Παρασκευή, 05 Απριλίου 2019 19:05

Τα καλύτερα, κατά το αθηνόραμα, εστιατόρια ελληνικής κουζίνας 2019

Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

athinorama4Η πόλη της Θεσσαλονίκης υποδέχτηκε την Τρίτη 2 Απριλίου για δεύτερη χρονιά τα βραβεία των καλύτερων εστιατορίων ελληνικής κουζίνας στην χώρα , σε μια εντυπωσιακή τελετή απονομής στο ξενοδοχείο «Makedonia Palace», όπου έλαμψε η ελληνική γαστρονομία αλλά και το μοναδικό γαλανόλευκο αστέρι Michelin εκτός Ελλάδας, αυτό του σεφ Ανδρέα Μαυρομμάτη, τον οποίο προσκάλεσε το «αθηνόραμα» από το Παρίσι για να δημιουργήσει το εξαιρετικό μενού του dîner de gala.

Στη δεύτερή τους διοργάνωση ως ανεξάρτητος θεσμός, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας πρόσφεραν άλλο ένα μοναδικό ταξίδι στους καλύτερους σταθμούς της ελληνικής γαστρονομίας. Βραβεύοντας 65 εστιατόρια σε όλη την Ελλάδα, από το Ιόνιο ως τη Ρόδο κι απ’ την Αλεξανδρούπουλη ως την Κρήτη, έγιναν αφορμή για να αναδειχθεί η σημασία της διατήρησης της γευστικής μνήμης με τρόπο που να συνδέει νοηματικά την σύγχρονη ελληνική κουζίνα των εξελιγμένων τεχνικών και των σημερινών διατροφικών προδιαγραφών με τη γευστική μνήμη της παραδοσιακής συνταγής που αποτελεί το θεμέλιο της γαστρονομικής μας ταυτότητας. Άλλωστε είναι πλέον κοινός τόπος ότι η ελληνική κουζίνα έχει το απαραίτητο υπόβαθρο για να συνδέσει τη γευστική της παράδοσή με ένα μέλλον δυναμικό, που μπορεί όχι απλώς να ξεπεράσει τα σύνορα της χώρας, αλλά και να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τη διεθνή γαστρονομική σκηνή. 

Πατώντας  greekcuisineawards.gr  θα σας εμφανιστούν όλα τα βραβευμένα εστιατόρια ανά περιοχή. Επίσης, πατώντας και σε κάθε εστιατόριο θα σας εμφανιστούν περισσότερες πληροφορίες γι'αυτό. 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 05 Απριλίου 2019 19:18

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση