Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2019 10:30

Ελεύθερα προσβάσιμο το υλικό της έρευνας ΕΜΠ & ΕΙΕ για τον Προσφυγικό Πειραιά

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
drapΕίναι πλέον προσβάσιμο σε όλους/ες το υλικό της έρευνας για τον "Προσφυγικό Πειραιά" που πραγματοποίησε το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής.
Ακολουθούν λεπτομέρειες από τη σημερινή ανάρτηση του Νίκου Μπελαβίλα στο χρονολόγιό του στο facebook;
Η έρευνα για τον "Προσφυγικό Πειραιά" του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου και του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής ολοκληρώθηκε. Το υλικό στο σύνολο του με τα κείμενα, χάρτες, σχέδια και εικόνες, είναι ελεύθερα προσβάσιμο, ακολουθώντας την πανεπιστημιακή παράδοση των ανοικτών αρχείων στο Εργαστήριο Αστικού Περιβάλλοντος / Urban Environment Laboratory.
Η έρευνα, η μεγαλύτερη που έγινε ποτέ στο πεδίο του Πειραιά, αποκάλυψε έναν άγνωστο κόσμο γειτονιών, κοινοτήτων, δομών οι οποίες έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην εξέλιξη της πόλης μας, του Πειραιά, της Δραπετσώνας, της Κοκκινιάς και του Κορυδαλλού, του Κερατσινίου, του Ρέντη, του Περάματος.
Ευχαριστίες απευθύνονται σε πολλές και πολλούς που δεν χωρούν εδώ-αναφέρονται στην εισαγωγή του τόμου. Εξαίρεση για τον τ. Αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Γαβρίλη, τον Διευθυντή Ερευνών του ΕΙΕ Δημήτρη Δημητρόπουλο, με τον οποίο είχαμε από κοινού την επιστημονική ευθύνη, και το dream team των νέων ερευνητών και ερευνητριών στους οποίους ανήκουν τα εύσημα για την αρτιότητα και την επιτυχή ολοκλήρωση αυτού του σημαντικού ακαδημαϊκού έργου.
Ο τόμος εδώ:
http://www.arch.ntua.gr/…/1…/prosfygikos_peiraias_teliko.pdf
Το ημερολόγιο του προγράμματος εδώ:
http://prosfigikospireas.blogspot.com
Διαβάστηκε 552 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2019 10:44
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση