Δευτέρα, 09 Σεπτεμβρίου 2019 18:22

Εισαγωγή στο Bitcoin

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

bitcoin introΤο Bitcoin και τα άλλα κρυπτονομίσματα, είναι ένα δύσκολο και ανεξερεύνητο ακόμα θέμα που θα μας απασχολήσει στο μέλλον. Ο όρος κρυπτονόμισμα δεν έχει να κάνει με απόκρυφες πτυχές  και παρανομία. Προέρχεται από τις μεθόδους κρυπτογραφίας που εφαρμόζονται προκειμένου να παραχθεί και καταγραφεί το νόμισμα.

Το Bitcoin φέρει όλα τα χαρακτηριστικά του χρήματος (ανθεκτικότητα, φορητότητα, ανταλλαξιμότητα, σπανιότητα, διαιρεσιμότητα και αναγνωρισιμότητα) που βασίζονται σε μαθηματικές αρχές παρά σε φυσικές περιουσίες (όπως ο χρυσός και το ασήμι) ή στην εμπιστοσύνη σε κεντρικές εξουσίες (όπως τα πιστωτικά χρήματα). Τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται από μια μορφή χρημάτων για να διατηρήσουν αξία είναι η εμπιστοσύνη και η υιοθέτηση. Στην περίπτωση του Bitcoin, αυτό μπορεί να μετρηθεί από την αυξανόμενη βάση των χρηστών, εμπόρων και νεοσύστατων επιχειρήσεων. Όπως συμβαίνει και με όλα τα νομίσματα, η αξία του Bitcoin πηγάζει μόνο και άμεσα από ανθρώπους που είναι διατεθειμένοι να τα αποδεχτούν ως μέσο πληρωμής.

Αντί να κάνουμε μια τεχνική ή ακαδημαϊκή εισαγωγή, προτιμήσαμε μια πιο ευχάριστη.

Εδώ  στο βίντεο που ακολουθεί, ο Άγγελος Κυρίτσης του PCSteps, δίνει με τον δικό του τρόπο, μέσα σε λίγα λεπτά, μία εύληπτη περιγραφή του Bitcoin.

 

Διαβάστηκε 252 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 09 Σεπτεμβρίου 2019 18:31
Σάκης Σιδηρόπουλος

Σταγονόμετρο

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση