Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019 15:49

Η ομιλία του υποψήφιου δημάρχου Παντελή Καμά στις 21.4 στη Δραπετσώνα

Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

kamas6Φίλες και φίλοι, 

Η σημερινή μας παρουσία στην Δραπετσώνα έχει ένα διπλό συμβολισμό. 

Ξεκινάμε την ανοικτή διαδικασία διαλόγου με τους συμπολίτες  μας από την ιστορική πόλη της Δραπετσώνας. 

Συμβολίζουμε την απόφαση μας να έχουμε την πόλη της Δραπετσώνας στην πρώτη προτεραιότητα της επόμενης δημοτικής αρχής.

 Επιλέγουμε να έχουμε σε πρώτη προτεραιότητα όλες τις αναγκαίες επεμβάσεις που θα βελτιώνουν την ζωή των πολιτών μέσα στον οικιστικό ιστό. 

Δεν μπορώ να κρύψω το γεγονός, ότι με  έκπληξη διαπιστώνουμε ότι εδώ οι υποψήφιοι δήμαρχοι που προέρχονται  από την Δραπετσώνα, που κατοικούν  στην Δραπετσώνα δεν έχουν αρθρώσει μια λέξη για την ζωή στην Δραπετσώνα, για τους δρόμους της,  για τις πλατείες της , για το πράσινο,  για το περιβάλλον για τους ανθρώπους της. 

 Σήμερα  21 Απριλίου θυμόμαστε όλοι την αποφράδα ημέρα κατάλυσης της Δημοκρατίας.

 Θέλουμε από εδώ, από μια εργατούπολη που υπήρξε  στην πρωτοπορία των αγώνων του λαού μας, στην πρωτοπορία των δημοκρατικών αγώνων, να καλέσουμε τους πολίτες να απομονώσουν την ακροδεξιά πρόκληση στην πόλη μας.  

Τους καλούμε να συμμετάσχουν στις εκλογές και να ψηφίσουν προοδευτικά,  ανατρεπτικά  και βαθιά δημοκρατικά.  

Εμείς, δεν επενδύουμε στο φόβο αλλά στην ελπίδα .  

Εμείς, δεν κάνουμε προπαγάνδα με ψεύτικες ειδήσεις και φήμες. Ενημερώνουμε τον λαό για τις απόψεις και το πρόγραμμα μας.  

Εμείς δεν επενδύουμε στην όξυνση και την πόλωση αλλά στην μετριοπάθεια και την ενότητα.  

Εμείς δημιουργούμε πρωτότυπες και καινοτόμες ιδέες , δεν αντιγράφουμε κανένα όπως μας αντιγράφουν . 

Χαιρόμαστε  βέβαια που άλλοι συνδυασμοί υιοθετούν το πρόγραμμα μας ακόμα  και αν το παρουσιάζουν ως δικό τους. 

Εμείς δεν επιχειρούμε να ξεχωρίσουμε από το λαό, είμαστε με το λαό , προερχόμαστε από το λαό, προχωραμε με τον πολίτη, υπηρετούμε τον άνθρωπο. 

Η δική μας προσπάθεια δεν είναι ατομική είναι συλλογική, για αυτό δεν έχω ανάγκη να πω ότι είμαι ένας από εσάς, γιατί στο δικό μας λεξιλόγιο δεν υπάρχει το Εγώ αλλά μόνο το Εμείς .

Δεν υπάρχει ο Ένας αλλά οι Πολλοί

Δημιουργούμε  ένα Κίνημα στην πόλη μας,  για την Πόλη μας.

Μία παράταξη αρχών και αξιών.

Δεν είμαστε ένα διάττοντας αστέρας στα δημοτικά πράγματα της πόλης μας, δεν δημιουργήσαμε μία δημοτική κίνηση που θα διαλυθεί την επομένη των εκλογών.

Εμείς θα υπηρετήσουμε την πόλη, από όποια θέση αποφασίσει ο Λαός, ότι πρέπει να το κάνουμε.

Ο Δήμος μας, η  πόλη μας, δημιουργήθηκε  από ανθρώπους που είχαν την δύναμη  να αναγεννηθούν μέσα  από την τέφρα τους. Μακριά από τις πατρίδες τους, πρόκοψαν δημιούργησαν βιος, εμπόριο, βιοτεχνίες.  

Από ανθρώπους προοδευτικούς που αγαπούσαν τις νέες ιδέες και πρωτοστάτησαν σε  όλους του αγώνες του Λαού μας. Είναι μία πόλη που δημιούργησαν τίμιοι βιοπαλαιστές  της ζωής και αγωνιστές  των κοινωνικών αγώνων. Οι παππούδες  μας έμαθαν τι σημαίνει προσπάθεια, νοικοκυροσύνη, αγώνας και αγάπη για την εργασία και τη γνώση. 

Η πόλη μας προσέλκυσε , αναπτυσσόμενη,  πληθυσμούς από τα νησιά μας, την Κρήτη, τη Μάνη. Εξελίχθηκε σε μία πόλη ζωντανή με πολιτιστική παράδοση και πλούτο. Μία πόλη ανοιχτή  στους ανθρώπους φιλόξενη και ζεστή. Η πόλη μας πάντρεψε με επιτυχία,  την παράδοση και τον πολιτισμό διαφόρων περιοχών της πατρίδας μας  με τη μήτρα μας, την Μικρά Ασία και την Ιωνία.   

Η Γενιά μου, σταθήκαμε τυχεροί. Μεγαλώσαμε  στο Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα, στην καλύτερη στιγμή για την πόλη μας . Η πόλη άλλαζε ριζικά,  το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα, χάρη στους αγώνες των γονιών μας, γινόταν καλύτερες, αποκτούσαν υποδομές, στον αθλητισμό τον πολιτισμό, ανέπτυσσαν πνεύμονες πρασίνου.  

 Σήμερα όμως έχουμε μία άλλη πραγματικότητα. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα που δημιούργησε η κρίση. Πρέπει να ανταποκριθούμε σε νέες ανάγκες. Πρέπει να θέσουμε νέους στόχους.

 Η πόλη μας το  2019 έχει αλλάξει. Έχει επεκταθεί σε σχέση με τις δεκαετίες του 70, του 80 και το 90, σε έκταση και έχει αυξηθεί σε πληθυσμό. Η οικονομική όμως κρίση, δεν επέτρεψε να συνοδευτεί αυτή η επέκταση με αύξηση της ευημερίας.

Η  κρίση δυστυχώς  αφήνει ανεξίτηλα τα σημάδια της στο σώμα  της πόλης μας . Υπερχρέωση, υποχώρηση της εμπορικής κίνησης, υποβάθμιση του περιβάλλοντος.  Ενώ θεωρούσαμε ότι έχουμε ξεχάσει την πόλη που δεν έχει ζωή, γιατί της την αφαιρούσαν οι ρυπογόνες βιομηχανίες, ολόκληρες περιοχές μας, υποφέρουν από τη δυσοσμία  και τη ρύπανση που παράγουν καινούριες παραγωγικές δραστηριότητες ή επαναδραστηριοποίηση παλιών , δυστυχώς είτε  πλησίον  είτε μέσα στον οικιστικό ιστό. 

Δεν έχω κανέναν ενδοιασμό στο να δηλώσω ότι ήταν τουλάχιστον ατυχείς, και υποβάθμισαν την πόλη μας, όλες οι νομοθετικές ρυθμίσεις, τόσο κατά το παρελθόν όσο και σήμερα, που επέτρεψαν την περιβαλλοντική μας υποβάθμιση.   

Την ίδια ώρα, η επέκταση της δραστηριότητας του εμπορικού λιμανιού του Πειραιά, η αναμφίβολη αύξηση της οικονομικής δραστηριότητας,  ενώ θα έπρεπε να μειώνει  δραστικά την ανεργία στην περιοχή μας και να μας φέρνει νέο πλούτο, αυτό δεν συμβαίνει. Ενώ η Πόλη μας επιβαρύνεται περιβαλλοντικά, κανένα αντισταθμιστικό όφελος δεν κερδίζει. 

 Η σημερινή πραγματικότητα αναδεικνύει τις προκλήσεις

Τις σύγχρονες προκλήσεις μία απαιτητικής   και πολύπλοκη πραγματικότητας. Μιας πραγματικότητας που απαιτεί να διευκολύνεις την ανάπτυξη και ταυτόχρονα να προστατεύεις το περιβάλλον. Να  μην αρκείσαι στις  υπάρχουσες   κοινωνικές δομές και τη βελτίωσή  τους αλλά να αναδεικνύεις τις  δυσμενείς συνέπειες  της  κρίσης και να προσπαθείς να συμβάλλεις στην αντιμετώπισή τους. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση βρίσκεται μπροστά σε ένα νέο και κρίσιμο σταυροδρόμι, παντού, και ειδικότερα   στην  πόλη μας. 

Δεν μπορούμε να πάμε σαν άλλοτε 

Η σημερινή Δημοτική Αρχή,  είχε την εύνοια της τύχης. Σπάνια δόθηκε σε μία δημοτική αρχή στην πόλη,  η συγκυρία, γεμάτων ταμείων, φιλικής κυβέρνησης και Περιφέρειας. Η ζωή όμως αποδεικνύει ότι , ότι είχε να δώσει το έδωσε. Ότι είχε να προσφέρει το προσέφερε. Μία μέτρια επίδοση στην  καθημερινότητα, παρά το πλεόνασμα προσωπικού. Μία ντεμέκ ανάπλαση της παραλιακής ζώνης χωρίς σχέδιο  και πρόβλεψη για τη συντήρησή της. Μία σπατάλη των ταμειακών διαθέσιμων που κληρονόμησε σε εκδηλώσεις μαζικής κουλτούρας. Τα χρήματα των πολιτών έγιναν σερπαντίνες και κομφετί. 

Θα αναρωτηθεί βέβαια κάποιος : καλά δεν έκανε τίποτα η Δημοτική Αρχή Βρεττάκου; 

Είμαι ο τελευταίος που θα μιλήσει με μηδενιστική  διάθεση απέναντι σε οποιονδήποτε. Ναι, προσπάθησαν. Δεν είχαν όμως σχέδιο. Δεν έκαναν κινήσεις με συνέχεια. Εγκλωβίστηκαν στην ιδεοληψία τους. Σπατάλησαν το χρόνο  και τους πόρους της Πόλης. Πάνω από όλα όμως τίναξαν στον  αέρα κάθε δυνατότητα συναίνεσης.  

Για αυτό και πιστεύουμε ότι ήρθε να αλλάξουμε.

Παρουσιάζουμε στους πολίτες του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας, έναν συνεκτικό και καινοτόμο σχέδιο για να δρομολογήσουμε την μεγάλη ΑΛΛΑΓΗ για την πόλη μας. 

41  ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ,  για τον Πολίτη και την Πόλη,  για :

1.   ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, με ΣΕΒΑΣΜΟ στον ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

-         Συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς για την ανάπλαση της παραλιακής ζώνης από τον Πειραιά έως και την ιχθυόσκαλα, με  λειτουργία ναυτιλιακού κέντρου ή επιχειρηματικού πάρκου (με δομές χαμηλού συντελεστή δόμησης),  ανάδειξη των αρχαιοτήτων, πρόσβαση των πολιτών στη θάλασσα, από όλα τα σημεία.

-         Αναβάθμιση του πρώην εργοστασίου του  ΚΑΧΡΑΜΑΝΟΓΛΟΥ σε υπερτοπικό συνεδριακό και πολιτιστικό κέντρο, παράλληλα με πεζοδρομήσεις  και ενοποίηση των εμπορικών κέντρων της Αμφιάλης και των Ταμπουριών. 

-         Σχεδιασμός εκ νέου της κυκλοφοριακής  και συγκοινωνιακής σύνδεσης της Δραπετσώνας με το Κερατσίνι και τον Πειραιά. Ενίσχυση της Δημοτικής Συγκοινωνίας για το σκοπό αυτό.

-         Ενοποίηση της πλατείας Βάρναλη, με το Εμπορικό Κέντρο της Δραπετσώνας και διαμόρφωσή τους σε χώρο πρασίνου.

-         Ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου στο «ΚΑΣΤΡΑΚΙ», με ευρείες πεζοδρομήσεις, και δημιουργία χώρου πρασίνου.

-         Επανασχεδιασμός της διαχείρισης όλων των ρευμάτων των αστικών αποβλήτων,  για την μετάβαση στην κυκλική οικονομία προς όφελος της κοινωνίας και του περιβάλλοντος αξιοποιώντας τη σύγχρονη τεχνολογία προς όφελος των δημοτών.

 2. ΙΣΧΥΡΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ

-         Κάρτα υγείας για όλους τους μαθητές, δημοτικού, γυμνασίου, Λυκείου, δωρεάν για όσους προέρχονται από οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα, με μικρή επιβάρυνση για όλους τους υπόλοιπους

-         Δημιουργία κόμβου τηλεϊατρικής σε συνεργασία με τα Νοσοκομεία της περιοχής για την  φροντίδα της τρίτης ηλικίας

-         Καθιέρωση της γιορτής της τρίτης ηλικίας στην πόλη, θέσπιση δωρεάν καλοκαιρινών ημερήσιων εκδρομών.

-         Ενίσχυση των προγραμμάτων των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου για την στήριξη των γυναικών που έχουν υποστεί ενδοοικογενειακή βία.

-         Κοινωνικά Φροντιστήρια για τα παιδιά που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οι οικογένειές τους στις δαπάνες είτε ενισχυτικής διδασκαλίας είτε εκμάθησης ξένων γλωσσών καθώς και διερεύνησης δεξιοτήτων επαγγελματικού προσανατολισμού

 Για τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ και τον ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ

-    Οικονομική Ενίσχυση των ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ και ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ Σωματείων και ΣΥΛΛΟΓΩΝ, με  διαφανή και αντικειμενικά κριτήρια

-       Διοργάνωση φεστιβάλ πόλης, μέσα στον οικιστικό ιστό  με ανάδειξη της καλλιτεχνικής και πολιτιστικής δημιουργίας της πόλης.

-         Ζωντάνεμα των γειτονιών με αναβίωση εθίμων, σε συνεργασία με  εθνολαϊκούς συλλόγους, καθ όλη της διάρκεια του έτους.

-         Παρεμβάσεις που θα αναδεικνύουν την ιστορία της πόλης μας με ανάδειξη των ιστορικών κέντρων των πόλεων σε συνδυασμό με την πολιτιστική τους κληρονομικά ( ρεμπέτικο τραγούδι).

-          Αξιοποίηση της ΗΕΤΙΩΝΟΣ ΠΥΛΗ

-          Ανάδειξη του Σπηλαίου του Κερατσινίου με τη διαμόρφωση περιπατητικής διαδρομής

-     Αναστήλωση της παλιάς οικίας της πόλης,  και μετατροπή της σε λαϊκό μουσείο αναγέννηση παραδοσιακού καφενείου.

 ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΗ ΚΑΙ ΑΝΘΕΚΤΙΚΗ ΠΟΛΗ

-         Ανάπτυξη σχεδίου για την ανθεκτικότητα της πόλης, το μετριασμό των κινδύνων  και την προσαρμογή της στις επερχόμενες πιέσεις (κλιματικές, κοινωνικές, φυσικές κ.α), σε συνεργασία με επιστημονικούς και λοιπούς φορείς:

·        Ενημέρωση –εκπαίδευση δημοτών σε θέματα πρόληψης και προστασίας από κινδύνους: βασική προϋπόθεση για την οργάνωση της ανθεκτικής πόλης είναι η προώθηση σωστής δημόσιας πληροφόρησης και γνώσης,  η οποία μπορεί να πραγματοποιηθεί συνδυαστικά με ενημερωτικές εκστρατείες, τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και την εφαρμογή νέων τεχνολογιών

·       Σχεδιασμός και ανάπτυξη δράσεων για την αύξηση του πρασίνου στην πόλη (δημιουργία νέων και ενίσχυση των υφιστάμενων χώρων πρασίνου, πάρκα «τσέπης» με αξιοποίηση μικρών ανεκμετάλλευτων χώρων, δημιουργία πράσινων διαδρομών, κατακόρυφες φυτεύσεις δημόσιων κτιρίων κ.α), για το μετριασμό του φαινομένου της αστικής θερμικής νησίδας και των επεισοδίων καύσωνα

·        Εφαρμογή βιώσιμης διαχείρισης υδάτων για τον μετριασμό των πλημμυρικών φαινομένων και των φαινομένων λειψυδρίας

·        Εφαρμογή βιώσιμης διαχείρισης αποβλήτων με τη μετατροπή τους σε πόρους και παράλληλο όφελος την εξοικονόμηση χρημάτων  και νέων θέσεων εργασίας

-         Ανάπτυξη προγράμματος βιώσιμης κινητικότητας για τη μείωση της εξάρτησης των κατοίκων από το αυτοκίνητα που συνεπάγεται ελάττωση ατμοσφαιρικής ρύπανσης και ηχορύπανσης με ταυτόχρονη εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων

-         Παρεμβάσεις, ώστε η πόλη να ανήκει στους πολίτες. Ευρείες πεζοδρομήσεις και διαπλατύνσεις πεζοδρομήσεων θα διασφαλίσουν μία πόλη φιλική για όλους τους πολίτες και ιδίως για του ΑΜΕΑ, την Τρίτη ηλικία, και τις μητέρες.

-         Δημιουργία δικτύου ποδηλατοδρόμων,  αρχικά,   στις κεντρικές αρτηρίες της πόλης.

-         Για τους υπερήλικες  δημιουργίας συστήματος άμεσης ενημέρωσης για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας.

-         Ψηφιοποίηση των σχεδίων  δράσεων πολιτικής προστασίας για κάθε ανθρωπογενή και φυσικό κίνδυνο, και αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας για ενημέρωση των πολιτών σε οποιονδήποτε τέτοιο κίνδυνο.

-         Επανασχεδιασμός της Ασφάλειας της πόλης, σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, αξιοποίηση των δυνατοτήτων των νέων τεχνολογιών για να μπορεί ο πολίτης να ενημερώνει σε περίπτωση κινδύνου, και διεκδίκηση της επαναλειτουργίας του Αστυνομικού Τμήματος του Κερατσινίου.

-         Συγκρότηση ομάδας εξειδικευμένων επιστημόνων για την εξάλειψη της ενδοσχολικής βίας.

-         Χρονοδιάγραμμα απομάκρυνσης ρυπογόνων μονάδων. ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΑΜΙΑΣ ΑΔΕΙΑΣ.

 ΕΞΥΠΝΗ ΠΟΛΗ

-         Δυνατότητα στον πολίτη της έκδοσης πιστοποιητικών, από το σπίτι του.

-     Αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, για ενημέρωση του Δήμου, για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρχει σε γειτονιές της πόλης (απόβλητα, λακκούβες κ.ο.κ), όπως συμβαίνει σήμερα  σε άλλους Δήμους της χώρας, με εφαρμογή στο κινητό τηλέφωνο ή στο σταθερό υπολογιστή.

-  Εκπόνηση και εφαρμογή μελέτης για αξιοποίηση των κτιρίων της ΝΑΦΘΑ, για τη λειτουργία  START UP  επιχειρήσεων, καθώς και για τη λειτουργία κέντρου πληροφόρησης για Ευρωπαϊκά προγράμματα και λειτουργία νέων επιχειρήσεων.

-   Οργάνωση των logistics, σε ό,τι αφορά της διαχείριση αποθεμάτων και προμηθειών, με σκοπό την εξοικονόμηση πόρων και βελτίωση των ταμειακών διαθέσιμων του Δήμου.

-       Δημιουργία μαζί με τους εμπλεκόμενους φορείς συστημάτων logistics που θα τονώνουν την τοπική κοινωνία, θα αξιοποιούν τις υφιστάμενες δομές και θα εντάσσονται στο μελλοντικό σχεδιασμό και ανάπτυξη του εσωτερικού και εξωτερικού εμπορίου.

 ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΔΗΜΟΣ

-        Απευθείας μετάδοση από το διαδίκτυο, όλων των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και των κρίσιμων επιτροπών του Δήμου

-   Καθιέρωση της ώρας του Δημότη, στην οποία ο Δήμαρχος θα λογοδοτεί απευθείας στην κοινωνία και θα απαντά στα ερωτήματά της

-         Αξιοποίηση της δυνατότητας διενέργειας τοπικών δημοψηφισμάτων για όλα τα μεγάλα ζητήματα.

-         Καθιέρωση νέου συστήματος διοίκησης μέσω στόχων.

-         Αξιοποίηση όλων των θεσμών διαβούλευσης του ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ, με έμφαση στην διαβούλευση με τις δομές συγκρότησης της νέας γενιάς ( μαθητικά συμβούλια)

 ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ:

  Διαχείριση των Κόκκινων Δανείων από εταιρείες Λαικής  Βάσης, ειδικού σκοπού  με την συμμετοχή των ΟΤΑ. Τα κέρδη από τη διαχείριση να επιστρέψουν στην κοινωνία, οι πολίτες να βρουν βιώσιμες και μακροπρόθεσμες λύσεις.

2.   Την αξιοποίηση του χώρου των νεκροταφείου της Ανάστασης για τις τριετείς ταφές, ο οποίος δεν χρησιμοποιείται, προκειμένου στην Συνοικία της Ευγένειας να υπάρξει ένας πνεύμονας ανάσας και πρασίνου.

3.   Υπογειοποίηση των καλωδίων της ΔΕΗ

4.   Σύνδεση του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας με το ΜΕΤΡΟ

 Στις πρώτες 100 ημέρες της θητείας μας δεσμευόμαστε :

1. θα προωθηθούν μελέτες σε συνεργασία με το ΓΕΩΤΕΕ και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο για την αναζωογόνηση του πρασίνου στις εργατικές πολυκατοικίες και σε όλους τους δημόσιους χώρους της Δραπετσώνας. 

2. Θα περιφραχθούν και θα περιφρουρηθούν όλοι οι χώροι οι όποιοι γίνονται αντικείμενο καταλήψεων όπως ο χώρος της Πρόνοιας . Γρήγορα θα δούμε την χρήση αυτών των χώρων ώστε η Δραπετσώνα να ενισχύσει την ασφάλεια των πολιτών.  

3. Σε ότι αφορά τις οσμές στην Δραπετσώνα και την Χαραυγή μετά την επεξεργασία των μετρήσεων που γίνονται θα λάβουμε κάθε νόμιμο μέτρο ώστε οι υπαίτιοι να συμμορφωθούν και εφόσον δεν συμμορφώνονται με την περιβαλλοντική νομοθεσία να κλείσουν.

Φίλες και φίλοι σε όλη αυτή την προεκλογική εκστρατεία επιδείξαμε ένα άλλο πολιτικό πολιτισμό. Δεν προσβάλαμε κανένα, δεν κάναμε χαρακτηρισμούς, δεν αναλωθήκαμε σε προσωπικές επιθέσεις, προβάλλαμε τις αρχές και τις αξίες μας, το όραμα και το πρόγραμμά μας για την πόλη.

Όσο και αν προκαλούμαστε, όσο και αν μας υβρίζουν, θα αφήσουμε κάποιους να βουλιάξουν στη λάσπη που εκτοξεύουν.

Επιβάλαμε την διεξαγωγή DEBATE,  μεταξύ των υποψηφίων δημαρχών γιατί πιστεύουμε ότι οι εκλογές δεν είναι παράλληλοι μονόλογοι , αλλά δημοκρατικός διάλογος με στόχο την σύνθεση.

Για κάποιους οι εκλογές είναι άσκηση μίσους. Εκτόξευσης λάσπης. Ευκαιρία για δολοφονία χαρακτήρων. Για εμάς οι εκλογές  είναι η γιορτή της Δημοκρατίας, με καλεσμένους του κυρίαρχους πολίτες. Οφείλουν όλοι οι υποψήφιοι να συμπεριφέρονται όπως οι συμμετέχοντες σε μία κοινή γιορτή, να δείχνουν τον καλύτερο εαυτό τους. Για αυτό και δεν με αφορά η λάσπη που εκτοξεύουν οι συκοφάντες.

Η πόλη μας ξέρει ΟΛΟΥΣ.  

Ξεκαθαρίσαμε πρώτοι με ποιο τρόπο θα διοικήσουμε τον δήμο μόλις κερδίσουμε τις εκλογές. 

Τις τελευταίες μέρες γινόμαστε δέκτες ψιθύρων από την παράταξη κυρίως του κύριου Διαλυνακη για δήθεν συμφωνία μας με τον κύριο Βρεττάκου, για το δεύτερο γύρο.

Πρώτον θέλω να δηλώσω ότι θα είμαστε στο δεύτερο γύρο, άρα δεν έχουμε κανένα λόγο συμφωνίας με τον κύριο Βρεττάκο.

Δεύτερον δεν υποδείξαμε εμείς στο κύριο Διαλυνάκη, να ταυτιστεί με το χθες, που η πόλη οριστικά και αμετάκλητα καταδίκασε.

Μόνος του το αποφάσισε, μόνος του το σχεδίασε,  μόνος του το υλοποίησε.

Φίλες και φίλοι,

Έχουμε δημιουργήσει ένα πολυσυλλεκτικό συνδυασμό ο όποιος συμπεριλαμβάνει όλο το φάσμα των προοδευτικών πολιτών δηλαδή των φιλελεύθερων, των δημοκρατών, των σοσιαλδημοκρατών των προοδευτικών αριστερών . 

 Ο αγώνας και η προσπάθειά μας, δεν είναι ατομική. Είναι βαθιά συλλογική. Δεν θα φτάναμε στη ΝΙΚΗ, χωρίς τους ανθρώπους που συμμετέχουν στην προσπάθεια μας, η πλειοψηφία των υποψηφίων μας δεν έχει μετάσχει ποτέ στο παρελθόν στη Διοίκηση του Δήμου. Και αυτό ήταν στρατηγική μας επιλογή. Η συντριπτική τους πλειοψηφία είναι ΝΕΟΙ, με ορμή και θέληση να αλλάξουν τα πράγματα.

Το ψηφοδέλτιο της ΝΙΚΗΣ της ΕΛΠΙΔΑΣ  της ΑΛΛΑΓΗΣ εδώ στη Δραπετσώνα κοσμούν  με τη συμμετοχή τους  οι : 

    1.   ΒΡΑΝΑ ΖΩΗ

2.   ΓΚΙΩΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

3.   ΔΑΣΚΑΛΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

4.   ΕΥΦΡΑΙΜΙΔΟΥ ΠΟΠΗ

5.   ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

6.   ΣΤΟΥΠΑΚΗΣ ΕΥΘΥΜΗΣ

 Φίλες και φίλοι

Ξεκινήσαμε την εκλογική αναμέτρηση, από χαμηλή εκκίνηση. Σήμερα όμως δεν είμαστε η δεύτερη δύναμη των προβλέψεων, αλλά η πρώτη και η μόνη ελπίδα για την πόλη.

Στις 26 Μαΐου, περνάμε στο δεύτερο γύρο και στις 2 Ιουνίου κάνουμε την ανατροπή.  

 Να μην υπάρξει κανένας εφησυχασμός . Δεν μπορούμε να χάσουμε ακόμα 4 χρόνια. Δεν υπάρχει η πολυτέλεια για άλλες χαμένες θητείες , δεν υπάρχει η πολυτέλεια για άλλες χαμένες ευκαιρίες. 

Ο κύριος Βρεττάκος εκφράζει την στασιμότητα , κάποιοι άλλοι εκφράζουν την επιστροφή στο χθες , κάποιοι από αυτούς εκφράζουν μια χυδαία εκδοχή της πολιτικής , τον σκοταδισμό και τις φήμες.

Εμείς εκφράζουμε το ΜΈΛΛΟΝ

Την ΕΛΠΙΔΑ

Την ΑΛΛΑΓΗ  

Πάμε μαζί

Πάμε ΜΠΡΟΣΤΑ

Πάμε ΜΑΚΡΥΑ

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019 16:11

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση