Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2019 17:16

Αρχικά λοιπόν θα ήθελα να θυμίσω λίγα πράγματα για τον κ. Αγγελή και μετά θα αναφερθώ και στην προχθεσινή ανακοίνωσή του, της Filothei Varsami

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

agelisΠροχθές, ο αντεισαγγελέας του ΑΠ Γιάννης Αγγελής, δημοσιοποίησε πολυσέλιδη ανακοίνωσή του αναφορικά με το σκάνδαλο Νοβάρτις και τη σχέση του, ως εποπτεύων δικαστικός λειτουργός, με αυτό.

Είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος δικαστικός λειτουργός καταγγέλλει πολιτικό *ενδιαφέρον* για υποθέσεις που χειρίζεται και δόλιες παρεμβάσεις ή σκόπιμα *λάθη* συναδέλφων του σε αυτό; Όχι.

Ο Αγγελής έχει χειριστεί την υπόθεση Βγενόπουλου, η οποία παράτυπα, κατά τη γνώμη του, του αφαιρέθηκε και ανατέθηκε σε συνάδελφό του για να καταλήξει τελικά στο αρχείο. Προβαίνοντας σε πολύ σοβαρές καταγγελίες ο Αγγελής έλεγε, τότε, ότι ο υπουργός (Αθανασίου) έδειχνε *ιδιαίτερο ενδιαφέρον* για το θέμα Βγενόπουλου και ότι κάποιες από τις συναντήσεις που είχε ο Αγγελής για τον συντονισμό της υπόθεσης, γίνονταν παρουσία συνεργάτιδας του τότε υπουργού. Ταυτόχρονα προχώρησε σε δριμύτατη επίθεση προς τον (*ψηλό παναθηναϊκάκια*) Ισίδωρο Ντογιάκο, συνάδελφό του, για τον οποίο κατήγγειλε ότι του είπε «ψήφισε με και δεν έχεις να φοβηθείς τπτ», εννοώντας ότι οι αντιρρήσεις που έφερνε σε συναδέλφους του που επιθυμούσαν διαφορετικό χειρισμό στην υπόθεση αυτή (Βγενόπουλου) του δημιουργούσαν προβλήματα ως προς τα οποία ο Ντογιάκος υποσχέθηκε κάλυψη, αν ο Αγγελής τον ψήφιζε. Επίσης κατήγγειλε την τότε εισαγγελέα του ΑΠ Ευτέρπη Γκουτζαμάνη, καθώς και έξι ακόμα συναδελφους του εισαγγελείς, εναντίον των οποίων υπέβαλλε αναφορές. 

Τις δράσεις, αντιδράσεις και αναφορές Αγγελή, ως προς την υπόθεση Βγενοπούλου και την εμπλοκή πολιτικών προσώπων και ατόμων από τον χώρο της δικαιοσύνης, δημοσίευαν τότε εναλλάξ ή και όχι το Ντοκουμέντο και το Κουτί της Πανδώρας. Θυμάστε να έχει γίνει κανένας πολιτικός σεισμός και αυτοί που σήμερα εξεγείρονται για τις πιθανές βάσει των καταγγελιών του πρεμβάσεις στο έργο του από κυβερνητικό αξιωματούχο, να εξεγείρονται και τότε για τις πιθανές παρεμβάσεις στο έργο Αγγελη από τον Αθανασιου είτε αυτοπροσώπως είτε μέσω ενεργούμενών του στο δικαστικό σώμα; Όχι. Ούτε και εγώ. Για την ιστορία, εν τέλει όλες οι αναφορές Αγγελη μπήκαν στο αρχείο. Δεν αποδείχτηκαν δλδ, αν και κλήθηκαν να καταθέσουν τουλάχιστον 20 συνάδελφοί του σχετικά με αυτές.

Στη συνέχεια ο Αγγελής προήχθη σε αντεισαγγελέα του ΑΠ. Με αυτή του την ιδιότητα, έθεσε στο αρχείο τη μήνυση Σαμαρά (νομίζω και Βενιζελου) κατά Τσίπρα, Τουλουπάκη και *Ρασπουτιν*. Πολύ κακώς αν θέλετε τη γνώμη μου γιατί τέτοιες υποθέσεις οφείλουν να καταλήγουν στα ακροατήρια. Εδώ στέλνουν τις καταφανώς παραγεγραμμένες και αρχειοθέτησαν τη συγκεκριμένη! Τσπ. Με αυτή την ιδιότητά του, του αντεισαγγελέα ΑΠ, ασχολήθηκε γενικότερα με την υπόθεση νοβαρτις ως εποπτεύων την εισαγγελέα διαφθοράς, την Τουλουπάκη.

Φτάνουμε λοιπόν στη χθεσινή ανακοίνωσή του για την οποία μεγάλος σάλος προκλήθηκε. Διαβάζω αρχικά , πριν φτάσω στην ίδια την ανακοίνωση, ότι βάσει αυτής ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ οτι συμβαίνουν τρομερά πράγματα στην ελληνική δικαιοσύνη και πιο συγκεκριμένα ότι αποδεικνύεται πως υπουργός του *καθεστώτος* παρεμβαίνει στο έργο της, επειδή έτσι είπε ο Αγγελής· ότι δεν έχουμε ξανά τέτοιο ιστορικό παρέμβασης της εκτελεστικής εξουσίας (δλδ κυβερνητικών παραγόντων) στη δικαστική και γενικά ξαφνικά η αναφορά Αγγελή (που πιστεύω οι περισσότεροι τη σχολίασαν με βάση τους τίτλους χωρίς να την έχουν διαβάσει) γίνεται ευαγγέλιο και περιφέρεται στα κανάλια και στα προφίλ για προσκύνημα.

Μπαίνω και εγώ να ανάψω το κεράκι μου, αλλά πριν υποβάλλω τα σέβη μου να υπενθυμίσω ότι παρέμβαση της εκτελεστικής εξουσίας στη δικαστική και μάλιστα τετελεσμένη είχαμε όταν ο Σαμαράς έλεγε «πες στον ψηλό τον παναθηναϊκάκια τους τρεις επόμενους να τους γ.......». Τότε ναι, είχαμε παρέμβαση. Τώρα έχουμε απλώς μία καταγγελία από έναν άνθρωπο που έχει καταγγείλει και άλλες παρεμβάσεις (Αθανασίου Κουτζαμάνη κλπ) οι οποίες δε θα πω ότι δεν ίσχυαν, θα πω ότι εντέλει δεν αποδείχτηκαν. Δεν ξέρω αν οι τωρινές καταγγελίες του ισχύουν και θέλω να διερευνηθούν. Θα έλεγα ότι η εικόνα χάους που παρουσιάζει να επικρατεί στην εισαγγελία δεν ακούγεται εκτός πραγματικότητας και δεν είναι σημερινή. Επίσης δεν πιστεύω ότι άνευ ετέρου οι καταγγελίες του δεν ισχύουν. Καθόλου. Πιστεύω όμως ακράδαντα ότι στη φάση που βρισκόμαστε είναι *απλώς* καταγγελίες και οποίος είτε τις υιοθετεί είτε τις απορρίπτει, έχει ίδιες πιθανότητες να κάνει λάθος. Πολύ περισσότερο οποίος τις χρησιμοποιεί για να συνάγει από αυτές αμάχητα τεκμήρια.

Στη συνέχεια παρατηρώ ως προς το ευαγγέλιό σας το εξής. Κατ αρχήν αναφέρει μέσα ότι κατά τη γνώμη του υφίσταται σκάνδαλο νοβάρτις και υπάρχουν ποινικές ευθύνες εμπλεκόμενων προσώπων. Μου φαίνεται πολύ παράξενο ότι το ξεπερνάνε εύκολα αυτό όσοι και κάνουν την ανακοίνωση ευαγγέλιο και φωνάζουν ταυτόχρονα ότι το σκάνδαλο νοβαρτις είναι σκευωρία.

Κατά δεύτερον παρατηρώ ότι η ανακοίνωση του αγγελή είναι η απάντησή του σε κατηγορίες που του προσάπτουν συνέδελφοί του ως προς τον χειρισμό του στη συγκεκριμένη υπόθεση, κατηγορίες που είχαν ως αποτέλεσμα την πειθαρχική του παραπομπή. Πιο συγκεκριμένα, η Τουλουπάκη (εισαγγελέας διαφθοράς) τον έχει κατηγορήσει (και κατά τα γνώμη του η αναφορά από αυτή σε βάρος του παραπέμπει συνειρμικά στον *ρασπουτιν*) ότι δυο φορές της κατάσχεσε αρχεία και ότι έχει πάρει πρωτότυπα έγγραφα από τη δικογραφία που αυτή χειρίζεται χωρίς να της τα επιστρέψει.

Τι απαντά επ αυτών των ρασπουτινιών ο αγγελής; Ότι όντως τα αντέγραψε. 
Γράφει αυτολεξεί:
«Κατά την πρωία που μετέβην προς διενέργεια συγκεκριμένης υπηρεσιακής πράξεως στην «Εισαγγελία διαφθοράς» συνοδευόμενος από τρίτο πρόσωπο, βρήκα νεαρό άτομο, που όπως μου γνωστοποίησε ήταν ο γιος της εκεί ευρισκόμενης γραμματέως και που «ήταν μέσα στον υπολογιστή και έπαιζε» όπως μου είπε. Είναι ευνόητο όμως ότι, ο εν λόγω νεαρός είχε πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία του Αρχείου, αφού αυτό τηρείται χωρίς καμιά ασφάλεια και σε μορφή απλού WORD, με αποτέλεσμα να είναι δυνατή η ανά πάσα στιγμή τροποποίηση, των τηρουμένων στοιχείων. Αφού σήκωσα το νεαρό από την καρέκλα, διερεύνησα τις σχετικές εγγραφές για την υπόθεση NOVARTIS. Τις «αταξίες και ακαταλαβίστικες ενέργειες» που διαπίστωσα, τις αντέγραψα σε «στικάκι» και τις ανέφερα γραπτώς στις σελίδες 11 έως και 14 της από 21-2-2019 αναφοράς μου προς την κα Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου»

Δηλαδή: βρήκα ξεμαρκάριστο το κομπιούτερ, σήκωσα το παιδάκι, βούτηξα αρχεία της συναδέλφου μου και όλα αυτά τα έγραψα μετά στην εισαγγελέα του ΑΠ και της είπα ότι τα έκανα. Αλλά είναι ρασπούτιν όποιος με καταγγέλλει ότι έκανα αυτά που μόλις τώρα ομολόγησα. Επομένως: έχουμε μια συνομολογημένη πράξη που καταγγέλθηκε και μια σειρά από γεγονότα που πρέπει να αποδειχτούν και που κατά τη γνώμη του την καθιστούν νόμιμη, όπως ότι πήγε και ξεσήκωσε τα αρχεία έχοντας έγκριση της Δημητρίου (επειδή είναι νομικός, νομίζω ότι με τη λέξη έγκριση εννοεί εκ των υστέρων εκφρασθείσα σύμφωνη γνώμη). Πού βρίσκεται το παράνομο στο να καταγγέλλεται η πράξη αυτή; Τι μας ενδιαφέρουν τα παραγωγικά αιτία της βούλησης του καταγγέλοντος αυτή, από τη στιγμή που δεν είναι ψέμα αυτό που καταγγέλλεται;

Τι καταλαβαίνω από όλα αυτά;

 

1. Ότι η ίδια είδηση (ΠΙΘΑΝΕΣ παρεμβάσεις πολιτικών και ανώτερων δικαστικών στο έργο δικαστών που καταγγέλλονται μέσω απλών ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ) αν κυβερνά η νδ είναι νταξ μωρε, αν κυβερνά ο συριζα είναι τεκμήρια παραβίασης της συνταγματικά κατοχυρωμένης αρχής της διάκρισης των εξουσιών.

 

2. Ότι ο άνθρωπος συνομολογεί ότι διέπραξε αυτό για το οποίο κατηγορείται, απλως θεωρεί ότι έχει λόγους που αιρουν ή αμβλύνουν το παρανομο της πράξης του.

 

3. Ότι η έννοια της πληροφόρησης στην Ελλάδα είναι βαθιά διαστρεβλωμένη, αλλά αυτό δεν περιμέναμε την ανακοίνωση Αγγελή για να το καταλάβουμε.

 

4. Ότι οκ, νιώθω τι σημαίνει να έρχεσαι σε δύσκολη θέση θεωρώντας ότι πιθανώς κατηγορείσαι για κάτι που κατά τη γνώμη σου δε φταις. Αλλά η δικαιοσύνη υπονομεύει το όποιο κύρος της όταν τα ξεμαλλιάσματα του σώματος (γιατί κατά τη γνώμη μου αυτό κατά βάση συμβαίνει εν προκειμένω) ανακοινώνονται στο πανελλήνιο. Και αυτό ισχύει και για τον Αγγελη-ήρωα του Ντοκουμέντο και του Κουτιού της Πανδώρας και για το αντίθετό του, τον Αγγελή-ήρωα του Πρώτου θέματος και του Λιμπεράλ.

 

5. Ότι δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στην προσωπικότητα του *ρασπουτιν* αλλά όχι επειδή τον κατήγγειλε ο Αγγελης στη φάση της ζωής του που νιώθει είτε ότι κινδυνεύει από τον συριζα είτε ότι πρέπει εγκαίρως να δώσει διαπιστευτήρια στην επόμενη κυβέρνηση, ώστε να μην βρει τον μπελά του ως «το αγαπημένο παιδί» της εισαγγελέως του ΑΠ που διόρισε η προηγούμενη.

 

6. Ότι η υπόθεση νοβαρτις είναι ένα μνημείο της ζημιάς που υφίσταται ο λαός όταν μέσα από την ποινική διερεύνηση μιας υπόθεσης θέλουμε να εξάγουμε αβάδιστα/ αβασάνιστα πολιτικό όφελος.

 

 

Βαρύτατες καταγγελίες από τον Ιωάννη Αγγελή - Εμπλέκει υπουργό της κυβέρνησης  

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2019 17:41
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Τελευταία άρθρα από τον/την Λάκης Ιγνατιάδης

Σχόλια   

0 # μανόλης Γλαμπεδάκης 14-06-2019 21:30
Συγνώμη αλλά καθόλου, μα καθόλου δεν τα βλέπω έτσι τα πράγματα, όπως θα θελε η κ. αρθρογράφος.
Οι ξεφτίλες λειτουργοί της Δικαιοσύνης δεν δημιουργούν έκπληξη, έκπληξη δημιουργεί η προστασία τους και από την σημερινή κυβέρνηση.
Το απόφθεγμα "γιατί οι προηγούμενοι καλύτεροι ήταν" βρίσκεται πραγματικά σε ισχύ γιατί η "συγκριτική" κατάταξη των κομμάτων και των ιδεολογιών υποδηλώνει την βαθιά παρακμή όλων "απ όπου κι αν προέρχονται". Τι ωραία! Οι παρεμβάσεις Σαμαρά να συγκρίνονται με τις παρεμβάσεις Τσίπρα και να ασχολούμαστε ποιος έκανε τις περισσότερες ή τις χειρότερες. Απομακρύνεται ο θανάσιμος κίνδυνος να σκεφτούμε "μήπως και οι δυο ασκούν πολιτική αλητεία".
Μας λέει "...Αλλά η δικαιοσύνη υπονομεύει το όποιο κύρος της όταν τα ξεμαλλιάσματα του σώματος (γιατί κατά τη γνώμη μου αυτό κατά βάση συμβαίνει εν προκειμένω) ανακοινώνονται στο πανελλήνιο..."
Και σ αυτό διαφωνώ. Άλλο η Δικαιοσύνη κι άλλο οι δικαστές. Το κύρος της Δικαιοσύνης για να μείνει στο ύψος που του αρμόζει πρέπει δημόσια να κατακεραυνώνει τους γλύφτες ή ραγιάδες δικαστές. Ραγιάδες γιατί έτσι τους θέλει κι έτσι παλεύει να μετατρέψει όσους αντιστέκονται η εκτελεστική εξουσία. Δεν είδαμε ούτε μια παράγραφο ανάδειξης ή απελευθέρωσης των δικαστών από τις κυβερνήσεις ακόμη και όσων δηλώνουν την πίστη τους στον διαχωρισμό των εξουσιών.
Το "έλλειμμα Δημοκρατίας" χαρακτηριστικό στοιχείο της Ελληνικής Δημοκρατίας, δεν βελτιώθηκε καθόλου από μια αριστερή κυβέρνηση που πολλά χρόνια υπήρξε ή έπεφτε θύμα του ελλείμματος Δημοκρατίας.
Και αυτή, εκμεταλλεύτηκε το έλλειμμα Δημοκρατίας και Δικαιοσύνης προς όφελος της, ακόμη κι αν το έκανε 2 κιλά λιγότερο από τον Σαμαρά ή οποιονδήποτε άλλον.
Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση