Παρασκευή, 01 Νοεμβρίου 2019 19:26

Μέσα στα σφαγεία - Ο πρώτος vegan διαγωνισμός φωτογραφίας θέλει να αλλάξει τον τρόπο που βλέπεις τα ζώα

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

zoaΤο Διεθνές Vegan Φεστιβάλ Κινηματογράφου διοργάνωσε έναν διαγωνισμό φωτογραφίαςγια τον βασανισμό των ζωών σε σφαγεία. 

Πρόκειται για τον πρώτο διαγωνισμό φωτογραφίας παγκοσμίως που επιλέγει τέτοια θεματολογία, με απώτερο στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού. «Πρόκειται για συλλογές εικόνων που κατευθύνουν μία αφήγηση. Οι εκθέσεις φωτογραφιών συνήθως προκαλούν μία σειρά συναισθημάτων στον θεατή, και είναι ένας δυνατός τρόπος για να πεις μια ιστορία χωρίς να βασιστείς σε κείμενο», εξηγεί ο διευθυντής του Φεστιβάλ, Σον Στράτον. 

 Οι πιο δυνατές συλλογές φωτογραφιών θα παρουσιαστούν και σε ξεχωριστή έκθεση. Ανάμεσα στους βραβευθέντες φωτογράφους είναι επαγγελματίες του χώρου από όλον τον κόσμο όπως ο Aitor Garmendia (Ισπανία), η Ruth Montiel Aria (Παλαιστίνη), και η Jo-Anne McArthur (Καναδάς).   Ερωτηθείς για το κόνσεπτ, ο μεγάλος νικητής του διαγωνισμού Aitor Garmendia δήλωσε: «Αυτό το θέμα "μίλησε" στην καρδιά μου, για τον βασανισμό και την αξιοπρέπεια των ζώων. Έχοντας περάσει μια ολόκληρη μέρα σε σφαγείο επέστρεψα εδώ. Κάποια πράγματα δεν φαίνεται να αλλάζουν αλλά αυτό θα πρέπει να αλλάξει. Αυτή η συλλογή είναι μέρος της αλλαγής».  

Πατώντας  εδώ   μπορείτε να δείτε κάποιες απ'αυτές τις φωτογραφίες. 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 01 Νοεμβρίου 2019 19:34

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση