Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2019 19:15

Δυο έρευνες, η μία στην Ελλάδα για την κλιματική αλλαγή και η άλλη παγκόσμια για τα εμβόλια

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

klimatiki alagiΗ κλιματική αλλαγή και τα εμβόλια είναι δύο ζητήματα που εδώ και κάποια χρόνια έχουν αρχίσει να συζητιούνται όχι μόνο στα μέσα μαζικής επικοινωνίας, αλλά και εκεί όπου συνευρίσκονται άνθρωποι. Οι γνώμες που κυριαρχούν δεν είναι παντού και πάντα οι ίδιες και πολλά είναι εκείνα τα γεγονότα που επηρεάζουν την κοινή γνώμη προς την μια ή την άλλη κατεύθυνση.

Τα θέματα αυτά που τα συζητάει ο κόσμος έχουν αρχίσει κι εμφανίζονται και στην ατζέντα των πολιτικών κομμάτων, αλλά δεν αποτελούν μέχρι στιγμής αυτά που καθορίζουν το στίγμα τους. Εξ αιτίας της σοβαρότητάς τους θεωρούμε ότι όσο περνάει ο καιρός θα κυριαρχούν στη διαμόρφωση της στάσης των πολιτών απέναντι στα πολιτικά κόμματα και τα κοινωνικά κινήματα. 

 Τελευταία δημοσιοποιήθηκαν δύο έρευνες. Η μία, που έγινε σε 140 χώρες, είχε σαν θέμα της την αντίληψη που έχουν οι άνθρωποι που συμμετείχαν για τα εμβόλια και την εμπιστοσύνη που έχουν στους επιστήμονες υγείας και εννοείται και στους ιατρούς. Στην έρευνα αυτή συμμετείχe και η Ελλάδα. 

Εδώ  τα αποτελέσματα αυτής της παγκόσμιας έρευνας. 

Η άλλη είναι μία πανελλαδική δημοσκόπηση της Metron Analysis για το WWF Ελλάς, που το αποτέλεσμα που προκύπτει είναι ότι ένας στους δύο πολίτες αναγνωρίζει την κλιματική κρίση ως πρόβλημα άμεσης προτεραιότητας που απαιτεί επείγουσες λύσεις, ενώ το 81% ζητά μέτρα για την αντιμετώπισή του.

Εδώ  η παρουσίαση της έρευνας αυτής από τον Τάσο Σαραντή.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2019 19:45

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση