Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019 11:13

Για το περιβαλλοντικό πρόβλημα στον ευρύτερο Πειραιά, του αντιπεριφερειάρχη Γ.Γαβρίλη, από το fb

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

gavrilis15Κατά καιρούς έχει υπάρξει μεγάλη και δημόσια συζήτηση για το περιβαλλοντικό πρόβλημα στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά. Η συζήτηση αυτή συντηρείται και αναπαράγεται για πολλά χρόνια συχνά με όρους εμπειρισμού. 
Την κατάσταση αυτή και με δεδομένη και αδιαμφισβήτητη τη συστηματική, επί δεκαετίες περιβαλλοντική επιβάρυνση της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, επιλέξαμε να απευθυνθούμε σε αναγνωρισμένα και εξειδικευμένα επιστημονικά εργαστήρια όπως ο «Δημόκριτος», το «Εθνικό Αστεροσκοπείο» και το «ΕΛΚΕΘΕ»,

προκειμένου να οργανώσουν ένα συστηματικό πρόγραμμα μετρήσεων στην ευρύτερη περιοχή για να προσδιοριστούν ποιοτικά και ποσοτικά οι ρύποι, να εντοπιστούν οι πηγές και το ποσοστό συμμετοχής κάθε πηγής.
Τα ερευνητικά προγράμματα είναι σε εξέλιξη και αφορούν την ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέρα, το πρόβλημα των δυσάρεστων οσμών και την ποιότητα των θαλασσίων υδάτων. Με εξειδικευμένο επιστημονικό εξοπλισμό πραγματοποιούνται συνεχείς μετρήσεις που θα συνεχιστούν για ένα έτος, ενώ κάθε τρεις μήνες παραδίδονται στοιχεία από τις μετρήσεις.
Στη βάση των συμπερασμάτων της επιστημονικής έρευνας και των προτάσεων των ειδικών εργαστηρίων, πρέπει στη συνέχεια να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος, της ποιότητας ζωής των κατοίκων και της βιωσιμότητας των πόλεων.
Αποτελεί συνειδητή πολιτική επιλογή μας η αναμέτρηση με όλους τους παράγοντες που ευθύνονται για τα οξυμένα περιβαλλοντικά προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, θεωρώντας ότι προέχει η προστασία του δημόσιου συμφέροντος, της ποιότητας ζωής και η δημόσια υγεία.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019 11:22
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση