Παρασκευή, 03 Μαΐου 2019 17:34

Σχολιάζοντας τα σχετικά με το εξώδικο του υποψήφιου Π. Διαλινάκη για τις αφίσες του δημάρχου Χρ. Βρεττάκου και την απάντησή του

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

dialinakis3Δεν ξέρω από που αντλώ την αισιόδοξη  βεβαιότητα πως μετά από κάποια χρόνια όποιος μάθει τα σχετικά με τις αφίσες που αναρτήθηκαν στο δήμο Κερατσινίου Δραπετσώνας εν όψει της προεκλογικής κίνησης των επερχόμενων δημοτικών εκλογών της 26η Μαΐου του 2019 και της κόντρας που προέκυψε κι έφτασε, μεγάλη η χάρη της, μέχρι τα δικαστήρια, θα απορεί και με το δίκιο του.

 Με τα σημερινά δεδομένα δύο είναι εκείνα τα στοιχεία που μας αναγκάζουν να σταθούμε για μια ακόμα φορά σ'αυτήν την άχαρη αντιπαράθεση. Το πρώτο είναι η δια νόμου απαγόρευση ανάρτησης προεκλογικών αφισών στους δρόμους της πόλης και μάλιστα σε σημεία που δεν έχουν συμφωνηθεί από την διαπαρατιαξιακή. Υπεύθυνος για την τήρηση αυτού του νόμου (αρθ.5 του νόμου 3870/2010) είναι ο δήμαρχος, αλλά είναι αυτός που πρώτος ανάρτησε τις αφίσες και μετά από αρκετές μέρες ακολούθησε ένας άλλος υποψήφιος, ο Καμπούρης Φίλιππος.

Το δεύτερο είναι η πίστη πως αυτή η ανάρτηση αφισών με την φωτογραφία του υποψηφίου έχει κάποιο νόημα στην εποχή μας. Αναρωτιόμαστε τι είναι αυτό που κάνει τον αναρτόντα να πιστεύει/ελπίζει ότι κάτι ουσιαστικό θα κερδίσει, έστω και σε ψήφους. Και να πεις ότι πρόκειται για ένα πανό που μεταδίδει ένα ουσιασιαστικό πολιτικό μήνυμα...

Και φυσικά το βασικό ερώτημα που το σκέφτεται ο καθένας είναι το εξής: Έχει δικαίωμα και από που το αντλεί, ένας ας πούμε δήμαρχος ακόμα κι αν είναι σούπερ επιτυχημένος, όπως και γενικότερα ένας πολιτικός, να παρανομεί ακόμα και σε τριτεύοντα θέματα, ακόμα κι αν ο νόμος χάνει; Εμείς απαντάμε όχι, με καλή όμως διάθεση να το συζητήσουμε. Και λέω όχι, κατά δεύτερο λόγο γιατί είμαι ένας πολίτης που προκρίνει τους θεσμούς σε συνδυασμό με την αλλαγή των νόμων που τους θεωρώ άδικους ή προβληματικούς, αλλά πιο πολύ γιατί ως χαρακτήρας θα ντρεπόμουν να κάνω κάτι τέτοιο. Να επωφελούμε δηλαδή, μόνο εγώ, από μια παραβίαση για την οποία μάλιστα θα ήμουν υπεύθυνος για την τήρηση του σχετικού νόμου. 

Αυτό όμως, που εξακολουθεί να με θλίβει είναι πως μέχρι τώρα οι συνδυασμοί ελάχιστα έχουν ασχοληθεί βάσει συγκεκριμένων προτάσεων, όπου θα συνοδεύονται από τα γιατί και τα πως, με τα μεγάλα ζητήματα της πόλης μας. Κι από όσα μπορούμε να δούμε δεν διακρίνουμε στον ορίζοντα τη διάθεσή τους να ανεβάσουν έστω και μια σταλιά την ποιότητα του προεκλογικού αγώνα, προτάσσοντας ας πούμε το αίτημα ενός διαλόγου ενώπιον του κοινού μεταξύ των υποψηφίων. Ενός διαλόγου που στόχο θα έχει, όχι να κερδίσουν οι συμμετέχοντες τις εντυπώσεις, αλλά να συνεισφέρουν με ιδέες και με επιχειρήματα ώστε με σχολιασμούς και κριτικές να φτιαχθεί το υπέδαφος για την διαμόρφωση των καλύτερων λύσεων στα προβλήματα που θα έχουμε να αντιμετώπισουμε ως δήμος τα επόμενα χρόνια. Λύσεις και μέσα από προσεγγίσεις ενδιαφέρουσες και μέσα από συγκλίσεις λογικές και μέσα από συνθέσεις ευφυείς. 

Αυτά τα λέμε με αφορμή του εξώδικου που έστειλε ο επικεφαλής της Ελεύθερης Κίνησης υποψήφιος δήμαρχος Παναγιώτης Διαλινάκης στον Δήμαρχο Χρήστο Βρεττάκο ζητώντας του να κατεβάσει τις αφίσες που έχει αναρτήσει. Είναι ένα γεγονός που έχουμε επίγνωση πως αναπαράγοντάς το συντείνουμε στην προβολή μιας άγονης αντιπαράθεσης δίνοντας πόντους σε ένα δευτερεύον θέμα, αλλά που δεν μπορούμε να κάνουμε τα στραβά τα μάτια. Δυστυχώς συνέβη και για το καλό όλων μας θα έπρεπε από την αρχή να μην είχε συμβεί. Ας ελπίσουμε ότι οι επερχόμενοι νέοι που θα αποφασίσουν να ασχοληθούν κάποτε με τα κοινά μαθαίνουν και κρίνουν και ότι διδάσκονται απ'αυτές τις ανοησίες ώστε να τις αποφεύγουν στο μέλλον. 

Ακολουθούν οι αναρτήσεις των δύο υποψηφίων για το θέμα αυτό στις σελίδες τους στο fb

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΟΤΩΝ- ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΙΑΛΙΝΑΚΗΣ

 Η συνεχιζόμενη θεσμική εκτροπή και η παραβίαση της εκλογικής διαδικασίας εκ μέρους του Δημάρχου Κερατσινίου – Δραπετσώνας, κ. Χρήστου Βρεττάκου, σχετικά με την ανάρτηση δεκάδων πανό στην πόλη, που είναι αντίθετη στους νόμους και η άρνησή του να εκτελέσει τις υποχρεώσεις του ως Δήμαρχος, που είναι υποχρεωμένος να απομακρύνει τα πανό που έχουν αναρτηθεί παράνομα, μας ανάγκασε να αποστείλουμε σήμερα εξώδικη δήλωση – πρόσκληση – διαμαρτυρία με την οποία τον καλούμε να κατεβάσει άμεσα τα πανό που παράνομα έχουν αναρτηθεί. Εμείς παραμένουμε σταθερή στη θέση μας που είναι ο σεβασμός στους νόμους και στην ίση μεταχείριση των υποψηφίων και καταδικάζουμε την αυταρχική και παράνομη συμπεριφορά του Δημάρχου, που θέλει να «καπελώσει» όλους τους άλλους συνυποψηφίους του και τον καλούμε να παύσει να χρησιμοποιεί τη θέση του και την εξουσία που έχει καταχρηστικά και για «ίδιον όφελος». 

Η θέση της Ελεύθερης Κίνησης Δημοτών είναι ξεκάθαρη.

  • ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΝΟ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΦΙΣΑ.
  • Σεβασμός στο περιβάλλον και στις Δημοκρατικές Διαδικασίες.
  • Καμία θεσμική παρεκτροπή.

 Χρήστος Βρεττάκος - Δήμαρχος Κερατσινίου Δραπετσώνας

Δήλωση υποψηφίου δημάρχου Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστου Βρεττάκου:
ΆΡΩΜΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΜΕ ΕΞΩΔΙΚΑ

Την ώρα που τα ανοιχτά ζητήματα της πόλης είναι πολλά και οι πολίτες περιμένουν απαντήσεις από τις δημοτικές κινήσεις και παρατάξεις γι’ αυτά, ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Διαλινάκης αντί να ασχολείται με τα θέματα της περιοχής, επιλέγει να στείλει το έτος 2019 (!) εξώδικο στον δήμαρχο της πόλης, απαιτώντας να απομακρύνει τα πανό όχι μόνο της Κίνησής του, αλλά όλων των δημοτικών κινήσεων και κομμάτων.

Να θυμίσουμε ότι κ. Διαλινάκης ως επίσημος υποψήφιος της Ν.Δ. το 1994 είχε γεμίσει ολόκληρη την πόλη μας με χιλιάδες αφίσες, πανό και φυλλάδια με το πρόσωπό του. Σήμερα, 25 χρόνια μετά, που επανεμφανίστηκε στην πόλη ως υποψήφιος «ανεξάρτητος», αυτή τη φορά, δήμαρχος με περιβαλλοντικές ευαισθησίες (!), απαιτεί από τον δήμαρχο να αφαιρέσει το δικαίωμα από τις δημοτικές κινήσεις και τα πολιτικά κόμματα να μεταφέρουν το μήνυμα στους πολίτες με τον τρόπο που εκείνα επιλέγουν. Να υπενθυμίσουμε ότι δεν έχουν όλοι οι υποψήφιοι πρόσβαση σε κανάλια, πληρωμένες διαφημίσεις, εφημερίδες, φιλικά blogs και «αντιρρυπαντικά» φυλλάδια, που αναπαράγουν τα ψεύδη ή τις αλήθειες που ο καθένας επιλέγει να πορεύεται. 
Να τονίσουμε ωστόσο ότι την πόλη μπροστά στις εκλογές δεν τη ρυπαίνουν τα πανό των δημοτικών κινήσεων και των κομμάτων, αλλά η πολιτική ορισμένων που με χυδαίο τρόπο προσπαθούν να υφαρπάξουν την ψήφο των δημοτών. Οι αφίσες και τα πανό, την επόμενη ημέρα των εκλογών θα απομακρυνθούν, η ρυπαρή πολιτική τους όμως υπάρχει κίνδυνος να παραμείνει.

Να γνωρίζουν όλοι καλά ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή δεν θα φιμώσει κανέναν , ούτε όμως και θα φιμωθεί από κανέναν. Ο κ. Διαλινάκης μπορεί να δώσει τη μάχη των εκλογών με εξώδικα και νομικά τερτίπια, προσπαθώντας έτσι να μας τρομοκρατήσει. 
Εμείς θα δώσουμε τον εκλογικό αγώνα με τις ιδέες και τις προτάσεις μας για την επόμενη ημέρα του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας. 

Ό,τι κι αν κάνουν, οι πολίτες στις 26 Μαΐου αυτά θα κρίνουν. 

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 05 Μαΐου 2019 09:07
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Σχόλια   

+1 # Γιώργος Θ. Τσιρίδης 04-05-2019 09:20
Λάκη, στο άρθρο σου γράφεις

«... σαν χαρακτήρας θα ντρεπόμουν να κάνω κάτι τέτοιο». Ο Βρεττάκος δεν ντρέπεται! Είναι ο λύκος που τον έβαλαν να φυλάει τα πρόβατα.

Για το θέμα βγάλαμε ανακοίνωση κι εμείς. Κυκλοφορήσαμε και σχετικό χαρτί (που μοιράστηκε χέρι-χέρι) με το οποίο χαρακτηρίζαμε παράνομη την κίνησή του και ζητούσαμε να τα κατεβάσει αμέσως.
Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση