Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2019 18:33

Κινητοποιήσεις στην Αθήνα για την κλιματική αλλαγή (20-27.9) και η συλλογή υπογραφών από την Avaaz προς τον Γεν. Γραμματέα του ΟΗΕ

Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

klima2Την εβδομάδα 20 – 27 Σεπτεμβρίου, μαθητές, γονείς, νέοι και οργανώσεις μας καλούν να ενώσουμε τη φωνή μας με εκατομμύρια ανθρώπους απ’ όλους τον κόσμο για να ζητήσουμε από τις κυβερνήσεις να πάρουν άμεσα μέτρα κατά της κλιματικής αλλαγής. 

Πάρε μέρος! 

-Την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου, μαθητές της Αθήνας θα απεργήσουν από το σχολείο και θα διαμαρτυρηθούν μπροστά από την Βουλή στις 12:00. Ταυτόχρονα, θα υπάρξουν διαμαρτυρίες σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Δες τι συμβαίνει στην περιοχή σου εδώ  

-Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου στις 12.00 στην Πλατεία Συντάγματος, οι 34 οργανώσεις που αποτελούν τη Συμμαχία για το Κλίμα θα είμαστε εκεί, μαζί με γονείς και εκπαιδευτικούς και θα σταθούμε στο πλάι των παιδιών που απαιτούν κλιματική δικαιοσύνη. 

Γιατί τώρα;

Τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής του ΟΗΕ για το Κλίμα στη Νέα Υόρκη. Εκεί θα συγκεντρωθούν ηγέτες από όλο τον κόσμο. Είναι, λοιπόν, μια μεγάλη  ευκαιρία για να ενώσουμε όλοι μαζί τη φωνή μας ώστε να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας. 

Γιατί μας αφορά όλους;

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ¹, υπολογίζεται ότι 120 εκατομμύρια άνθρωποι θα εξωθηθούν στη φτώχεια εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής τα επόμενα 10 χρόνια. Υπάρχει, δηλαδή, μεγάλος φόβος ότι οι κατακτήσεις όλων μας για μια ζωή με αξιοπρέπεια θα εξαφανιστούν. Κατακτημένα δικαιώματα στη ζωή, στην υγεία, στην τροφή, στο καθαρό νερό, στη στέγη απειλούνται. Επομένως δεν μιλάμε απλώς για κλιματική αλλαγή, αλλά για ανθρωπιστική κρίση. 

Η κρίση αυτή θα μας επηρεάσει όλους όπου κι αν ζούμε, όμως όσο πιο φτωχοί είμαστε, τόσο μεγαλύτερο βάρος θα δεχόμαστε. Ιστορικά η βόρεια Αμερική και η Ευρώπη είναι αυτές που μόλυναν την ατμόσφαιρα με το 50% του συνόλου του διοξειδίου του άνθρακα από την έναρξη της Βιομηχανικής Επανάστασης2. Όλες οι υπόλοιπες χώρες μαζί ευθύνονται για το άλλο μισό, ενώ οι πιο φτωχές χώρες ευθύνονται το λιγότερο από όλες. Όμως, είναι οι άνθρωποι που μένουν σε αυτές τις χώρες που θα υποστούν πιο έντονα τις συνέπειες. Αυτό είναι άδικο και γι’ αυτό ActionAid ζητάει κλιματική δικαιοσύνη. 

Και η συλλογή υπογραφών από την Avaaz

Προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ:

Στηρίζουμε τις μαθητικές κινητοποιήσεις για το κλίμα. Καλούμε τον ΟΗΕ και τις κυβερνήσεις του κόσμου να κηρύξουν κατάσταση έκτακτης κλιματικής ανάγκης και να λάβουν επείγοντα μέτρα για την παγκόσμια μετάβαση σε 100% καθαρή ενέργεια.
Πατώντας  secure.avaaz.org  θα σας εμφανιστεί η σελίδα με τον σύνδεσμο για την συλλογή υπογραφών.
Πρώτος στόχος είναι οι 750 χιλ. υπογραφές. Στις 14.9.19, στις 18:43 είχαν μαζευτεί 603.827 υπογραφές πολιτών από όλον τον κόσμο. 
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2019 20:51

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση