Τρίτη, 01 Οκτωβρίου 2019 17:54

Η πορεία από τον Αριστοτέλη στον Τούρινγκ

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Ch PapadimitriouΟ Χρίστος Παπαδημητρίου, συγγραφέας, μαθηματικός, επιστήμονας της πληροφορικής και καθηγητής πανεπιστημίου, παρουσιάζει τις περιπέτειες της λογικής και τους περιορισμούς της υπολογιστικής ικανότητας του ανθρώπου, από τον Αριστοτέλη μέχρι τον Γκέντελ και τον Τούρινγκ.

 Ο Χρίστος Παπαδημητρίου σπούδασε μηχανολόγος-ηλεκτρολόγος στο ΕΜΠ όπου αποφοίτησε το 1972. Προχώρησε σε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Πρίνστον (ΗΠΑ, 1974) από όπου πήρε και το διδακτορικό δίπλωμα του πάνω στην ηλεκτρολογία και την πληροφορική το 1976.

Από το 1976 διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ ενώ έχει επίσης διδάξει στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ), στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ, στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Σαν Ντιέγκο και στο Μπέρκλεϋ και στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια. Είναι μέλος της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ και ένας από τους συγγραφείς του κόμικ  Logicomix (2006).

Στα χρόνια της πλούσιας ακαδημαϊκής καριέρας του, ο Χρίστος Παπαδημητρίου έχει διδάξει μια πληθώρα μαθημάτων, σε προπτυχιακό και σε μεταπτυχιακό επίπεδο, σε μια ευρεία γκάμα αντικειμένων από την Επιστήμη Υπολογιστών όπως : Αλγόριθμοι και Πολυπλοκότητα, Θεωρία Υπολογισμού, Θεωρία Πολυπλοκότητας, Προγραμματισμός, Γλώσσες Προγραμματισμού, Δομές Δεδομένων, Μεταγλωττιστές, Λειτουργικά Συστήματα, Βάσεις Δεδομένων, Τεχνητή Νοημοσύνη, Τεχνολογία Λογισμικού, Επιχειρησιακή Έρευνα, Συνδυαστική, Συνδυαστικοί Αλγόριθμοι, Συνδυαστική Βελτιστοποίηση αλλά και Αλγοριθμική Θεωρία Παιγνίων, Διαδίκτυο και Διαβάζοντας τους Κλασικούς.

Διαβάστηκε 249 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 01 Οκτωβρίου 2019 18:04
Σάκης Σιδηρόπουλος

Σταγονόμετρο

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση