Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2019 16:26

Καταγγελία και αποχώρηση από το Δημοτικό Συμβούλιο Κερατσινίου Δραπετσώνας σύσσωμης της αντιπολίτευσης στη συζήτηση για τις επιτροπές παιδείας

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

arunas-zilys

ΧΤΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙO 
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΕΔΕΙΞΕ 

 ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ ΚΑΙ        ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Χτες (21.10.19) συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο Κερατσινίου-Δραπετσώνας. Το κλίμα ήταν γενικά καλό έως πολύ καλό. Ήταν τριανταοχτώ παρόντες (από το σύνολο 41).
Ομοφωνήσαμε σε ένα ψήφισμα για τον αναπτυξιακό νόμο της κυβέρνησης που πλήττει τους εργαζόμενους και τους δήμους.
Συνεχίσαμε συζητώντας το οικονομικό, κυρίως, πρόβλημα του δήμου. Πάλι υπήρχε κλίμα διαλόγου παρά τις διαφορετικές απόψεις σε κάποια ζητήματα.
Ώσπου φτάσαμε στην Παιδεία.

Εκεί η διοίκηση πρότεινε μέλη για τις δύο Επιτροπές Παιδείας, [μια 15-μελή για την α-βάθμια και μια 15-μελή για την β-βάθμια εκπαίδευση]. Από τα 30 συνολικά μέλη, τα έξι είναι δοτά από φορείς (δάσκαλοι, καθηγητές, γονείς, μαθητές) και μένουν άλλα εικοσιτέσσερα να οριστούν από το δημοτικό συμβούλιο, οχτώ δημοτικοί σύμβουλοι και δεκαέξι "λαϊκά" μέλη. Εξ αυτών η διοίκηση είχε ήδη ορίσει με ονόματα τους είκοσι (τέσσερις δικούς της συμβούλους και δεκαέξι λαϊκά μέλη εκ των οποίων οι δύο Πρόεδροι) κι είχε αφήσει τέσσερις θέσεις για τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης. Κι αυτό το "επέτρεψε" γιατί τής το επιβάλλει ρητά ο νόμος. Αν ήταν στο χέρι της θα τους όριζε όλους εκείνη. Γιατί «εκείνη ξέρει....». Όλοι οι υπόλοιποι για τα μπάζα!

Ζητήθηκε από όλες τις παρατάξεις να αλλάξει άποψη η διοίκηση και να τείνει προς μια πιο δημοκρατική τακτική. Όπως γινόταν πάντα στα θέματα παιδείας. Να μπορεί κι η αντιπολίτευση (επτά παρατάξεις την αποτελούν) να ορίσει μερικά "λαϊκά" όπως λέγονται μέλη. Τίποτε. Η διοίκηση ήταν ανένδοτη. Αυταρχισμός ή ξεροκεφαλιά -πείτε το όπως θέλετε- στο έπακρο! Φυσικά, κατήγγειλαν τον αυταρχισμό της όλες οι παρατάξεις και αποχώρησαν σύσσωμες!
Σε ένα θέμα όπως της παιδείας, τι έχει να φοβηθεί η διοίκηση; Εντάξει, μοιράζονται κονδύλια στις επιτροπές παιδείας και γίνονται ρυθμίσεις για τα σχολεία που θέλει να τις ελέγχει.
Ας τις ελέγχει αφού το θέλει τόσο πολύ κι ας μοιράζει τα χρήματα όπως θέλει. Να αποκλείει, όμως, τις άλλες παρατάξεις με τρόπο τόσο ετσιθελικό και χωρίς την παραμικρή διάθεση συνεννόησης ή υποχώρησης, δεν είναι φυσιολογικό. Έχει να κρύψει κάτι; Φοβάται τον έλεγχο; Ή μήπως είναι απλά μια αντιδημοκρατική συμπεριφορά κι αυταρχισμός αυτά που την οδηγούν; Λέω πως είναι το τελευταίο, όμως, αυτό μένει να αποδειχθεί στη συνέχεια. Γιατί αυτή η κρυψίνοια και η επιμονή στην κατίσχυση της δικής της άποψης δεν είναι καλός οιωνός.


Κι ο Σύριζα που στηρίζει αυτήν την διοίκηση αλλά κατακεραυνώνει την Κεραμέως, που είναι; Έχει εκλέξει κάποιους (λίγους) δημοτικούς συμβούλους στο ψηφοδέλτιο του Βρεττάκου. Γιατί δεν μιλούν; Όταν φέρεται αυταρχικά η ΝΔ την καταγγέλλουμε αλλά εκεί που το πεπόνι και το μαχαίρι είναι δικό μας κάνουμε τα στραβά μάτια; Καθόλου καλό ξεκίνημα της πορείας του Σύριζα προς ένα δημοκρατικό "άνοιγμα", τουλάχιστον εδώ στα δικά μας τα Πειραιώτικα.

Κι εδώ σε βίντεο https://www.facebook.com/groups/385356484874601/ 

Σ.Δ: Ο πίνακας του άρθρου, flag-man, είναι του Λιθουανού ζωγράφου Arunas Zilys ( Βίλνιους, 1973). Ο Zilys δημιουργεί μυστηριώδεις πίνακες με φανταστικά όντα και παράξενα τελετουργικά. Έχει αναδειχθεί ως ο κορυφαίος στο συγκεκριμένο στυλ τέχνης, που αποκαλείται Μυθικός  Σουρεαλισμός. 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2019 17:56

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση