Παρασκευή, 26 Απριλίου 2019 15:46

Από την ελληνική αναγέννηση μέχρι τους διεθνείς Έλληνες του δεύτερου μισού του 20ου αιώνα! Με τον Μάνο Στεφανίδη

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

stefan2Ο Μάνος Γ. Στεφανίδης γεννήθηκε στον Πειραιά το 1954 και μεγάλωσε στα Ταμπούρια. Σπούδασε αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Επί 25 χρόνια ήταν επιμελητής της Εθνικής Πινακοθήκης. Είναι διδάκτορας του ΑΠΘ. Μετεκπαιδεύτηκε στο Kunstmuseum του Düsseldorf και στο Smithsonian Institution της Washington DC. Γράφει χρόνια κριτικές τέχνης και επιφυλλίδες στην Καθημερινή, το Έθνος, την Ελευθεροτυπία και το περιοδικό Αντί. Συνεργάζεται με τα λογοτεχνικά περιοδικά Το Δέντρο, η λέξη, Ρεύματα, Μανδραγόρας (δέ)κατά. Έχει παρουσιάσει πολλές τηλεοπτικές εκπομπές στη κρατική τηλεόραση, στον ΑΝΤ1 και το SevenX.

Έχει παρουσιάσει ραδιοφωνικές εκπομπές στο Τρίτο Πρόγραμμα και στο Κόκκινο 105,5. Έχει διοργανώσει σεμινάρια τέχνης στην Αρχαιολογική Εταιρεία, στην Ελληνοαμερικανική Ένωση και στη Booze Cooperativa. 

Πατώντας  webradio.ert.gr/trito-programma / θα σας εμφανιστεί η εκπομπή του (59:52) που μεταδόθηκε στις 14 Απριλίου 2019 από το Γ' Πρόγραμμα : «FACTORY. Ιδέες/Τέχνες». Οι σημαντικές «στιγμές» της ζωγραφικής, πρωτίστως και της γλυπτικής, που ορίζουν το πλαίσιο, την εξέλιξη και τον χαρακτήρα της νεοελληνικής Τέχνης. Με τον Δημήτρη Τρίκα.

Επεισόδιο 1ο ! Από την ελληνική αναγέννηση μέχρι τους διεθνείς Έλληνες του δεύτερου μισού του 20ου αιώνα! Στο στούντιο ο ιστορικός τέχνης και αναπληρωτής καθηγητής στο ΕΚΠΑ Μάνος Στεφανίδης. 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 26 Απριλίου 2019 16:09
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση