Κυριακή, 21 Απριλίου 2019 15:20

Ο ιστορικός Χρήστος Πουλιάνας για την ΕΚΟΦ, την ακροδεξιά φοιτητική οργάνωση που έδρασε στη δεκαετία του '60, στο Κόκκινο 105,5

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ekofΑκούσαμε, κατόπιν προτροπής, αυτή τη συνομιλία του Βαγγέλη Καραμανωλάκη με τον ιστορικό Χρήστο Πουλιάνα στο ραδιοσταθμό "Στο Κόκκινο, 105,5". Και μας άρεσε. Καλός ρυθμός, σαφείς ερωτήσεις και απαντήσεις κι ένα περιεχόμενο ενδιαφέρον σαν θέμα και ως προσέγγιση. Θυμηθήκαμε κάποια πράματα που τα είχαμε ακούσει από τους πιο μεγάλους και μάθαμε και μερικά που τα αγνοούσαμε. Το θέμα είναι η ΕΚΟΦ, μια ακροδεξιά οργάνωση που έδρασε στα πανεπιστήμια τα χρόνια πριν τη Χούντα. 

 Ο Χρήστος Πουλιάνας παίρνοντας αμπάριζα από μια πρόσφατη εργασία του, μίλησε νηφάλια για τον βίαιο ακτιβισμό της ΕΚΟΦ, τον ιδεολογικό της λόγο και την εθνικοφροσύνη της, και ανέδειξε τη σχέση της οργάνωσης με το βαθύ κράτος. Σχολίασε επίσης τις διαφωνίες γύρω από τον χαρακτηρισμό της ως νεοφασιστικής. Όλα αυτά αποτελούν ορισμένα από τα θέματα μιας συζήτησης που όσο κι αν αφορά το χθες στην πραγματικότητα συνδέεται απόλυτα με το σήμερα και την άνοδο της Ακροδεξιάς στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Είναι οι ελληνικές ρίζες της. 

Πατώντας  mixcloud.com/aski  θα σας εμφανιστεί η ηχογραφημένη εκπομπή ( 54:09)

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019 16:37
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση