Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2019 10:12

Απορρίφθηκε από την ΕΣΑΛ η πρόταση του ΟΛΠ για τη δημιουργία νέας προβλήτας στο Κερατσίνι

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

cosco6Αναπάντεχη η προφανώς καλή για τους κατοίκους του Κερατσινίου  απόφαση της Επιτροπής Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων ( ΕΣΑΛ) να απορρίψει την πρόταση για επέκταση του container terminal με τη δημιουργία 4ης προβλήτας στην περιοχή μπροστά από του Σκλαβενίτη στο Σχιστό, που είχε συμπεριληφθεί στο νέο master plan του ΟΛΠ.

 Το αυτονόητο σε οποιονδήποτε αμερόληπτο παρατηρητή είναι η περιβαλλοντική επιβάρυνση όλης της γύρω περιοχής που θα προέκυπτε απ'αυτό το έργο. Το ανησυχητικό είναι η για μια ακόμα φορά επιλογή των οικονομικών μεγαθηρίων πέρα από τα κέρδη τους να μην παίρνουν υπόψη τους και την ποιότητα της ζωής όσων υφίστανται τις συνέπειες της δράσης τους. 

Το μη αναμενόμενο είναι η απόρριψη αυτής της πρότασης από την ΕΣΑΛ με την καινούργια της σύνθεση. Ένα σημαντικό ρόλο φυσικά και θα έπαιξαν οι αντιδράσεις και οι διαμαρτυρίες της τοπικής αυτοδιοίκησης όπου όλες οι παρατάξεις στο Δημοτικό Συμβούλιο είπαν όχι σ'αυτό το έργο, και των εργαζομένων στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος και Δραπετσώνας. Όλοι αυτοί  είπαν όχι στην αυταρχική συμπεριφορά του ΟΛΠ που δεν πρόκρινε τη διαβούλευση με τους ενδιαφερόμενους. 

Αλλά θα πρέπει και άλλα στοιχεία, κατά βάση πολιτικά, να συνυπολογίστηκαν σ'αυτήν την απόρριψη της επένδυσης των συντρόφων της COSCO. Να, όπως λόγου χάρη,  ότι τα δύο αυτά έργα δεν υπήρχαν στο master plan που παρουσιάστηκε πριν τις εκλογές του Ιουνίου και συμπληρώθηκαν στην εκδοχή που παρουσιάστηκε τον Σεπτέμβριο. 

Τελικά πέρασε η παλιά εκδοχή του master plan με τα πιο σημαντικά έργα τη δημιουργία προβλήτας στην Πειραϊκή (χρηματοδότηση ΕΣΠΑ), με το logistics center και τη δημιουργία των τριών ξενοδοχείων με το συνοδευτικό 22 στρεμμάτων duty free που φέρνει σε mall center.

Το ανησυχητικό είναι πως η απόρριψη σύμφωνα με πληροφορίες είναι πως η πρόταση κρίθηκε από τα μέλη της ΕΣΑΛ μη υλοποιήσιμη, διότι λέει δεν είναι ώριμες οι συνθήκες. Ποιες συνθήκες καλέ; Και αυτό δεν σημαίνει ότι σε μια άλλη στιγμή που οι συνθήκες θα ωριμάσουν, οπότε τότε τι; 

Το άλλο ευχάριστο είναι πως ούτε το έργο που αφορούσε την επέκταση του car terminal στον Νέο Μόλο Δραπετσώνας δεν πρόκειται να υλοποιηθεί, επειδή ο ΟΛΠ δεν το έθεσε για συζήτηση στη σημερινή συνεδρίαση της ΕΣΑΛ. Οπότε απ'ότι φαίνεται ο Νέος Μόλος Δραπετσώνας παραμένει ως έχει για αποκλειστική χρήση της ναυπηγοεπισκευής και της ακτοπλοΐας. 

Τέλος εκτός από εμάς και το υπουργείο Ναυτιλίας φαίνεται να είναι ικανοποιημένο με αυτήν την εξέλιξη, αφού στην ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι «Με την σημερινή απόφαση της ΕΣΑΛ ολοκληρώνεται η διαδικασία έγκρισης του master plan της ΟΛΠ Α.Ε. και ανοίγει ο δρόμος για την πραγματοποίηση μιας εμβληματικής επένδυσης»! Πρόκειται για «μία μεγάλη επένδυση, εξαιρετικά σημαντική για τη χώρα, ύψους 611,8 εκατ. ευρώ, που θα δημιουργήσει χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας και θα συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη, μπαίνει στη φάση της υλοποίησης. Σημαντικά εμπόδια ξεπεράστηκαν». 

naftemporiki.gr: Ο ΟΛΠ ελπίζει σε επανεξέταση της απόφασης για την 4η προβλήτα   

kathimerini.gr/ Αναβολή επένδυσης 300 εκατ. της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά  

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 12 Οκτωβρίου 2019 07:01
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση