινόμενα στην περιοχή Κερατσινίου Δραπετσώνας σ'ότι αφορά τη δυσοσμία εξ αιτίας της μελισσανιδίλας, εύκολο είναι να διαπιστώσει ότι το ΚΚΕ, μέσω των παρατάξεών του και των ευρωβουλευτών του, παρεμβαίνει συχνά ζητώντας να βρεθεί λύση υπέρ του κόσμου που ζει κι εργάζεται στις περιοχές Κερατσινίου Δραπετσώνας Περάματος και Πειραιά. Πέρα από αυτήν την κομματική παρέμβαση, που για να λέμε την αλήθεια επί του παρόντος κανένα άλλο κόμμα δεν την κάνει, από τα χαρτιά εκείνα που μπορεί να αποδειχθεί από τα δυνατά σ'αυτόν τον αγώνα είναι η ισότιμη συνεργασία όλων των δημοτικών παρατάξεων στο δήμο και το συνακόλουθο άνοιγμα σε φορείς, σε συλλόγους, κινήσεις και σε δημότες. Σε όλους δηλαδή εκείνους που πιστεύουν ότι αυτή η συσπείρωση μπορεί να επιφέρει θετικά αποτελέσματα και είναι διατεθειμένοι για χάριν του κοινού σκοπού να βάλλουν νερό στο κρασί τους.

Η συνεργασία αυτή για να αποδώσει τα μέγιστα, όλοι το ξέρουν ότι χρειάζεται δουλειά. Για αρχή το αυτονόητο, που πάει να πει ότι επιβάλλεται ένας συγκεκριμένος μακροχρόνιος σχεδιασμός που οπωσδήποτε θα περιλαμβάνει ένα πλήθος ποικίλων παρεμβάσεων απ'όλους τους εκλεγμένους με τους δημότες. Παρεμβάσεις με συζητήσεις σε γειτονιές, σε συνοικίες, σε χώρους μαζικής εργασίας. Με στόχο να ενημερωθούν από τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες όσο γίνεται περισσότεροι δημότες και για να πειστούν να συμμετέχουν ενεργά σε ένα σχήμα που θα έχει ως στόχο την λύση του σοβαρότατου αυτού προβλήματος και τη διοργάνωση κινητοποιήσεων.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της περιφερειακής παράταξης "Λαϊκή Συσπείρωση" που απευθύνεται στον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη. 

 ΑΘΗΝΑ 22/10/2019
                  Αρ. Πρωτ.:37
Προς: Τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου
           κο Θεωδορόπουλο Χρήστο
Κοιν:  -Περιφερειάρχη Αττικής  κο Γιώργο Πατούλη
             - Περιφερειακούς Συμβούλους


Θέμα: Αίτημα ένταξης θέματος στην ημερήσια διάταξη της 23ης συνεδρίασης, σχετικά με τις εξελίξεις στον χώρο των Λιπασμάτων και της Oil One.
 
Οι εξελίξεις στον χώρο των «Λιπασμάτων» και τα σχέδια ανάπλασης, αποτελούν κομμάτι των συνολικότερων επιχειρηματικών σχεδιασμών στον Πειραιά και την ευρύτερη περιοχή. Ο συγκεκριμένος χώρος αποτελεί πεδίο όπου εμπλέκονται πολλά επιχειρηματικά συμφέροντα. Σε αυτή τη βάση και με κριτήριο τους σχεδιασμούς των επιχειρηματικών ομίλων, είναι και όλες οι κυβερνητικές αποφάσεις μέχρι και σήμερα.
       
Η περιοχή του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, όπου βρίσκεται η εταιρία Oil One του Μελισσανίδη, έχει μετατραπεί σε μια υγειονομική βόμβα που απειλεί την υγεία και την ζωή των κατοίκων. Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα από τις μετρήσεις του «Δημόκριτου» για την ποιότητα του αέρα της περιοχής του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, βεβαιώθηκε η ύπαρξη θειούχων πτητικών ενώσεων που προέρχονται από επεξεργασία ή καύση πετρελαιοειδών. Επίσης καταγράφονται και τιμές βενζολίου που κάποιες μέρες ξεπερνούν τη μέση οριακή τιμή! Επιβεβαιώνονται επομένως οι κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία!
Κοντά στα καζάνια υπάρχουν σχολεία, που καθημερινά υποδέχονται εκατοντάδες μαθητές και εκπαιδευτικούς. Στην περιοχή της ανάπλασης (Λιπάσματα), σε απόσταση αναπνοής από τα καζάνια, τα σχολεία πραγματοποιούν σχολικούς περίπατους (υπάρχουν φορές που έχουν αναβληθεί λόγω της πολύ έντονης δυσοσμίας!). Το 2018, έκλεισαν ακόμα και τα σχολεία που βρίσκονται στην περιοχή με απόφαση του Δήμου, καθώς είχαμε μέχρι και λιποθυμικά επεισόδια μαθητών.
Είναι διαχρονικές οι ευθύνες των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, που έχουν αδειοδοτήσει βιομηχανική δραστηριότητα στην ήδη επιβαρυμένη περιοχή. Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ έδωσε την άδεια στην Oil One ενώ η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έδωσε παράταση άλλα 20 χρόνια ζωής στα καζάνια αδειοδοτώντας επιπλέον και την εγκατάσταση χιλιάδων κυβικών μαζούτ. Ο ένας παίρνει την αντιλαϊκή σκυτάλη από τον άλλο ρημάζοντας την ζωή του λαού. Σε αυτή την κατεύθυνση είναι και τα σχέδια που ανακοίνωσε η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ για τον χώρο των Λιπασμάτων. Σχέδια που υπηρετούν την κερδοφορία μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
Την ίδια ώρα τεράστιες είναι οι ευθύνες της σημερινής και της προηγούμενης περιφερειακής αρχής αλλά και της δημοτικής αρχής του ΣΥΡΙΖΑ που συνέβαλλαν στον αποπροσανατολισμό του λαού και καθησύχαζαν ότι τάχα θα βρεθεί λύση καλλιεργώντας αυταπάτες.
Ζητάμε να ενταχθεί το θέμα στην ημερήσια διάταξη του επόμενου Περιφερειακού Συμβουλίου, να συζητήσει και να αποφασίσει το Περιφερειακό Συμβούλιο:
·       Να ανακληθούν άμεσα όλες οι άδειες των βιομηχανιών που ρυπαίνουν την περιοχή, να απομακρυνθούν οι εγκαταστάσεις τους μακριά από κατοικημένες περιοχές
·       Να αποδοθεί το σύνολο των 640 στρ. στο λαό της περιοχής, με απαλλοτρίωση όλης της έκτασης χωρίς αποζημίωση και την αξιοποίησή της για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών σε αναψυχή, πολιτισμό, άθληση, υγεία.
 
Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης»
ΑΥΓΕΡΙΝΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ
ΒΑΛΑΒΑΝΗ ΣΤΕΛΛΑ
ΓΕΡΑΣΙΜΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΜΠΕΝΕΤΑΤΟΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΣΙΩΡΑΣ ΗΛΙΑΣ
ΤΗΜΠΛΑΛΕΞΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ ΝΙΚΗ
 
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 05 Νοεμβρίου 2019 07:51
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση